Pupillen 1 naar play offs, Pupillen 2 best of the rest

Pupillen 1 naar play offs, Pupillen 2 best of the rest

Het eerste deel van de competitie van de landelijke 1e klasse Pupillen zit erop. De eindstand is een traditioneel beeld alsof het de Hoofdklasse betreft: Neptunus gaat aan de leiding, Pirates Pupillen 1 staat 2e. HCAW en Hoofddorp Pioniers completeren het viertal dat naar de play offs gaat. Pirates Pupillen 2 eindigt als ‘best of the rest’ op een zeer knappe 5e plek.

Pupillen 1 begon dit seizoen met slechts één speler van het kampioensteam van vorig jaar. Coaches Frank Verwoest en Edward Kreuning moesten een nieuw team bouwen van een diverse groep aan spelers. Dat kostte tijd en ging soms moeizaam, maar gestaag groeit het team aan kracht. Dat blijkt ook wel uit de resultaten van deze laatste maand. Begin juni werd Neptunus Pupillen 2 met grote cijfers verslagen: 23-6 en 19-1 voor Pirates. Daarna werd knap tweemaal gewonnen van rivaal Hoofddorp Pioniers. In de 1e inning van de eerste wedstrijd kwam Hoofddorp nog wel op een 2-0 voorsprong, maar in de 2e inning nam Pirates met 6 runs afstand met mooie hits van Bradley, Dean en Jenden. In de 3e inning scoorden beide teams tweemaal. Bradley hield het als startwerper 3 innings vol. Boris kwam in de 4e inning als closer op de heuvel en gooide de wedstrijd uit met 2 strike outs en 0 runs tegen. Eindstand 8-4 voor Pirates.

Ook de tweede wedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers ging in het begin gelijk op. Het stond 1-1 na de 1e inning. Hoofddorp had nu hun beste werper Levi als starter op de heuvel staan, maar door de actieve en slimme slagbeurten van Pirates moest hij in de 2e inning al worden vervangen. In diezelfde inning liep Pirates uit met 4 runs met goede hits van Kenji en Jenden, en een paar walks. Jenden begon als startwerper en gooide 2 innings met 3 runs tegen. Daarna kwam Jesse de heuvel op en die gooide de wedstrijd soeverein uit. Twee innings met slechts 23 worpen en geen hits , en dus was de wedstrijd snel voorbij. Eindstand 6-3 voor Pirates.

Dit weekend waren de laatste wedstrijden uit tegen Eurostars in Capelle aan de IJssel. In de eerste inning nam Pirates meteen een 3-0 voorsprong door onder meer een prachtige triple van Bradley. Maar het was vooral de 3e inning waar de knuppels van Pirates hard toesloegen. Het hele team kwam op de honken, en sommige meermaals. Ze scoorden erop los met een triple hit van Boris, double hits van Jesse en Bradley en wat single honkslagen. Ondertussen heerste Bradley vanaf de heuvel door 3 innings lang maar 1 enkele run toe te staan. Eindstand 14-1 voor Pirates. In de tweede wedstrijd was het Kenji die de show stal door 6 runs binnen te slaan. In de eerste inning kwam Eurostars nog wel op een 5-2 voorsprong. Het leek toch nog even spannend te worden, maar vanaf de 2e inning werden de zaken rechtgezet. Met maar liefst 4 homeruns (!), waaronder een heerlijke grand slam van Kenji, scoorden de Pirates erop los. Ook Bradley, Boris en Jenden liepen de honken rond. Samuel sloeg nog een triple en een double, en zo’n beetje iedereen sloeg raak. Yorick begon de 1e inning als startwerper en werd in de 2e inning afgewisseld door Jesse. Eindstand 22-7.

Daarmee is het eerste deel van de competitie ten einde. Pupillen 1 eindigt boven verwachting op de tweede plek met 31 punten uit 18 wedstrijden en als het team dat de meeste runs scoorde: precies 200. Neptunus was deze periode duidelijk de sterkste. HCAW en Hoofddorp Pioniers completeren het viertal dat nu gaat strijden om het kampioenschap. En daarin ligt alles weer open.

Pupillen 2 eindigt als vijfde en kan zich ‘the best of the rest’ kronen. Ondanks de lichte teleurstelling over het niet behalen van de play offs, is dat een zeer knappe prestatie waar het jonge team van coaches Evelien Bode, Marcel Hertroijs en Bas Kuijer bijzonder trots op mag zijn. Pupillen 2 laat als tweede team toch 5 teams achter zich. En ze hebben echt een paar hele sterke potjes gespeeld tegen de topteams waarvan meerdere keren zelfs bijna gewonnen. Dat belooft veel voor de toekomst. Dat Pirates met twee teams in de landelijke 1e klasse uitkomt en dan zo goed voor de dag komt, zal menige honkbalclub jaloers maken. 

Tweede plaats zo goed als zeker een feit in de regulaire competitie voor L&D Amsterdam

Onbegrijpelijke overwinning Aspiranten 2