Toch nog averij opgelopen voor het vertrek naar Bologna

Toch nog averij opgelopen voor het vertrek naar Bologna

Terwijl vele supporters zich al aan het verheugen waren op een mooi weekje Bologna moesten we toch aantreden tegen HCAW, waarbij de reeks op donder-, vrij- en zaterdag gespeeld werden.  Het was Hemelvaartsdag, dus de wedstrijd kon bij daglicht verspeeld worden, zodat we gevrijwaard bleven van de inmiddels beruchte, maar vervelende sundelay.
Er ontpopte zich een spannende wedstrijd in de sfeervolle Rob Hoffmanvallei.
Ian Delamarre, ooit een pupil van Ome Loe, werd een lastig obstakel voor onze slagmensen, die uiteindelijk slechts tot vier honkslagen kwamen. Daarbij werd een aantal keren hard geslagen op fenomenale wijze verwerkt door de Bussumse verdediging. Maar Kevin stond zijn mannetje en kreeg slechts drie honkslagen, eveneens gesteund door prima veldwerk, met extra vermelding dat Niels op het 2e erger kon voorkomen. Helaas voor ons werd de eindstand 1-0 door HCAW in de 2e inning op het bord gezet. Met één en twee bezet werd een diepe tweehonkslag geslagen, waarbij de loper van twee wist te scoren. We konden echter erger voorkomen, daar de misschien te enthousiast doorgestuurde loper van het eerste honk zijn Waterloo vond op de thuisplaat, waarbij delay uitstekend werd uitgevoerd. We kregen nog wat kansjes maar konden niet tot scoren komen. In de 7e inning mocht Jahn het overnemen van Kevin en liet de Bussumse brigade kansloos. De kans in de 9e inning met twee man uit kregen we de honken vol. Linoy deed wat hij moest doen en slag de bal hoog in het linksveld maar kon zijn doel voor een grand slam niet halen en werd het een prooi voor de linksvelder. Terwijl de Gooise harde kern het bier duidelijk liet vloeien konden wij slechts nagenieten van een uitstekende honkbalwedstrijd.

Vrijdagavond werden we op het goed bezette Loek Loevendie Ballpark, wat mede werd opgeluisterd door de gasten van de 50-jarige Rikkert Faneyte, wederom getrakteerd op een goede en spannende wedstrijd. Er ontpopte een aanvankelijk spannend werpersduel tussen Kaj Tmmermans en Jimmy, waardoor beide slagploegen nauwelijks aan het woord kwamen. In de 1e 6 namen de mannen van Dé het initiatief en namen een 2-0 voorsprong. In de 2e 7 kwamen de Amsterdammers echter op gelijke hoogte. Kenny en Delano namen het initiatief en geholpen door een pick off, die ver in de uiterste hoek van het rechtsveld verdween en een SF van Victor werd dus de 2-2 aangetekend. In de 2e 8 konden we een voorsprong nemen door met volle honken er een base on balls werd afgedwongen bij de relief van HCAW. Helaas wisten we geen gebruik meer te maken van de volle honken, terwijl na de 5e inning de Gooise slagploeg kansloos bleef op het reliefwerk van Maickel en Mike.   

Zaterdag waren de ingrediënten voor een honkbalwedstrijd ideaal. Een blauwe lucht, bier en natuurlijk honkbal was de reden dat er weer voor gingen zitten. In verband met de voorbereidingen was de rotatie aangepast en mocht Nick het bal openen voor Amsterdam. Het was HCAW dat direct het initiatief nam en na één inning was de 1-0 een feit. Amsterdam kwam direct terug en in de volgende 3 innings stond een 6-1 stand op het scorebord. Mede door agressief honklopen en voldoende slagwerk. In de 2e 6 raakte Nick zijn controle kwijt en kregen we volle honken. Jerremyh Angela kreeg na een lange afwezigheid zijn kans, doch zijn 4 wijd werd hem fataal en een 6-3 was een feit, waarna Mike de deur op slot gooide. We konden de score niet meer vergroten ondanks de kansen die we nog kregen en Jhan moest de 8e en de 9e inning voor zijn rekening nemen. Een prima 8e en met een dipje in de 9e , waardoor hij toch nog een punt moest incasseren sloot hij met een overtuigende strike out de wedstrijd uit. Terwijl Hans Vader al drukdoende was de honkbalbagage in te laden om direct daarop richting Italië te rijden kon onze supportersschare zich gaan voorbereiden op hun reisje naar Bologna. Vooral de harde kernen van beide teams voerden een verbeten verbale wedstrijd, die weer voor voldoende sfeer zorgde op de toch te lege tribunes.

Uw reporter    


L&D Amsterdam wint eerste wedstrijd Europa Cup met twee homeruns en vrijwel perfecte pitching

L&D Amsterdam wint eerste wedstrijd Europa Cup met twee homeruns en vrijwel perfecte pitching

NL U12 team zoekt sponsors voor EK

NL U12 team zoekt sponsors voor EK