Pupillen 1 in Rammstein

Pupillen 1 in Rammstein

Het laatste weekend van Mei reisden Amsterdam Pirates Pupillen 1 weer af richting Duitsland voor het Ramstein Rumble U12 toernooi. Al vele jaren staat dit internationale toernooi op de kalender van de Pirates, en terecht. Het toernooi vindt plaats op de Amerikaanse luchtmachtbasis Ramstein Airbase en wordt georganiseerd door de daar gestationeerde militairen. Dat betekent elk jaar weer een vol-Amerikaanse honkbalsfeer met teams uit heel Europa. De spelers krijgen zowel tal van leuke wedstrijden als een prachtige ervaring. Geen wonder dat sommige coaches van Pirates al als kind hier waren.

Dit jaar ging Pupillen 1 als titelverdediger nadat vorig jaar het toernooi was gewonnen. Maar met een bijna geheel nieuw team waren de verwachtingen minder hoog gespannen. Er waren in totaal 8 teams uit Nederland, Engeland, België en twee thuisteams van Ramstein. De openingswedstrijd was meteen om 09.00 uur tegen de London Archers, een half-Amerikaanse team uit Engeland. Die hadden dit jaar een zeer sterk team. Pirates kwam op de sterke pitching van de Engelsen nauwelijks op de honken, terwijl London Archers dat wel kon. De wedstrijd ging met 0-10 verloren. London Archers ging de rest van toernooi vol stoom door en het toernooi zelfs winnen na een spannende finale tegen Neptunus Rotterdam.  

De tweede wedstrijd was tegen thuisteam KMC Ambassadors, en ook zij bleken een maatje te groot. Het was wel een veel spannender wedstrijd die eerst nog gelijk opging, maar verder in de wedstrijd moest Pirates zich toch gewonnen geven. Einstand 5-1 voor KMC Ambassadors. Daarna volgde de laatste poulewedstrijd op zaterdag tegen Brasschaat Braves uit België. Dat werd een klinkende overwinning voor Pirates: 17-6.

 

Op zondag speelde Pirates de verliezerspoule, dat de organisatoren heel mooi de Silver Division hadden genoemd. De eerste wedstrijd was tegen UVV Utrecht, waarvan in de competitie al tweemaal gewonnen was.  Ook deze wedstrijd zou een overwinning voor Pirates opleveren. Na de eerste inning stond het weliswaar 0-0, maar daarna liep Pirates uit. Einstand 9-1 voor Pirates. Daarmee werd de finale van de Silver Division bereikt, en dat werd een derby in Dutsland tegen Hoofddorp Pioniers. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en het werd een superspannende wedstrijd. In de eerste inning kwam Pirates vol kracht op voorsprong: 3-0.  Helaas trok Hoofdorp in de 2e inning de stand weer gelijk: 3-3. In de 3e inning kwam Hoofddorp op voorsprong door een mooie triple hit waarmee 3 runs binnengelopen werden. In de 4e inning scoorde Pirates nog wel eenmaal, maar dat was niet genoeg. Eindstand was 6-4 voor Hoofddorp Pioniers.

Daarna volgde nog een mooi eindceremonie met alle teams waar Pirates nog de Runner Up Silver Division beker mocht ophalen. Toen was het tijd voor de terugreis. Maar het was weer een prachtig toernooi. Het team heeft veel geleerd en is zeker gegroeid, niet alleen door deze wedstrijd maar ook om als team samen op reis te zijn. Bovenal hebben ze plezier gehad en genoten van dit bijzondere toernooi, want het was weer een ouderwets gezellig toernooi voor spelers en ouders. In de toekomst zal Pirates hier vast naartoe blijven gaan.

Komende zaterdag 15 juni speelt Pirates Pupillen 1 zijn volgende competitiewedstrijd thuis tegen Hoofddorp Pioniers, dezelfde inderdaad. Beide teams hebben zich al geplaatst voor de play offs, maar de spanning zal er niet minder om als deze twee gelijkwaardige teams elkaar weer treffen. Kom dus vooral kijken, de eerste wedstrijd begint om 15.30 uur!

Amsterdam wint NK Little League 2x

Amsterdam wint NK Little League 2x

L&D Amsterdam verliest finale Champions Cup

L&D Amsterdam verliest finale Champions Cup