Terugblik op 60e verjaardag

Terugblik op 60e verjaardag

IMG_2740.jpeg

Tijdens het 60 jarige bestaan van de Pirates was het groot feest. Onder grote belangstelling, waaronder die van Ome Loek Loevendie zelf is het prachtig vernieuwde complex van de Pirates hernoemd tot Loek Loevendie Ballpark.

IMG_2711 2.jpeg
IMG_2768.jpeg

Daarna was het tijd voor het onthullen van een nieuw “retired number”, namelijk nummer 14 van Charles Urbanus, onze voormalige hoofdcoach. De retired numbers kregen dit jaar ook een wat duidelijker plek, recht onder het scorebord. Drie van onze fantastische pupillen waren aanwezig om de nummers te onthullen. Dit alles onder toeziend oog van de Heren 1 en de Dames 1 van de Pirates, die in vol ornaat op het veld stonden, samen met hun tegenstanders van de Pioniers en UVV.

IMG_2764.jpeg
IMG_2772.jpeg

Toen werd Rob Cordemans naar voren gehaald om bal te ontvangen waar hij zijn 2000e strikeout mee heeft gegooid. Charles Urbanus en Brian Finnegan (onze huidige hoofdcoach) overhandigde samen de bal

En omdat er niet twee maar vier teams op het veld staan werden er niet één maar wel twee eerste ballen gegooid. De honkbal werd gegooid door Charles Urbanus, op mede-retired-number-bezitter catcher Ronald Stoovelaar. De softbal werd gegooid door Judith van Erk, oud speelster van Dames 1 op Evelien Bode, oud-catcher van Dames 1 (en thans coach van Pupillen 2!)

En toen was het tijd voor de wedstrijden!

En er werd nog lang nagepraat in het clubhuis…

Duidelijke sweep, ondanks de tegenstribbelende Haagse opponent

Duidelijke sweep, ondanks de tegenstribbelende Haagse opponent

Sharlon Schoop naar L&D Amsterdam

Sharlon Schoop naar L&D Amsterdam