Duidelijke sweep, ondanks de tegenstribbelende Haagse opponent

Duidelijke sweep, ondanks de tegenstribbelende Haagse opponent

Hé, hé. Geen gezeur over het koude weer, want het was aangenaam vertoeven voor de vijfkoppige Amsterdamse aanhang in het Familiestadion te Rotterdam, alwaar Storks zijn avondwedstrijden speelt.
Met mensen op de honken in de 1e inning konden we de score nog niet openen, terwijl Storks voortvarend trachtte de eerste run op het scorebord te zetten. Een goede hit en run strandde helaas op het derde honk.
Ons antwoord bleef niet uit en direct in de 2e inning konden we de 5-0 laten noteren door goed slagwerk. In de 4e inning was de Haagse defensie onvoldoende bestand tegen de druk en konden er 2 punten worden toegevoegd. In de tweede 5 wisten de Hagenezen de z.g. eer te redden. Het weer hield de onzen niet om de puntjes op de bekende i te zetten. Dentzel sloeg een keiharde line drive over de hekken. Helaas voor hem aan de verkeerde kant van de paal, maar volgens mij moet deze bal een bres hebben geslagen in de omheining van de penitentiaire inrichting de Schie.
Goed voorbeeld deed goed volgen. In de 6e inning was het Gilmer die met een ferme dreun een driepunten homerun kon laten noteren. Kenny kon niet achterblijven en wist de bal via de paal over het hek te jagen, zodat we met 10 punten verschil onder het toeziend oog van 28 toeschouwers vroegtijdig huiswaarts konden keren. Misschien jammer voor Roelie die zijn kans om een homerun te slaan niet meer kreeg, zodat een cycle uitbleef.

Op het Loek Loevendie Ballpark zette onze ploeg aanvankelijk de toon door direct een 2-0 voorsprong te nemen. De jongens uit de Hofstad diende ons direct van repliek en konden in 2e inning één maal scoren en in de 3e inning namen ze zelfs een voorsprong. Onze slagploeg had veel moeite met de jeugdige werper van Storks, zodat we pas in de 5e inning de gelijkmaker op het scorebord konden noteren. In de 7e inning konden gelukkig een ruimere marge laten noteren. De Hagenezen bleven tegenstribbelen en lieten in hun volgende slagbeurt de scorers de gelijkmaker noteren geholpen door slordig veldspel van Amsterdam. De vreugde was echter van korte deur, want in de gelijkmakende inning wist wederom Gilbert met een 3 puntenhomer de marge te vergroten. Zo werd het toch nog een gelopen race, ondanks het feit dat Storks niet opgaf en nog één punt te scoren, waarna we de gelederen gesloten lieten en logischerwijs Gilbert de alom bekende fles in ontvangst mocht nemen met 4 RBI’s en 3 honkslagen.

De familiedag, een eventgame op het Schapenatjesduin zorgde voor een zeer vrolijk welkom op het Kijkduinse complex, alwaar muziek en diverse honk- en softbalactviteiten de wedstrijd opluisterden. Wij mochten onze aanwinst Sharlon Schoop begroeten. Hij werd als DH als 2e slagman op de line-up gezet. Hij was die ochtend vroeg geland op Schiphol, maar moest reglementair een slagbeurt hebben gehad om speelgerechtigd te zijn in de competitie en de op handen zijnde Europa Cup. Gaf direct zijn visitekaartje met een honkslag en kon na goed slagwerk van zijn teamgenoten het eerste punt op het scorebord te zetten. Snel hierna werd het tweede punt gescoord. Het was te danken aan de midvelder van Storks, dat we in de 2e inning de voorsprong konden vergroten. Een hele fraaie vangbal, die op MLB-TV zeker tot in de treuren zou zijn herhaald, weerhield ons van verder scoren. Onze aanwinst was inmiddels vervangen om zijn verloren nachtrust in te halen.
Storks kon nauwelijks een vuist maken, terwijl wij pas in de vijfde inning 2 punten konden toevoegen. Een stootslag van Roelie werd niet goed verwerkt en zodoende kon Victor het 3e honk bereiken en een SF van Linoy zorgde voor het 3e punt, terwijl Roelie door schijn de 4-0 liet noteren. Onze oud teamgenoot maar Storksman in hart en nieren, Jurrian Koks, had inmiddels de heuvel verlaten. Zijn vervanger werd direct onder druk gezet, terwijl de steun van zijn veld achterwege bleef door opeenstapeling van fouten en de 8-0 een feit werd.
Het was een gelopen koers. Storks krabbelde nog even terug door in de volgende 3 slagbeurten iedere keer een puntje te scoren. De midvelder van Storks deed wederom van zich spreken door een harde line drive van Gilmer te vangen en voorkwam daarmee, dat hij met 4 honkslagen huiswaarts keerde, maar de eer was dit keer voor Dentzel die met 5 uit 5 zich in de top van de stats wist te nestelen. Een korte 3e helft was ons deel en terwijl de barbecue-vuren aan het doven waren keerden we terug naar Mokum. 

Uw reporter.    


(Foto: Robert Bos)

Adegeest uit, altijd lastig...

Terugblik op 60e verjaardag

Terugblik op 60e verjaardag