Een feestelijk weekeinde, maar geen kers op de taart

Een feestelijk weekeinde, maar geen kers op de taart

Hoofddorp was onze tegenstander, waarbij we inmiddels de ervaring hebben, dat het een taaie ploeg is. De weermannetjes, die ons steeds een worst voorhouden over stijgende temperaturen kunnen wat mij betreft hun baan opzeggen, want wederom was een koude wind in de polder, die velen deed besluiten om niet naar Park 21 af te reizen en degenen die de barre tocht wel hadden gemaakt, kropen al snel achter het glas van het fraaie complex, zodat halverwege de wedstrijd we praktisch voor lege tribunes speelden. Onze slagmensen hadden veel moeite met de trage pitches en kregen de bal moeilijk weg, terwijl Rob de Hoofddorpse kanonnen ook het zwijgen wist op te leggen.
Door het steeds inbrengen van de bal kwamen we uiteindelijk toch op een 2-0 voorsprong, mede door twee enorme veldfouten.  Een inning later kon de 3-0 worden genoteerd. Met het 3e honk was bezet en sloeg Gilmer een hoge bal in het midveld, die gevangen werd. Onze loper op drie zou kansloos geweest zijn, als de midvelder de bal niet zo nonchalant het binnenveld in bracht. Max wist hier zeer slim op te participeren en kon dus alsnog scoren op een SF, zoals de scorekaart uiteindelijk aangaf. Hoofddorp kon er niets meer tegenoverstellen. Rob werd opgevolgd door respectievelijk Nick en Tom en konden we de punten meenemen naar Amsterdam.
Zaterdag werd opgeluisterd door een aantal activiteiten in het kader van het 60-jarig bestaan. Hierover hebt u inmiddels genoeg kunnen lezen en zal u verdere details besparen met de opmerking dat deze eventgame kon worden gestart op het Loek Loevendie Ballpark. Onder zeer prima weersomstandigheden en een talrijk publiek, mede dankzij de belangstelling van veel oud-spelers en speelsters ontspon zich een spannend werpersduel tussen Lars Huyer van Hoofddorp en onze Kevin. Het was Hoofdorp die uiteindelijk het initiatief nam en keken we in de 4e inning tegen een 1-0 achterstand aan. Het heeft niet lang geduurd want onze aanval wist in de 5e innning met goed slagwerk de 1-1 op het scorebord te plaatsen. In de 2e 8 bleven we druk zetten door veldfoutjes en lieten we de knuppels het woord doen, waarbij de triple van Kenny voor de 3-1 zorgde. Na enige emoties rondom een wat onduidelijke beslissing van de umpirecrew dreigde er een benchcleaning brawl en een anticlimax zou ons deel worden op deze mooie dag. Gelukkig werd het in de kiem gesmoord, maar zowel een speler van Hoofddorp en als van ons mochten het veld ruimen. Kevin zijn taak werd degelijk afgemaakt door Jhan en Mike, waardoor we tenslotte nog even konden nagenieten van deze feestelijke dag, waarbij onze dames 1 hun dubbel tegen UVV in winst wisten om de zetten en de Rookies met 6-2 bij Twins voor een sportief hoogtepunt zorgden op deze feestdag.

Een sweep op zondag in de Haarlemmermeer had de kers op de taart kunnen zetten. Eindelijk onder redelijke weersomstandigheden zag het er direct naar uit. Roelie opende met een fraaie line drive, die echter door de eerste honkman even fraai werd verwerkt. Hierop volgde direct volle honken. Niet door eigen slagkracht, maar door geraakt werper en vier wijd. Helaas konden we geen bres in de muur van de verdediging slaan. Het was Hoofddorp die in de 1e inning direct de 1-0 kon noteren en wisten in de 3e inning er nog een punt aan toe te voegen op Jim, die niet lekker in de wedstrijd zat. Onze slaploeg heeft waarschijnlijk het wereldrecord op de poppetjes slaan verbeterd, want we bleven tot en met de 7e inning droog staan. Het was Denzel die in de 8e inning een echte honkslag het veld in joeg. Hiermede was echter ons kruit verschoten en ondanks foutloos veldwerk uitstekend reliefwerk van Maickel, Jhan en Mike konden we aanvallend geen potten met handen breken. Met de gedachte dat je met één honkslag geen wedstrijd kan winnen keerden we met lege handen huiswaarts en de eerste helft van de reguliere competitie met 32 punt afsloten. 

Uw reporter.    


Informatie avond video systeem a.s. dinsdag 28 mei

Informatie avond video systeem a.s. dinsdag 28 mei

25(!) hits voor de Black Socks tegen Almere '90