Kit Gijsbers slaat grand slam bij eerste slagbeurt in de hoofdklasse

Kit Gijsbers slaat grand slam bij eerste slagbeurt in de hoofdklasse

Daar dromen alle jongens en meisjes in de pupillen van: dat je dan eindelijk voor het eerst aan slag komt in de hoofdklasse, met alle honken bezet, eerste pitch, rustig blijven, wachten, swing, en, over het hek!

Het overkwam Kit Gijsbers donderdagavond in de uitwedstrijd tegen DSS. Kit kwam vorig jaar bij de Pirates na een Amerikaans avontuur bij de University of Connecticut. Hij werd halverwege het seizoen toegevoegd aan de pitching staff van Heren 2.

Dit seizoen speelt hij nog steeds bij Heren 2, maar wordt ook regelmatig opgeroepen als reserve pitcher voor L&D Amsterdam. Zoals donderdagavond, uit tegen DSS. Toen het in de vijfde inning 11-0 stond voor de Amsterdammers besloot coach Finnegan dat het tijd was voor nieuwe spelers. Gijsbers kwam er in als pinch runner voor Denzel Richardson, en scoorde prompt de 12-0 op een wild pitch. In de zesde inning, het stond intussen 14-0 kwam Gijsbers voor het eerst aan slag, zowel in de wedstrijd als in de Hoofdklasse. Met alle honken bezet.

Op de eerste pitch twijfelde hij geen moment, en joeg de bal over de hekken. 18-0 Pirates. Wat een debuut! Gefeliciteerd Kit!

De wedstrijd werd overigens na 7 innings beëindigd wegens de mercy-rule, bij de stand 20-1 voor de Pirates.

Het is een lange honkbal traditie dat je bij je eerste honkslag de bal mee naar huis krijgt. We hopen voor Kit dat de bal is teruggevonden en mee kan voor op het nachtkastje!

De koude noordooster weerhield ons niet om in totaal 47 runs te produceren

Bericht voor alle oud-spelers Heren 1 en Dames 1

Bericht voor alle oud-spelers Heren 1 en Dames 1