Keistadbewoners weten onze vijfde sweep te voorkomen

Keistadbewoners weten onze vijfde sweep te voorkomen

Dat Quick het ons moeilijk kon maken was al een gegeven en met onze ziekenboeg wordt het echt schipperen voor skipper Brian.
De aanval van de Amersfoorters, met aantal gerenommeerde hitters, namen donderdagavond het initiatief, wat resulteerde in een 4-2 score in hun voordeel   na 6 innings. Max produceerde met volle honken een fraaie tweepitter, waardoor het tij leek gekeerd en de 5-4 was een feit. Lang konden we er niet van genieten want snel wisten zij dankzij een homerun met bezette honken de 5-9 op het bord te zetten. Amsterdam wist in het verdere verloop nog 1 punt toevoegen, maar de verlossende honkslag bleef uit om alsnog de twee punten in huis te houden. Met het feit dat Victor zich ook kon gaan melden bij de dokter werd het treurige avond.

Zaterdag naar de Dorresteinsesteeg. Een veld waar je altijd weer oude herinneringen op kan halen, toen het letterlijk en figuurlijk altijd zwart stond van de mensen. Het was nu Pirates dat een 1-0 een voorsprong nam. Kevin wist met zijn veld de slagmensen goed te beteugelen en had na 5 innings nog geen enkele honkslag tegen. In die 5e inning wisten we druk te zetten op de Amersfoortse defensie en wisten we mede dankzij gedegen slagwerk van onze Rookies de 6-0 te laten noteren. Quick stelde daar nog 1 run tegenover en Jhan nam de laatste 2 innings voor zijn rekening op de heuvel gaf de gevaarlijke slagmensen nauwelijks kans om de bordjes te laten verhangen, terwijl de onzen nog 2 runs wisten toe te voegen en we huiswaarts keerden met een 8-1 zege. 

Moederdag en misschien de beslissingen op de diverse voetbalvelden hebben waarschijnlijk een gedeelte van onze aanhang ervan weerhouden om een bezoekje aan Ookmeer te brengen. Het was voor ons vrij rustig op de tribune en gezien de nare wind, die de gevoelstemperatuur duidelijk deed kelderen, besloten velen ondertussen een gerieflijk plaatsje achter het glas te zoeken en de omzet van de warme chocolademelk liet stijgen. In hoeverre de elementen een rol hebben gespeeld kan ik niet bepalen. Wel stand onze slagploeg tot en met de 4e inning droog en kon Quick een 3-0 score opbouwen, ondanks het prima werpen van Jim, die 10 keer drie slag kon laten aantekenen.  De Amsterdamse brigade probeerde vanaf de 5e inning de score in hun voordeel om te zetten. Geslagen ballen kwamen op de poppetjes terecht of werden door het veld van de Amersfoorters soms met kunst en vliegwerk verwerkt, waardoor we de warmte van de kantine konden opzoeken met een toch wel teleurstellende nederlaag.

Uw reporter 


Complete game shutout van Tom Minderhoud voor de Black Socks!

Spelregels, niet alleen voor scheidsrechters

Spelregels, niet alleen voor scheidsrechters