De koude noordooster weerhield ons niet om in totaal 47 runs te produceren

We zijn nog steeds op zoek naar degene die de staldeur bij de rendieren heeft open laten staan, want de serie tegen DSS werd beheerst door enige polaire lucht, wat de Amsterdamse brigade niet kon weerhouden de knuppels zwierig te laten zwaaien.
De donderdagavond werd direct de toon gezet met een aantal honkslagen namen al een 2-0 voorsprong, waarna de DSS-verdediging nog even standhield en na een 4 innings er een score van 0-3 op het scorebord stond. Maar in de 5e inning was de was de (ijs)beer los. De Haarlemse veste werd bestookt met honkslagen, 2 honkslagen en homeruns, waarbij Roelie het voortouw nam in deze inning en de 12-0 was een feit. DSS wist in de 2e 5 de eer nog te redden, maar dat niet op eigen kracht, maar 2 wilde worpen lagen daaraan ten grondslag. In de 6e was het slecht geweld nog niet geluwd en wederom honkslagen de unieke grand slam door Kit op de eerste worp de bal op zijn tak nam en voor een grandslam over de hekken joeg. Een bijzondere prestatie, die inmiddels is opgetekend in de archieven van de schrijvende honkbalpers. Linoy verzachtte het leed niet voor de “muggen” en joeg eveneens de bal de bal over de hekken. De Amsterdamse “stoepenschijters” mochten dan ook met een 20-1 overwinning huiswaarts keren.
Zaterdag werd er met een stevige winterse bries en af en toe wat hagelstenen de toon gezet in de eerste 3 innings en Jolande keurig een 8-0 voorsprong op het scorebord zette. DSS krabbelde nog zins terug en de verwacht mercury rule hoefde niet worden toegepast. Na de 1e 6 stond er dragelijkere stand in de boeken. Amsterdam liet het niet zover komen en het beetje hoop de roodgroenen werd snel de kop worden ingedrukt en konden de officiële scorers de 13-5 doorgeven aan de bondsadministratie, terwijl het grootste gedeelte van het publiek de warmte van de kantine had opgezocht of inmiddels achter moeders gebreide broek waren gekropen. Driehonkslagen van Max en Roelie, een 0.600 voor Kenny en een 0.500 voor Gilmer, gesteund door de slagkracht van de overigens was het een duidelijke zaak.
Op Bevrijdingsdag kreeg het vuurwerk van L&D een toepasselijk gevolg. Wederom waren we zeer productief met 22 honkslagen wisten helaas slechts 14 punten op het scorebord te prikken of de weersomstandigheden hieraan ten grondslag lag kan of dat andere elementen een rol speelde laat ik verder maar ter discussie. In ieder geval wisten we na een 8-2 voorsprong na de 6e inning nog even de puntjes op de i te zetten en met 14-2  was de vierde sweep een feit, waarbij Kennie zijn tweede homerun van dit seizoen over de hekken joeg, Victor zijn visitekaartje afgaf met een fraaie driepitter, de rookies volop meededen in dit slaggeweld en Gilmer zijn koppositie in het tweehonkslagenklassement duidelijk wist te verstevigen.

Quick wacht op ons. Hopelijk dat de korte broek weer een feit mag zijn.

Uw reporter


P.s.

Ooit in de middeleeuwen was er een oorlog tussen Amsterdam en Haarlem, waarbij Haarlemmers muggen werden genoemd en de Amsterdammers stoepenschijters.

   


Falcons - Black Socks: Spannend tot de laatste nul

Kit Gijsbers slaat grand slam bij eerste slagbeurt in de hoofdklasse

Kit Gijsbers slaat grand slam bij eerste slagbeurt in de hoofdklasse