BlackSocks houden geroutineerde tegenstander op een gelijkspel

7/3 Pirates heren 4 (Black Socks) - Hoofddorp Pioniers 3: 7-7.
De eerste keer naar buiten en meteen spelen tegen de misschien wel meest geroutineerde tegenstander van deze competitie. Wat kun je daarvan verwachten? Er zullen niet veel mensen zijn die konden voorspellen dat de Black Socks 7 innings lang vóór zouden staan. Pas in de 8e inning kon Hoofddorp dankzij wat slordigheden in het Piratesveld langszij komen (5-5). Toen de gasten in de 9e inning een 5-7 voorsprong namen, leek de wedstrijd beslist, maar de Black Socks toonden hun veerkracht door toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen.
Vermeldenswaard: Een sliding catch in het rechtsveld van nieuwkomer Remyson Jacobus, die met 2 uit 3 (0,667, met een 3honkslag) ook aan slag zijn visitekaartje afgaf. Ook Tijmen van den Berg bleek een veelbelovende nieuwe aanwinst, niet alleen als catcher, maar ook als slagman met 3 uit 5 (0,600, ook met een 3honkslag). De derde 3honkslag van deze wedstrijd was van Ilja Buschman. Roy Beems en Sean Swart hadden ieder een 2honkslag.
Tom Minderhoud gooide 1-4-3-3 in 7 2/3 inning en Roy maakte het af met 0-0-3-0 in 1 1/3 inning. Bij Hoofddorp gooiden 2 werpers samen 5-3-9-0.

“Hoe win je van Rotterdam? Versla ze gewoon!”

“Hoe win je van Rotterdam? Versla ze gewoon!”

Veel genietmomentjes bij de start van het softbal

Veel genietmomentjes bij de start van het softbal