Het slaggeweld dreunt nog even na in het Brabantse

Verleden week koesterde uw reporter nog de hoop om donderdagmiddag af te reizen naar het fraaie Den Bosch om te genieten onder een stralend voorjaarszonnetje op een terrasje aan de Dieze, om te genieten van de Brabantse gemoedelijkheid onder genot van, om daarna door te reizen naar Rosmalen alwaar Twins zijn avondwedstrijden pleegt te spelen. Helaas het weer was weer omgeslagen en de voorspellingen deden mij twijfelen om dit avontuur te gaan ondernemen. Toen Pluvius in de loop van de middag de kranen openzette, kreeg mijn vrees om niet onverrichter zake terug te moeten terug te moeten keren de overhand en besloot ik me die avond me via play-by-play te laten informeren over het verloop van de wedstrijd, die gelukkig door kon gaan.
Op mijn beeldscherm stond al vrij snel een comfortabele 4-0, mede dankzij een grandslam van Kenny. Twins trachtte nog wat terug te doen op de verassende start Nick, doch ze kwamen niet verder dan één run en was Nick weer ouderwets op dreef en liet de aanval uit Oosterhout verder met lege handen staan. Ondertussen bleef het Amsterdamse wapengekletter onverminderd en stond er na 7 innings een duidelijke 1-14 op het scorebord, waar Mike Groen de laatste 2 innings het degelijke heuvelwerk had overgenomen.

De return in Amsterdam, die wegens de verjaardag van onze WA, op vrijdag verspeeld moest worden. Een evenbeeld van de van de voorgaande dag. Kevin en Jahn hielden de Oosterhouters puntloos, terwijl onze slagploeg het Oranjevuurwerk zeer overtuigend had geopend. Met een 10-0 mochten we ons gaan voorbereiden op de Koningsnaghh (ik spreek ook plat Haags) of de inhoud van de zolder uit gaan stallen. Uw reporter en zijn kompaan hebben dit feest bij Harry ingeluid om daarna op zaterdag zich in alle rust voor te bereiden op het volgende avontuur, want zondag naar Oosterhout. Ondanks allerlei toestanden, overvolle treinen en het raadplegen NS-app werden we toch nog door Arriva dik op tijd bij de Slotbossetoren afgezet.
Wederom leek het een kopie te worden van de voorgaand wedstrijden, want na de 1e helft van de 1e inning wisten we wederom een duidelijk 4-0 op het scorebord te plaatsen, dankzij puur slaggeweld. Twins kwam echter terug tot 4-2, mede doordat Jimmy een moeilijke start had en meer in gevecht was met de kwaliteit van de heuvel. We lieten de Brabanders echter niet verder komen en stond er na 8 ½ inning een degelijke 8-2 op het scoreblok van de officials, mede door goed veldwerk en 2 schitterende vangballen van Linoy. Jimmy werd na 5 inning opgevolgd, waarbij al onze relievers een inning aan de bak mochten. Dat Tom nog 2 punten moest toestaan is alleen noemenswaardig voor de statistieken.
De 3e sweep was een feit dit seizoen en donderdag op weg met het boemeltje naar Bloemendaal.  


Uw reporter.


Adressen van oud-spelers en coaches gezocht

Adressen van oud-spelers en coaches gezocht

Op 18 mei vieren we het 60 jarig bestaan

Op 18 mei vieren we het 60 jarig bestaan