L&D Amsterdam - Neptunus: De Samenvatting

De rendieren staan weer op stal.

Na de ijzige competitiestart konden we ons gelukkig onder normale weersomstandigheden, die een honkbalwedstrijd verdiend, ons opmaken voor de eerste serie van de competitiekraker en om maar eens keer te verlagen tot het hooliganjargon 010 tegen 020.
Natuurlijk gingen we er echt voorzitten en hielden iPhone en fototoestellen in de aanslag voor Robbie’s 2000e K.
Amsterdam begon voortvarend en stond al snel op een 1-0 voorsprong. Lang konden niet van genieten, daar de altijd gevaarlijke line-up uit de Maasstad enorme bressen in de Amsterdamse vesting sloeg.
We konden daar niets tegenoverstellen en wisten slechts twee honkslagen te produceren in 8 innings en stond het uiteindelijk 9-1 voor onze vrienden van Neptunus bijeen vergaard door 15 hits. Slechts in 9e inning wisten 3 honkslagen te produceren, doch mocht het leed niet verzachten. Robbie wist de zolang verwachte mijlpaal te halen, maar het zou mooier geweest zijn als dat met een overwinning gevierd had kunnen worden.

Zonder over de vele koffers op de perrons op station Schiphol te struikelen, ging de reis naar Rotterdam voortvarend en zette de Intercity Direct ons volgens het spoorboekje af in het architectonische kunstwerk, zoals we Rotterdam Centraal wel mogen noemen. Vele bekenden uit Maasstad hadden goed overwinterd namen we plaats in het Familiestadion zonder het risico door je stoeltje te zakken, gezien Aboutaleb groen licht had gegeven het in slechte staat verkerende meubilair te vervangen.
Veldfoutjes, waar coach Jaarsma vernuftig gebruik maakte van de geboden kansen door tactisch en goed uitgevoerd “hit en run” liet spelen en zo was het  na 4 innings al 5-0. Wederom leek we een kansloze nederlaag te gaan lijden, maar we konden de drietanden het zwijgen opleggen. Wij wisten nog 2 runs toe te voegen, maar hiernaar was de strijd gestreden en koesterde uw reporter tijdens de altijd gezellige napraat in Ome Frans’ huisbar de uitspraak van zijn kompaan: Er is nog een 3e wedstrijd.

Uit huis gelokt door het bijzonder mooie weer monsterde ik al vroeg aan op het Kaperschip, zoals ons clubhuis werd betiteld aan de Jan van Galenstraat.
Voordat we plaats gingen nemen op onze knusse tribune lieten we met veel bekenden weer het wel en wee in de Nederlandse Honkbalwereld passeren. Natuurlijk met een koude klets in de hand hoorden we het playball afroepen.
Skipper Brian moest schipperen met zijn selectie door blessures en afzeggingen wegens minder prettige omstandigheden.
Jimmy Ploeger voerde de defensie aan en ook mede door zijn veld wisten we stand te houden en kwamen de drietanders er nauwelijks aan te pas.
De echte kansjes waren voor de ploeg van L & D. Helaas werden een paar hit en run-situaties tenietgedaan door een pick-off. Maar gelukkig konden we door goed slagwerk de 1-0 in de 5e inning het scorebord laten zetten, terwijl Neptunus slechts één honkslag had geproduceerd. In de 8e inning werd het nog even billen knijpen, want met 2 nullen kreeg Mike een driepitter tegen, ondanks de uiterste poging van Linoy er een wereldvang van te maken. Tom mocht nu het karwei afmaken. De derde nul viel gelukkig snel en de laatste inning werd afgesloten met een degelijke drie slag en konden we alsnog 2 punten toevoegen aan ons saldo met de kennis dat de hete adem van Hoofddorp voelbaar wordt, maar eerst naar het Brabantse. 

Uw reporter.


Spannende start Pupillen-seizoen

Spannende start Pupillen-seizoen

Drie keer hit by pitch in één inning. Toch winnen. Let's go Black Socks!