De eerste twee speelrondes van de hoofdklasse in één magistrale samenvatting

L & D ingeschreven bij de Laplandse Honkbal en Softbalbond.

Skipper Brian Finnegan is de eerste 2 ronden van de competitie zonder puntenverlies doorgekomen. Het ging niet altijd op een makkelijke manier. Helaas waren de zeer koude weersomstandigheden daar zeker debet aan.

De eerste wedstrijd in Amsterdam werd solide gewonnen van het Haagse Storks met de aantekening dat het gevecht tegen Koning Winter meer energie kostte dan we gewend zouden zijn, maar “april doet wat hij wil” conform de tegeltjeswijsheid. De wedstrijd eindigde dan ook met een handjevol diehards op de tribune. De overige belangstellende hadden zich inmiddels al rondom de ketel warme chocolademelk in ons clubhuis verschanst en gedurende de wedstrijd volgden vele anderen.

Zaterdag naar Kijkduin. Uw verslaggever en zijn kompaan moesten gebruik maken van het trein vervangend vervoer, dat een toeristische route langs de bollenvelden opleverde en na 3 uur zette de HTM ons bij het Schapennatjesduin af. Onder een grauw hemeldek begon onze verdediging slordig, maar de ooievaars wisten geen gebruik te maken van de geboden kansen. Onze slagploeg trachtte regelmatig een bres te slaan in de Haagse defensie en mede dankzij een zeer fraaie vangbal van de Haagse rechtsvelder hielden zij lang stand. Ondanks het Haagse verzet wisten de onzen uit eindelijk de 2 punten mee te nemen naar Amsterdam, waarbij de eerste homerun over het hoge middenveld hek van Denzel voor dit seizoen kon worden aangetekend.

Bij de thuiswedstrijd op zondag ging het erop lijken dat de korte broek en zonnebrandolie weer uit de kast moest worden gehaald. Onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje werden de Hagenezen op degelijk wijze puntloos richting Mark Rutte gestuurd.  

Afgelopen donderdag mocht het altijd lastige HCAW proberen om het de onzen lastig te komen. Het voorjaarszonnetje had het alweer verloren van de noordoostenwind en zagen we hetzelfde beeld als de eerste wedstrijd tegen Storks. Amsterdam wist beter gebruik te maken van de weinige kansen in deze wedstrijd en konden we met bij 2-0 Harry’s chocobar gaan aanschuiven. Velen hadden gehoopt deze avond getuige te kunnen zijn van de 2000ste K van Robbie. Helaas na de 1999ste werd de bal hoog geslagen en gevangen. Mede gezien de weersomstandigheden kwam Robbie terecht niet meer terug op de heuvel. Voor allen die dit heugelijke feit wilde vastleggen restte slechts de camera’s en iPhone ‘s weer op te bergen met de gedachte dat laatste K komt wel en laten nog veel meer.

Bussum aan de Noordpool

Bussum aan de Noordpool

Bussum aan de Noordpool leek het zaterdag wel. Veel supporters zochten hun heil al in de voormalige sponsorruimte. Op advies van zijn kompaan besloot uw reporter dit voorbeeld te volgen, zodat het voor ons aangenaam vertoeven was in tegenstelling tot de spelers. Nadat in de 2e helft van de van de 2e inning bij catcher Max een fout geslagen bal hard bij zijn edele delen belandde, betekende dat hij niet meer verder kon. Rashid nam zijn taak over en met wat omzettingen konden we weer verder gaan, terwijl de eerste sneeuwvlokjes hun intrede deden in de Rob Hoffmanvallei. De sneeuwvlokjes ontaarden echter in een ware sneeuwbui, die door de wind recht in de gezichten van de veldspelers begaf. Bij de leiding was er echter geen enkele empathie om vast te stellen dat honkbal onder deze omstandigheden bijna onmogelijk was. HCAW maakte goed gebruik van het feit dat het vooral voor Kevin meer een strijd werd tegen de elementen, zodat na 2 innings HCAW met een riante 5-0 voorsprong een aangenamere plek konden opzoeken in de bekende vallei. Ondertussen was een groot gedeelte van het publiek al richting huis gegaan om de kachel nog even op te porren. De overigen zochten hun heil in de kantine of de inmiddels uitpuilende sponsor box, waar het gezellige vertoeven was, daar oud teamgenoten lieten zien, dat ze meer met een knuppel kunnen. Gelukkig kon de arrenslee, die de taxidienst Bussum aanglijden weer onverrichter zake terug naar zijn stalling. De sneeuwjachten waren beëindigd.  Maickel Rietel had Kevin inmiddels opgevolgd en deed een prima wedstrijd. Alles wat Amsterdam was kreeg weer hoop toen Gilmer de bal over hekken heen joeg. HCAW krabbelde nog even terug, doch het initiatief bleef bij de Amsterdamse slagploeg. De druk, die op de Bussumse defensie werd gezet, zorgden ervoor dat honkslagen en een cruciale fout het tij keerde.
In de 2e acht kondigde een hagelbui zich, waarbij de leiding met 2 man uit en 2 slag kaal in overleg ging om te stoppen. Dit initiatief leidde logischerwijs tot de nodige commotie. Koning Winter had even nagedacht. De gemoederen waren inmiddels bedaard en de hagelbui werd stopgezet. Het was tenslotte Tom, die als closer ervoor zorgde dat de 2 punten richting Amsterdam gingen.

Zondag was het nog geen ideaal honkbalweer, maar het was uit te houden. L & D nam direct het voortouw en al snel stond de 4-0 op het scorebord. In het vervolg leek het erop dat wij onze munitie hadden verschoten en de altijd taaie Bussumers wisten tot 4-3 terug te komen, mede door foutjes in onze verdediging. Gelukkig voor de aanhangers van de Andreaskruizen kregen we weer lucht en wisten we de zege vast te stellen, mede door een goed optreden van onze nieuwe Antilliaanse aanwinst Jhan en Nick die als closer de zege vast wist te houden op de debuterende catcher Aidan.

We gaan onze Rotterdamse vrienden ontvangen en gaan natuurlijk ook weer richting Rotterdam. Hopelijk in korte broek zoals de weerdeskundigen durven te voorspelen.


Uw reporter.


Cordemans gooit 2000 strikeouts

Cordemans gooit 2000 strikeouts

Rob Cordemans 2K

Rob Cordemans 2K