Korte cursus Digitaal & Papier Scoren

Korte cursus Digitaal & Papier Scoren

Over een paar weken beginnen de competiewedstrijden weer, maar wie gaat er eigenlijk scoren? Die vraag is waarschijnlijk al gesteld binnen jullie teams, zeker bij Pupillen en Aspiranten.

Op zondag 10 maart a.s. geven Dewi van Steijn en Joeri van den Steenhoven weer een Cursus Digitaal en Papier Scoren (Level 1) voor ouders / scorers van Pupillen en Aspiranten teams. Wil je leren hoe wedstrijden te scoren, dan is deze korte cursus van 2 uur voor jou. Zelfs als je het nog nooit hebt gedaan, leren Dewi en Joeri je in korte tijd hoe eenvoudig scoren is. Zij presenteren hoe, en je kunt alle vragen stellen die je hebt. We hopen dat elk team minstens 1 ouder afvaardigt. Maar we raden aan in elk team minstens 2 scoorders te hebben zodat je elkaar kunt afwisselen of vervangen. En het is ook leuk om elkaar voor het seizoen te ontmoeten.

Kom dus langs, hier zijn de details:

Wanneer: Zondag 10 maart van 1430 - 1630 uur

Locatie: Pirates. Verzamelen in de kantine.

Aanmelden: Graag vantevoren aanmelden met je naam en van welk team via joerivds71@gmail.com

Wat komt er aan bod in deze cursus? Hieronder een kort overzicht van de belangrijkste onderwerpen:

GameChanger

Bij Pupillen en Aspiranten proberen we zoveel mogelijk digitaal te scoren via GameChanger. Via deze prachtige app kun je heel gemakkelijk wedstrijden scoren, alles is eenvoudig en gemakkelijk te bedienen. Tijdens de cursus leer je alle tips en tricks. Maar je kunt via deze app dan ook de wedstrijden live volgen, een leuke feature voor ouders, familie en vrienden die niet bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn. En door het seizoen heen kunnen coaches statistieken zien en zo de ontwikkeling van de spelers beter volgen. Een aanrader dus voor alle ouders om te hebben, niet alleen diegene die scoren. Enige probleempje is dat de app alleen verkrijgbaar is in de US app stores. Niet getreurd, als je in je profiel even je adres aanpast naar een Amerikaans adres (denk bv Yankee Stadium) en switch naar de US store, dan kun je hem gratis downloaden. Als je dat hebt gedaan niet vergeten meteen weer je eigen adres weer terug in te vullen en terugswitchen naar NL store. Verzoek aan alle cursusdeelnemers om vantevoren de GameChanger app te installeren.

Papier Scoren Level 1

Ben je toch meer een fan van papier scoren, dan leert Dewi je de basisbeginselen van Level 1 Papier Scoren. Ook dat heb je snel onder de knie. Je maakt gebruik van het scoreformulier van de KNBSB. Mocht je willen, dan kun je hiervoor ook een cursus bij de KNBSB volgen voor maar 12,50 euro. Meer info via deze link.

Sportlink app

Alle teams maken gebruik van de Sportlink App. Hierin staat het actuele wedstrijdprogramma, standen en teams, maar in de Sportlink app zit ook het officiele Digitale Wedstrijd Formulier waar je line up en uitslag van elke wedstrijd moet doorgeven. Je kunt de KNBSB Sportlink app hier downloaden. Meer informatie en oa. een handleiding voor het Digitale Wedstrijd Formulier vind je op de website van de KNBSB via deze link. Tijdens de cursus krijg je een korte introductie op de app en het Digitale WedstrijdFormulier, maar ook handige features zoals het linken van wedstrijdschema met je eigen digitale agenda zodat programma-wijzigingen automatisch worden doorgevoerd.

We hopen je as zondag 10 maart op de cursus te zien!

Vrijwilligersdag en Honk- en Softbalmarkt op zaterdag 16 maart

Vrijwilligersdag en Honk- en Softbalmarkt op zaterdag 16 maart

Nieuwe stoelen in de kantine

Nieuwe stoelen in de kantine