Dames 1 nog in de race voor de Golden League

Dames 1 nog in de race voor de Golden League

Uw reporter vertrok met Harry samen naar Bonn, na de bizarre, maar o zo spannende Holland Series, voor het Europese kampioenschap met de trein. Teruggekeerd vlogen we een dag later naar Bologna voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi.

Dus spijtig genoeg moesten we een het grootste gedeelte van de promotie/degradatie league voor promotie naar de Golden League aan ons voorbij laten gaan, terwijl onze dames onzerzijds meer aandacht verdienen van de supportersschare van L&D. Want als het even zit volgen ze trouw de wedstrijden van onze mannen, die dit jaar een prima prestatie neerzetten. Vol goede moed na de terugkeer uit Italië dachten we nog een dubbel mee te kunnen genieten. Helaas wist Pluvius van geen ophouden en zo kwam er uitstel naar uitstel. Afgelopen weekeinde zou alles zijn beslag krijgen, doch de zondag verplichtte me het huis niet te verlaten en zo werd de enen streep naar de andere op de KNBSB-site door de wedstrijden gezet. Onze dames mochten wel aantreden op zaterdag voor de wedstrijd tegen DSS op de velden van Hoofddorp. Waar was de reporter. Eerlijkheidshalve is het OV naar het complex van Hoofddorp een ware crime en nam ik geen risico want het weer bleef onstabiel. We deelden. Twins en Quick Amersfoort deelden ook. Resultaat Twins en DSS moeten eerst een beslissingswedstrijd spelen en de verliezer blijft in de Silver League. De winnaar speelt tegen Amsterdam Pirates voor een plaats in de Golden League. Aanvankelijk in een best of three, maar de afdeling competitiezaken hebben dit inmiddels teruggebracht naar één wedstrijd. A.s. zaterdag om 11.00 uur op het Van der Aart Sportpark in Haarlem Noord.

Bij nadere inspectie van de KNBSB site blijken de wedstrijden:

12 oktober om 14 uur en 16 uur op het Van der Aartsportpark (bij Onze Gezellen, red.)

13 oktober om 14 uur eventueel nog een beslissende wedstrijd

Blijf echter de site van KNBSB goed volgen want er veranderd nog wel eens wat. Hier staat het officiële programma.

Het moet me helaas van het hart dat degelijke competitieopzetten niet bevorderlijk zijn voor de softbalsport. Evenals de ongelimiteerde regels om spelers toe te voegen aan je selectie bij Europa Cuptoernooien. We gaan er echter geen discussiestuk van maken. Als je kampioen wilt worden moet je alles winnen (binnen de grenzen van je mogelijkheden), maar of deze competitieopzetten wel resulteert in de echte en juiste klassering zet ik mijn vraagtekens. Denkend dat ik inmiddels ook al een goede 70-tiger ben laat ik het maar aan de jongere, wijze mannen over.

Misschien weer een taart met een kers.

Uw reporter.

Softbal Junioren kampioen van Nederland

Softbal Junioren kampioen van Nederland

Aspiranten 2 dankt pupil en trainer/scheids