Pupillen 1 doet goede zaken in Play Offs

Pupillen 1 doet goede zaken in Play Offs

De zomervakantie is voorbij, de Pupillen team zijn begonnen aan het 2e deel van de competitie. Met 3 van de 5 teams die voor de zomer bovenaan hun poule eindigden, wordt er volop om de prijzen gestreden. Spannende weken breken dus aan. Een overzicht:

Pupillen 1 doet goede zaken in Play Offs

Pupillen 1 eindigde bovenaan de 1e klasse en ging door naar de Play Offs. Voor de vakantie werd al tweemaal thuis gewonnen van Neptunus. Onder het toeziend oog van een scout van de New York Yankees speelde Pirates Pupillen 1 begin september wederom tegen Neptunus PH1, maar nu in Rotterdam. Het waren weer twee heerlijke wedstrijden vol spanning en prachtige plays op een warme en zonnige zondagmiddag. In de eerste wedstrijd nam Pirates meteen een 1-0 voorsprong in de eerste inning door een walk van Jamie. Startend werper Otis hield de boel goed dicht en na 2 innings was dit nog steeds de stand. In de 3e inning liep Pirates uit naar 4-0, mede door een prachtige line drive van Jesse die hiermee 2 RBIs behaalde. Er werd veel gejuicht, maar de wedstrijd was nog niet voorbij. In de gelijkmakende derde slagbeurt kwam Neptunus helemaal terug en pakte het zelfs een 5-4 voorsprong door mooie hits van Tijn, Pupi en Junairo. In de 4e inning scoorde Pirates gelukkig nog de gelijkmakende run op een fout van Neptunus bij het eerste honk. 5-5 werd ook de eindstand omdat slotwerper Jorrit op mooie wijze de nul wist te houden.

In de 2e wedstrijd tegen Neptunus was Pirates duidelijk de sterkste. Het werd zelfs een shut out door de sterke pitching van Maxwell en Kimi. In de 1e inning name Pirates meteen de leiding door onder meer een triple van Maxwell die daarmee 2 runs binnenhielp. Toen stond het al 3-0. In de 3e inning liep Pirates uit naar 7-0 met mooie hits van onder meer Jorrit, Takara en Maxwell. Dat was ook de eindstand, want in de 4e inning werd niet meer gescoord. Een paar dagen eerder had Pirates Pupillen 1 al thuis tegen Hoofddorp Pioniers gespeeld en tweemaal gewonnen met respectievelijk 3-0 en 9-3. Met deze nazomer-start deed Pupillen 1 dus goede zaken en gaat het nu in de Play Offs aan de leiding met 11 uit 6. Nu wachten 4 wedstrijden tegen TIW-Survivors PH1 die ook nog niet verloren heeft. De spanning blijft, doorzetten jongens!

Pupillen 3 te sterk voor Vennep Flyers PH1

Pirates Pupillen 3 begon hun campagne richting het kampioenschap met een no hitter uit tegen Vennep Flyers PH1, het werd een leuke en solide wedstrijd. Cas opende de score voor Pirates in de 1e inning door een 2-honkslag te slaan waarop Sam kon binnenlopen, terwijl Cas later op een hit van Samuel zelf wist te scoren. En Samuel scoorde weer op een hit van Marijn. Ryan begon als startwerper en kreeg geen hits tegen, maar wel twee walks. En helaas wist Vennep Flyers op een wild pitch tweemaal te scoren. In een korte 2e inning werd niet gescoord. Tijn kwam voor Pirates als pitcher de heuvel op en hij heerste vervolgens over de wedstrijd. Met maar liefst 7 strike outs en 0 walks in de resterende 3 innings ontnam hij Vennep Flyers elke kans om nog in de wedstrijd te komen. Cas, Sam en Samuel gingen door met scoren, en ook Kaj en Tijn renden nog een keer binnen. Dat bracht de eindstand op 9-2.

Verder verloor Pupillen 4 afgelopen weekend helaas met 16-6 van DSS PH1 uit in Haarlem, dat duidelijk te sterk was. Pupillen 5 won daarentegen in Haarlem een mooie wedstrijd uit tegen Onze Gezellen PH2 met 2-7, een prachtige prestatie waar ze echt trots op kunnen zijn. Pupillen 2 komt pas komende week weer in actie. We blijven de Pupillen-teams volgen in hun missie naar het eind van dit seizoen. 

Zondag 16 september een feest bij de Boekaniers!

Zondag 16 september een feest bij de Boekaniers!

Winterschool 2018

Winterschool 2018