Pupillen 3 wint Marianne Urbanus-tournooi

Pupillen 3 wint Marianne Urbanus-tournooi

Pirates Pupillen 3 is afgelopen zaterdag winnaar geworden van het Marianne Urbanus-tournooi in en bij Badhoevedorp. Het jaarlijkse 2e klasse Pupillen-tournooi vond voor de 16e keer plaats en werd wederom geopend in het bijzijn van honkballegende Han Urbanus, zijn vrouw en zijn zoon Charles Urbanus, de coach van L&D Amsterdam. Er stonden ditmaal vier teams op het veld: Badhoevedorp PH1 en PH2 speelden tegen de gasten van onze eigen Pirates PH3 en PH4. Goede pitching bleek deze regenachtige maar sfeervolle dag maar weer eens van groot belang. 

In de eerste wedstrijd tegen Badhoevedorp PH2 kwam Pupillen 3 stormend uit de startblokken. De eerste acht spelers kwam allemaal op de honken met hits of walks. Helaas ging de negende Pirates-speler met alle honken bezet uit door een strike out en was de slagbeurt voorbij, maar toen stond het al 5-0 voor Pirates. Tijn begon als startwerper voor de Pirates en gooide de hele wedstrijd uit. In de 1e inning moest hij even warm worden. Hoewel de eerste bal meteen resulteerde in een line out op 2e honkman Kaj, volgde daarna een single, een walk en een hit by pitch. Met de honken vol kon Badhoevedorp vervolgens tweemaal scoren. Daarna werden gelukkig 2 snelle outs gemaakt door goed veldspel van kortestop Cas en een strike out van Tijn. In de 2e inning sloeg Samuel een prachtige in-the-park homerun waarmee hij nog eens 2 punten voor Pirates binnenliep. Tijn gooide in de gelijkmakende slagbeurt vervolgens 3 strike outs achter elkaar, en de 2e inning was voorbij. Dat bleek ook een snel einde van de wedstrijd. Eindstand 7-2 voor Pirates.

Gelijktijdig won Pupillen 4 met 11-3 van Badhoevedorp PH1, een wedstrijd die ook gold als competitiewedstrijd. Met diepe nullen, rake hits en mooie slidings werd Badhoevedorp weggezet. Het was een wedstrijd waar nog maar weer aangetoond werd hoe belangrijk het is om goed en zuiver te kunnen pitchen.  

In de tweede wedstrijd van Pupillen 3 was Badhoevedorp PH1 de tegenstander. Pitching bleek wederom de doorslag te geven. Al snel liepen de honken vol met Pirates spelers door veel walks en een paar goede hits. Pirates nam snel een forse voorsprong. Mace begon als startwerper voor Pirates met Sam ditmaal als catcher. Zij hadden het beter in de hand. Kaj kwam later als slotwerper erin. Eindstand 12-1. Pupillen 4 verloor ondertussen met 14-3 van Badhoevedorp PH2.

In de laatste wedstrijd trad Pirates Pupillen 3 aan tegen Pirates Pupillen 4, een potje dat ook regelmatig op de vrijdagmiddag-training wordt gespeeld. Het werd weer een spannende strijd met mooie plays en een paar goede hits, waarbij de score redelijk gelijk opging maar Pupillen 3 zich uiteindelijk toch de sterkste toonde. Eindstand 7-4 voor Pupillen 3.

Daarmee kwam Pirates Pupillen 3 van coaches Bas Kuijer, Evelien Bode en Marcel Hertroijs als de terechte winnaar van het Marianne Urbanus-tournooi uit de bus. Zij mochten de beker en de lintjes in ontvangst nemen, en nagenieten van een mooie dag. Helaas werd de dag erna hun competitiewedstrijd afgelast wegen de regen. Pupillen 3 staat wel bovenaan in poule C met 2 gewonnen uit 2 gespeeld, maar moet nog 4 wedstrijden spelen of inhalen. Echter, als ze zo doorgaan kunnen ze zich straks naast tournooiwinnaar hopelijk ook een 2e klasse-kampioen noemen. Ga zo door!

"Je gaat het pas zien als je het door hebt."

"Je gaat het pas zien als je het door hebt."

Koop je kaartjes voor de Holland Series online!

Koop je kaartjes voor de Holland Series online!