Romney vertrekt, Jesse Aussems nieuwe hoofdcoach Pirates Heren 2

Romney vertrekt, Jesse Aussems nieuwe hoofdcoach Pirates Heren 2

Per 1 oktober verlaat Glenn Romney de Amsterdam Pirates als coach van Heren 2, dat uitkomt in de overgangsklasse. Glenn heeft een solide basis gelegd voor het jonge team en heeft zijn spelers goed ontwikkeld. Dit resulteerde in successen in het tweede deel van het seizoen door in de top van de pool te eindigen. Glenn Romney, die zelf verschillende keren in het Nederlands team heeft gestaan in de periode 1997 - 2004, en lang hoofdklasse heeft gespeeld, onder andere bij Quick Amersfoort en HCAW, heeft aangegeven met plezier het Pirates overgangsklasseteam te hebben gecoacht. Het bestuur van de Amsterdam Pirates heeft dit weekend afscheid van hem genomen en hem bedankt voor zijn inzet. Overigens speelt Glenn nog een paar wedstrijden met het team als afronding van het seizoen.

De nieuwe coach van het Heren 2 overgangsklasse team wordt Jesse Aussems. Jesse is een Pirate in hart en nieren en heeft van 2012 - 2016 in het eerste team L&D Amsterdam gespeeld. Hij voltooit binnenkort zijn opleiding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en is in het bezit van de hoogste honkbaldiploma in Nederland, trainer/coach 4. Jesse speelde dit seizoen zelf in de overgangsklasse bij Onze Gezellen in Haarlem en zal daarmee stoppen om zich volledig toe te leggen op coaching. Voorzitter Koen Gijsbers: “Wij zijn verguld met de keus op Jesse. Dit is een jonge, energieke trainer/coach die zichzelf heeft bewezen op het veld, respect afdwingt bij spelers, maar ook een forse lading ervaring meebrengt als Coordinator van de Honkbal Academie Amsterdam Diamonds. Ook heeft Jesse het Nederlands team U-12 helpen coachen tijdens het Europees Kampioenschap dit jaar. Ik ben heel blij dat we een echte clubman aan de slag kunnen laten gaan met het overgangsklasseteam. We proberen de lijn van de academies, via overgangsklasse naar hoofdklasse te versterken en daarvoor is Jesse een logische keus."

Koop je kaartjes voor de Holland Series online!

Koop je kaartjes voor de Holland Series online!

Alle ballen verzamelen!

Alle ballen verzamelen!