Pupillen 1 is Kampioen van Nederland!

Pupillen 1 is Kampioen van Nederland!

Pirates Pupillen 1 is dit weekend kampioen van Nederland geworden. Met nog 2 speelrondes te gaan zijn de Pirates Pupillen van coaches Pepijn Beerman en Byron Ward niet meer in te halen in de Play Offs van de 1e klasse. De titel werd bereikt door een dubbele overwinning op en bij TIW-Survivors PH1. Pirates heeft nu 12 uit 14 gewonnen en 2 maal gelijk gespeeld, terwijl tegenstanders TIW-Survivors, Neptunus en Hoofddorp Pioniers meermaals punten lieten liggen. Pirates kan zelfs nog ongeslagen kampioen worden als het komende weken Hooffdorp Pioniers en Neptunus weet te verslaan. Het toont de overmacht waarmee de Pirates dit gehele seizoen op het veld stond. Ook in het eerste deel van de competitie eindigde Pirates bovenaan met 21 uit 22 gewonnen wedstrijden, en het trok die ijzersterke lijn gewoon door in de Play Offs.   

Captain Jamie Beerman leidde zijn team in de eerste wedstrijd tegen de Kings van TIW-Survivors naar een solide winst. Jamie was zelf de startwerper en speelde de hele wedstrijd uit vanaf de heuvel. 4 innings lang domineerde hij met slechts 1 hit tegen, 6 strike outs en 1 walk. In de 1e inning scoorde Pirates meteen driemaal, waarvan 2 runs op een dubbele honkslag van Jamie zelf. Verder werd over en weer weinig gescoord, behalve toen in de 3e inning Jamie een homerun sloeg. In de 4e inning scoorden de Kings nog eenmaal, maar de eindstand was daarmee 1-4 voor Pirates.

De tweede wedstrijd was een stuk spannender. In de 1e inning nam Pirates een voorsprong door een triple van Jorrit, die vervolgens zelf scoorde op een enkele honkslag van Kimi. Kimi begon ook als startwerper. TIW-Survivors kwam diezelfde inning meteen terug tot 3-3. In de 2e inning kwamen de Kings zelfs op een 6-3 voorsprong, waarna Jesse als reliever erin kwam en voorkwam dat de schade groter werd. In de 3e inning maakte Pirates weer gelijk door een dubbele honkslag van Otis en een single van Maxwell. 6-6. Maxwell ging vervolgens als slotwerper de heuvel op. Door 2 strike outs en een prachtige vangbal van Jesse kwam TIW-Survivors niet eens op de honken. In de 4e en laatste inning scoorde Pirates 3 runs op een double van Jamie en een single van Elton. In de gelijkmakende slagbeurt en met 1 uit op het bord liep TIW-Survivors zich vervolgens vast in een strak dubbelspel van Pirates. Toen was de wedstrijd gespeeld en kon het feest beginnen.  

Namens de KNBSB reikte Pirates-bestuurslid Tobias Kuipers na de wedstrijd de beker en de medailles uit. De kinderchampagne spoot rijkelijk overal heen, en uiteraard kregen coaches Pepijn en Byron ook de volle laag. Er waren felicitaties, foto’s en vooral veel trotse ouders. Maar de competitie is nog niet voorbij. Pirates speelt volgende week nog thuis tegen Hooffdorp Pioniers (zondag 30 september 14.00 uur) en op zondag 7 oktober om 14.00 uur volgt de laatste wedstrijd thuis tegen aartsrivaal Neptunus PH1. Dat wordt een mooie afsluiting van een fantastisch seizoen, die wellicht zelfs samenvalt met game 6 van de Holland Series, die dit jaar ook weer tussen L&D Amsterdam en Neptunus is. Kom dus nog 2 keer kijken en genieten van het spel van deze jonge kampioenen!

Alle ballen verzamelen!

Alle ballen verzamelen!

SLAG GOOIEN MAAKT EEN WEDSTRIJD