Een walk-off grand slam voor Pupillen 1

Een walk-off grand slam voor Pupillen 1

Het was een superspannende wedstrijd die eindigde als een jongensdroom met spelers, coaches en publiek achteraf zich afvragend: Wat was hier gebeurd? Afgelopen weekend trad Pirates Pupillen 1 thuis aan tegen TIW-Survivors PH1 in het kader van de Play Offs in de 1e klasse. Beide teams waren nog ongeslagen, dus het ging erom spannen. De eerste wedstrijd ging gelijk op totdat Pirates in de 2e inning de score opende met 2 prachtige homeruns van Sol en Otis. 5-0. Otis was ook de startwerper en weerhield de Kings van scoren tot een enkele run in de 3e inning. Met Kimi als relief pitcher werd het uiteindelijk 7-1 voor Pirates. En aansluitend de 2e wedstrijd. Wederom kwam Pirates op voorsprong in de 2e inning. Echter, in de 3e inning ging TIW-Survivors er met 3 runs overheen en nam de leiding. In de gelijkmakende beurt scoorde Pirates 1 run op een homerun van Maxwell  en trok de score weer gelijk. 3-3. Toen kwam een laatste, nagelbijtende 4e inning die niet snel vergeten zal worden.

De slagbeurt van TIW-Survivors begon met een hoge klap van Jeremias richting het diepe linksveld die een zeker double leek te worden maar op fenomenale wijze werd gevangen door Jesse. 1 uit. Daarna volgde 2 snelle ground outs en was hun slagbeurt voorbij. In de gelijkmakende slagbeurt van Pirates ging Sol meteen uit met een strike out. 1 uit. Elton kwam vervolgens met een single op het eerste honk. Kimi kreeg 4 wijd. 2 honken bezet. Het publiek stond vol zenuwen langs de lijn, gaat Pirates deze wedstrijd nog winnen. Ginio kreeg de knuppel tegen de bal maar gaat uit op een ground out. Kimi en Elton blijven op hun honk. 2 uit. Jesse aan slag. Hij slaat een single precies tussen de korte stop en derde honkman. De bal gaat richting linksveld. Kimi rent richting naar het 3e honk en door naar de thuisplaat, maar wordt tegengehouden door coach Pepijn Beerman. Het publiek wordt gek. Wat doet hij? Dit was de kans op de winst. Er is discussie langs de lijn of hij had moeten doorlopen. Had Kimi het gered, of was hij uitgegooid? We zullen het niet weten.

De honken zijn nu wel allemaal bezet. 2 uit. Otis komt aan slag. Het staat nog altijd 3-3. Het komt nu op hem aan. Al die uren training. Oefenen op je swing, op het veld en in de slagkooi. Maar ook al die keren in het park na school nog even een balletje slaan met je vader. Alles voor de perfecte swing. Dit is het moment. Nu gaat het erom. De pitcher van TIW-Survivors gooit een strike. Vervolgens een wijd. En dan gebeurt waar elke jonge (en stiekem ook elke volwassen) honkballer van droomt: Otis slaat de bal hoog de lucht in recht over het midden van het veld. Spelers, coaches en publiek kijken ademloos toe. Gebeurt dit echt? De bal stijgt en stijgt, hoger en hoger. De midvelder van TIW-Survivors rent naar achteren richting het hek. Maar de bal verdwijnt over het hek en landt tussen de twee gebouwen erachter precies op een grote, witte zandzak. Home run. Grand slam. En een walk-off winst voor Pirates. 7-3. De Pirates spelers juichen van vreugde terwijl Otis en de andere spelers over de honken naar de thuisplaat lopen. Spelers van TIW-Survivors liggen verdwaasd en verslagen op het veld. Coaches Pepijn en Byron staan met open monden en vol bewondering toe te kijken. Het publiek is uitzinnig, en zelfs op het hoofdveld staan spelers van het bezoekende HCAW H2 te applaudisseren. Wat een fantastisch slot van een heerlijk spannende wedstrijd.

Een paar dagen later speelt Pirates Pupillen 1 op een woensdagavond weer tegen TIW-Survivors PH1, een uitwedstrijd ditmaal die nog moest worden ingehaald. In de eerste wedstrijd komt  TIW-Survivors op een 4-1 voorsprong in de 1e inning, dat zint op wraak. Maar dan stelt Pirates orde op zaken. Door een mooie hit van Jorrit pakt Pirates een 5-4 voorsprong in de 3e inning om vervolgens in de 4e inning de eindstand op 10-4 te zetten. De 2e wedstrijd wordt een eenzijdig verhaal waar Pirates domineren en met 15-0 de wedstrijd naar zich toe halen. Daarmee hebben ze vier maal van hun naaste rivaal gewonnen en pakken ze stevig de leiding in de Play Offs. Maar de gedachten gaan vooral terug naar die gedenkwaardige zondag 9 september 2018 waarop een jongensdroom werkelijkheid werd.     

De Black Socks winnen niet zo vaak, maar áls ze winnen...

L&D Amsterdam drie keer te sterk voor Curaçao Neptunus

L&D Amsterdam drie keer te sterk voor Curaçao Neptunus