Nederland verovert 4e plek op EK U12

Nederland verovert 4e plek op EK U12

Nederland heeft op het EK U12 in Budapest de 4e plek veroverd. In de troostfinale werd helaas van Rusland verloren. Italië werd wederom Europees kampioen en zal volgend jaar samen met mede-finalist Tsjechië naar het WK in Taiwan gaan. In het Nederlandse Pupillen-team zaten maar liefst 4 spelers van Amsterdam Pirates. Daarmee was Pirates hofleverancier van dit Nederlands team. De vier spelers hadden een belangrijk aandeel in het mooie resultaat en hebben prachtige dingen laten zien op het veld:

Jamie Beerman was de onbetwiste aanvalsleider. Met een slaggemiddelde van .593 leidde hij het Nederlandse team in hits (16), RBI's (17) en runs (17). Ook sloeg hij de meeste tweehonkslagen (6), driehonkslagen (3) en één homerun. En als de vaste kortestop was hij ook verdedigend van groot belang.

Otis Ward was de puntenmaker van het team. Hij had een slaggemiddelde van .458 en 11 hits, maar nog belangrijker: hij scoorde de meeste runs (16) en walks (8). Als startwerper had hij daarnaast een belangrijk aandeel in de cruciale wedstrijd tegen Duitsland die met 4-1 gewonnen werd en waarmee Nederland zich voor de halve finales plaatste. En hij was daarnaast de vaste derdehonk-man met regelmatig een mooie play.

Sol Fahner was de derde Pirates-speler die vorig jaar ook al meespeelde op het EK. Met een slaggemiddelde van .333 had hij menig mooie hit, waaronder 2 tegen Oostenrijk. Hij begon als startwerper tegen de helaas verloren wedstrijd tegen Italië, en kwam ook nog als reliever tegen Rusland de heuvel op. Beide keren stond hij zijn mannetje. Verder was hij regelmatig op het tweede honk te vinden, waarmee het infield bijna helemaal door Pirates-spelers werd ingevuld.

De jonge Kimi Verkruyssen was er dit EK voor het eerst bij. Hij begon als startwerper tegen Kroatië en hield met slechts 27 pitches de tegenstander 2 innings puntloos. Als reliever zorgde hij met 5 strikeouts dat België niet terugkwam in de wedstrijd, terwijl hij aanvallend met 2 hits, 2 RBIs en 2 runs ook belangrijk was. In de halve finale tegen Tsjechië was hij de startwerper, maar helaas was dat team te sterk en weerhield Nederland van die gedroomde finaleplek.

Deze vier jongens, en de rest van het team, hebben echt fantastisch gespeeld. We hebben genoten van de wedstrijden die live via Facebook te volgen waren en zelfs in de Pirates-kantine werden vertoond. Jullie hebben de kleuren van Nederland goed verdedigd en laten zien wat voor talent Pirates in huis heeft. Dat belooft wat voor de toekomst. Maar nu snel naar huis, want aanstaande zondag (15 juli) staat alweer de openingswedstrijd van de play offs op het programma voor het kampioenschap van de 1e klasse. Aartsrivaal Neptunus komt dan op bezoek bij Pirates om 14.00 uur.

Dat belooft weer een superspannende wedstrijd te worden, want ook Neptunus had vier spelers in Oranje dus verwacht honkbal op hoog niveau. Kom vooral kijken naar deze jonge talenten, en aanmoediging kunnen ze altijd goed gebruiken!

Alle wedstrijdverslagen van het EK U12 zijn terug te lezen via https://www.honkbalsite.com/category/ek_u12_2018/

 

Pupillen 2 ongeslagen zomerkampioen

Pupillen 2 ongeslagen zomerkampioen

De eerste helft van het softbalseizoen

De eerste helft van het softbalseizoen