Pupillen 3 poule-kampioen 1e deel 2e klasse

Pupillen 3 poule-kampioen 1e deel 2e klasse

Weer mooie wedstrijden in warm zomerweer voor de Pirates Pupillen:

Pupillen 3 poule-kampioen 1e deel 2e klasse

Met een thuis-winst tegen Badhoevedorp PH2 stelde Pupillen 3 afgelopen zondag de eerste plek veilig van hun poule in het 1e deel van de 2e klasse. Met nog twee speelrondes te gaan is Pupillen 3 niet meer in te halen. En dus was er na de wedstrijd champagne (zij het de kinderversie), zoals op bovenstaande teamfoto is te zien. Die werd gedronken maar ook aardig rondgespoten als ware het de afloop van een Formule 1-race.

Pupillen 3 nam tegen Badhoevedorp PH2 meteen de leiding in de 1e inning. Een single van Sil, een double van Mace en een triple van Samuel maakte dat Pirates drie runs scoorde. Maar ook Badhoevehorp had al tweemaal gescoord. Met Ryan als startwerper bleef het echter daarbij toen hij op de heuvel stond. Hij gooide 5 strike outs en 1 walk. In de 2e inning liep Pirates uit en scoorde 5 maal met Cas, Sil en Ryan die RBIs sloegen. In de 3e inning nam Tijn het over als slotwerper en dat werd meteen een 123-inning. Niemand kwam op de honken voor Badhoevedorp terwijl Pirates weer 2 runs scoorde. In de 4e en laatste inning had Tijn het iets lastiger en scoorde Badhoevedorp drie keer. Hij gooide in totaal 5 strikeouts en 3 walks. Pirates mocht nog even aan slag en scoorde eenmaal. Eindstand 11-5 voor Pirates, en het feest kon beginnen.

Pupillen 2 domineert tegen North Stars PH1

De ongekende zegetocht van Pupillen 2 zet zich voort. Afgelopen weekend werd Amsterdam North Stars PH1 met grote cijfers verslagen: 22-3. Daarmee gaat Pupillen 2 nog steeds ongeslagen aan de leiding.

Pirates 4 verliest twee keer in 1 weekend

Een vol weekend voor Pupillen 4 met zowel zaterdag als zondag een wedstrijd. Op zaterdag was TIW-Survivors PH2 de tegenstander, en Pupillen 4 kwam snel op achterstand. Jordan begon als startwerper, en werd later afgewisseld door Damian en Jasmijn. In de 2e inning scoorde het slagsterke TIW nog eens 5 runs. Milian had nog wel een hit en Pupillen 4 scoorde 1 run. Maar TIW liep verder uit. Eindstand 14-1 voor TIW.   Op zondag ging Pupillen 4 op bezoek bij Hoofddorp Pioniers PH3. Die wedstrijd was een stuk spannender, maar ging helaas ook verloren. Eindstand 15-8 voor Hoofddorp Pioniers.

Pupillen 5 wint tegen DVH PH2 en North Stars PH2

Pupillen 5 is met een mooie opmars bezig. Afgelopen donderdag werd bij en tegen DVH PH2 de winst gepakt. Het werd een echt pitcher’s duel. Pirates scoorde in de 1e inning meteen drie punten op een in-the-field homerun van Gerton. Een knappe prestatie. Marcus was de startwerper en hield de boel goed dicht met slechts 1 run tegen in de 1e inning. Hij gooide een paar mooie strikeouts. Ook Pirates kwam nog maar een keer tot scoren. Maar met Tijn als de slotwerper bleek dat geen probleem. Hij voorkwam dat DVH scoorde in de 3e inning met 2 strike outs, en in de latste 4e inning gooide zelfs alledrie slagmensen achter elkaar uit. Eindstand 4-1 voor Pirates. Afgelopen zaterdag won Pirates wederom, en nu van Amsterdam North Stars PH2. Het werd een duidelijke overwinning: 11-2 voor Pirates.

De eerste helft van het softbalseizoen

De eerste helft van het softbalseizoen

Jamie Beerman slaat homerun bij opening EK U12

Jamie Beerman slaat homerun bij opening EK U12