Pupillen 3 in Italië

Pupillen 3 in Italië

Vlak voor het begin van de zomervakantie reisde Pupillen 3 af naar Novara (Italië) om deel te nemen aan hun eerste internationale honkbaltournooi ooit met verder 4 Italiaanse en 1 Frans team. Ze werden zeer warm ontvangen, niet alleen met hoge temperaturen maar ook een zeer vriendelijke organisatie. Spelers en coaches sliepen in tenten naast het veld en werden 3 dagen vol verzorgd, erg leuk behalve dan de vele muggen door de nabijgelegen rijstvelden. Want Novara is niet alleen de thuisstad van de beroemde Gorgonzola-kaas, maar ook van de Italiaanse risotto. Daar op het veld van Porta Mortara beleefden de Piraten Pupillen een prachtige en ook leerzame ervaring.

Zaterdag was de eerste wedstrijd tegen Vercelli, het beste team van de regio Piemonte, met zelfs twee spelers van het Italiaanse nationale U12 team in hun gelederen (die 2 weken geleden Europees kampioen waren geworden in Budapest). Dat team was duidelijk te sterk, en Pupillen 3 was ook teveel onder de indruk van het Italiaanse spel. Aan slag kon Pirates weinig potten breken en kwam niet tot scoren op de sterke pitching en solide fielding van de Italianen. Jesse, meegekomen als invaller vanuit Pupillen 1, begon als startwerper. Hij gooide veel strikes met zelfs nog een van de Italiaanse Nationale team-spelers uit met 3 strikes en een mooie vangbal op een harde bal die recht naar de pitcher terugkwam. Ook Mace was goed bezig als catcher, en het samenspel zag er mooi uit. Maar in het veld liep het nog niet lekker, ondanks een paar mooie vangballen van Ryan. Dus de wedstrijd ging snel verloren.

De tweede wedstrijd was tegen Novara, en die was een stuk spannender. Pirates kwam weliswaar in het begin op achterstand. Dat kwam vooral omdat het team mentaal de klap van de eerste wedstrijd nog niet te boven was. Ze leken even de moed te hebben opgegeven, maar gaandeweg kwam Pupillen 3 beter in de wedstrijd. In de 3e en 4e inning werd het spel een stuk beter en kwamen ze sterk terug. Tijn en Jesse hadden een paar mooie hits. Cas, Sam, Jesse en Dim waren actief met honken stelen terwijl Mace als relief pitcher de tegenstander ervan weerhield te scoren. En er waren enkele mooie plays op het veld te zien. Helaas was het niet genoeg en ging de wedstrijd net verloren, maar het had evengoed andersom kunnen zijn als Pirates vanaf het begin zo scherp hadden gespeeld.

Op zondag speelde Pupillen 3 de derde en laatste wedstrijd in de verliezerspoule tegen het thuisteam Novara Porta Mortara. Eindelijk liet Pirates zich van zijn beste kant zien. Aan slag was iedereen een stuk scherper met mooie hits van onder meer Samuel, Oscar, Sil en Mace, die helaas uitviel met een enkelblessure tijdens een sliding naar de thuisplaat waarop hij wel scoorde. Door het hele team werd er vanaf het begin volop gescoord. Ook het veldspel was veel beter. Jesse begon weer als startwerper en hield de boel compleet dicht. Ryan kwam erin als relief pitcher en gooide solide de wedstrijd uit. Beiden hadden Cas als catcher die prima zijn mannetje stond. Daarmee had Pupillen 3 hun laatste wedstrijd verdiend gewonnen.

Toen was het tijd voor watergevechten en de finale die uiteindelijk ging tussen Vercelli en Novara, de tegenstanders van zaterdag. Vercelli won verdiend het tournooi en was duidelijk de sterkste van allemaal. Op voordracht van de coaches van alle teams werd Jesse nog verkozen tot een van de MVP’s van het tournooi, mede omdat hij in de laatste wedstrijd maar liefst 35 strikes in 37 worpen gooide. In hun eerste internationale tournooi is Pirates vijfde geworden, maar dat was niet het belangrijkste. Leren om tegen buitenlandse teams te spelen, vrienden maken, samen lol hebben, slapen naast het veld: de jongens zullen het niet snel vergeten. Met dank aan coaches Evelien, Marcel en Bas voor de perfecte organisatie en alle support, maar ook aan Nils en Jason die er nu ook weer bij waren en het team ondersteunden.

UPDATE: Honkbalmarathon voor Kika gaat niet door

UPDATE: Honkbalmarathon voor Kika gaat niet door

Pupillen 1 verslaat Neptunus in opening Play Offs

Pupillen 1 verslaat Neptunus in opening Play Offs