Pupillen 1 verslaat Neptunus in opening Play Offs

Pupillen 1 verslaat Neptunus in opening Play Offs

Het laatste speelweekend voor de zomerstop werden er nog enkele wedstrijden gespeeld, in het geval van Pupillen 1 zelfs al de start van het tweede deel van de competitie: de play offs om het landkampioenschap tussen Pirates, Neptunus, Hoofddorp Pioniers en TIW-Survivors:

Pupillen 1 verslaat Neptunus in opening Play Offs

Pupillen 1 is de play offs om het landskampioenschap 1e klasse goed begonnen met een dubbele overwinning thuis tegen aartsrivaal Neptunus PH1. Afgelopen zondag speelde beide teams tegen elkaar en elk team had meerdere spelers in de gelederen die nog geen week terug waren van het EK U12 in Budapest. Otis begon als startwerper voor Pirates en gooide de hele wedstrijd uit. De 1e en 2e inning voorkwam hij dat Neptunus tot scoren kwam, en dat gaf Pirates de kans op voorsprong te komen. En die kans werd gegrepen met 3 runs in de 1e en maar liefst 9 runs in een lange 2e inning. In de 3e inning scoorde Neptunus nog wel tweemaal, maar daarmee was de wedstrijd afgelopen. In de verzengende hitte was dat maar goed ook. Eindstand 12-2 voor Pirates. De 2e wedstrijd was een stuk spannender. Maxwell begon op de heuvel voor Pirates en hield 2 innings de 0. Helaas kwam Pirates echter ook niet tot scoren en bleef de wedstrijd superspannend door goed werpen van Neptunus starter Keegan. In de 3e inning werd Jamie de slotwerper voor Pirates en hij moest met 3 hits en 1 walk meteen 1 run incasseren. Maar gelukkig kwam Pirates in hun slagbeurt sterk door op de jarige slotwerper Leandro. Pirates scoorde maar liefst 5 runs waarbij alle EK-gangers en Ginio een run binnenliepen, onder meer op een prachtige triple van Maxwell. In de laatste 4e inning hield Jamie de boel goed dicht. Eindstand 5-1. Daarmee gaat Pirates meteen aan de leiding, maar de weg is nog lang. Eerst kunnen de jongens genieten van een welverdiende zomerstop, eind augustus gaan ze verder met de play offs.

Pupillen 2 domineert tegen Quick Amsterdam PH1

In hun laatste wedstrijd van het 1e deel stond er voor Pupillen 2 weinig meer op het spel, behalve dan hun ongeslagen status. Die kwam geen moment in gevaar. De zomerkampioen won met maar liefst 27-3 tegen Quick Amsterdam PH1. Meteen vanaf de 1e inning werd de voorsprong gepakt, en niet meer losgelaten. Na de zomer mag Pupillen 2 aantreden tegen de nrs 1 en 2 van de Noord-Holland poule: Onze Gezellen PH1 en Kinheim PH2. Ook TIW-Survivors PH2 doet als nr 2 van de eigen poule mee.  Dat belooft een leuk en hopelijk wat spannender 2e deel van de competitie te worden.

Pupillen 3 wint tegen Hoofddorp Pioniers PH4

Afgelopen zaterdag won Pupillen 3 ook de laatste wedstrijd van het 1e deel tegen Hoofddorp Pioniers PH4. Pirates kwam in de eerste inning meteen op een 3-0 voorsprong, maar in de 2e inning scoorde Hoofddorp Pioniers maar liefst 6 runs. Gelukkig kon Pirates direct in diezelfde inning antwoorden met zelfs 7 runs. Vooral invaller Milian was lekker bezig aan slag met 2 uit 2, en door een mooie hit van de jarige Dim scoorde Pirates 2 runs. In de laatste 3e inning scoorde Pioniers eenmaal, maar Pirates nog eens 3 runs. Ryan begon dit keer als startwerper met 4 strikeouts, 3 walks en 4 runs tegen. Marijn was kort reliever voordat Tijn de wedstrijd uitgooide met 2 strikeouts , 1 walk en 0 runs. Eindstand 13-7 voor Pirates. Pupillen 3 was al zomerkampioen in hun poule en moeten het na de zomerstop tegen weer bijna dezelfde tegenstanders opnemen, respectievelijk de nrs 2 en 3 uit hun eigen poule (Vennep Flyers PH1 en Hooffdorp Pioniers PH4) en uit de Noord-Holland poule Cromtigers PH1. Dat is wel wat jammer, ze hadden liever wat meer nieuwe teams gezien in het 2e deel. Maar eerst vertrekt Pupillen 3 aanstaande vrijdag richting Novara (Italië) om deel te nemen aan een internationaal tournooi. Veel succes daar!

Daarmee begint voor alle Pupillen nu de zomerstop. Aardig wat Pirates Pupillen hebben zich dit jaar weer ingeschreven voor de Play Ball Europe Academy die van 30 juli t/m 3 augustus plaatsvindt bij Pirates. Harstikke goed en veel plezier daar! En verder iedereen genieten van jullie welverdiende vakantie. Eind augustus begint de competitie weer.

   

 

Pupillen 3 in Italië

Pupillen 3 in Italië

Pupillen 2 ongeslagen zomerkampioen

Pupillen 2 ongeslagen zomerkampioen