Pupillen 2 ongeslagen zomerkampioen

Pupillen 2 ongeslagen zomerkampioen

Terwijl het Nederlandse team in Budapest het EK U12 speelde, werden er ook nog gewoon competitiewedstrijden gespeeld. Een kort overzicht met de hoogtepunten:

Pupillen 2 ongeslagen zomerkampioen poule 2e klasse

Afgelopen zaterdag werd Pupillen 2 ongeslagen zomerkampioen van hun poule in de 2e klasse. Met 9 gewonnen uit 9 wedstrijden domineerde Pirates Pupillen 2 de eerste helft van dit seizoen, een fenomenale prestatie van het team van coaches Ivan Rodriguez, Frank Verwoest en Sven Hermens. Met een runsaldo van 145 voor en 42 tegen was hun overmacht ook overduidelijk. Het was nog even spannend of de ongeslagen status behouden bleef in de wedstrijd thuis tegen Hoofddorp Pioniers PH3. Pirates stond voor vanaf de 1e inning  door een hit van Levi, en een homerun van Micah in de 2e inning. Dean begon als startwerper en hield de boel dicht in de eerste 2 innings: 0 hits, 0 runs, 1 walk en 3 strike outs. Het werd zelfs 5-0 voor Pirates. Echter, in de 5e inning kwam Pioniers opeens langszij door 5 runs. Gelukkig liepen in de gelijkmakende beurt de honken vol en kon Guido met een walk de winnende run binnenhalen. Daarna werd nog tweemaal gescoord. Eindstand 8-5 voor Pirates en het feest kon beginnen.

Pupillen 3 komt net te kort tegen Thamen PH1

Met het zomerkampioenschap van hun 2e klasse poule al op zak besloten de coaches van Pupillen 3 te experimenteren met de opstelling. Er kwamen maar liefst 5 verschillende pitchers de heuvel op, en de jongens waren ook wat minder scherp wellicht. Vanaf het begin kwam Pirates achter, na 2 innings stond het 6-2 voor Thamen. Tijn begon dit keer als startwerper maar werd na 1 inning al afgewisseld door Kaj. Daarna gooiden Cas, Oscar en Marijn de rest van de wedstrijd uit. In de 3e inning vocht Pirates zich terug naar een kleine achterstand van 7-6, waarin Samuel een in-the-park homerun sloeg. In de 4e inning kwam het zelf op een 12-7 voorsprong door 6 runs te scoren, waarbij Tijn een RBI sloeg met een driehonkslag. Helaas deed Thamen hetzelfde door meerdere walks en een in-the-park homerun, en werd de eindstand 13-12 voor Thamen.   

Pupillen 4 verliest van Badhoevedorp PH1

In een intense wedstrijd uit tegen Badhoevedorp PH1 kwam Pirates Pupillen 4 helaas als verliezer uit de bus. Er werd over en weer veel gescoord, en lange tijd ging het gelijk op. Maar Badhoevedorp trok aan het langste eind. Eindstand 12-7 voor Badhoevedorp. Hiermee is voor Pupillen 4 de eerste helft van het seizoen voorbij. In een sterke poule met onder meer Pirates Pupillen 2 en aardig wat eerste teams eindigde Pupillen 4 uiteindelijk als vijfde van de zeven teams. Een goede prestatie, op naar een leuke tweede helft.

Pupillen 5 wint weer van DVH PH2

De opmars van Pupillen 5 zet door. Afgelopen zaterdag werd wederom met 8-6 gewonnen van DVH2, ditmaal in een thuiswedstrijd. Met steeds beter spel werd andere teams uit de 3e klasse verslagen, en DVH was dus het laatste slachtoffer. Daarmee heeft Pupillen 5 de 3e plek in de poule veroverd en zit de eerste helft van het seizoen erop. Nu genieten van een zomervakantie, en dan op naar de 2e helft.

 

 

 

Pupillen 1 verslaat Neptunus in opening Play Offs

Pupillen 1 verslaat Neptunus in opening Play Offs

Nederland verovert 4e plek op EK U12

Nederland verovert 4e plek op EK U12