Pupillen 1 als Nummer 1 naar Play Offs

Pupillen 1 als Nummer 1 naar Play Offs

Met een dubbele overwinning tegen TIW-Survivors PH1 heeft Pirates Pupillen 1 zich afgelopen zaterdag als eerste geplaatst voor de play offs van de 1e klasse. Met 21 overwinningen in 22 wedstrijden toonde Pupillen 1 zich duidelijk de sterkste in het eerste deel van de competitie. Een knappe prestatie van het team van coaches Pepijn Beerman en Byron Ward dat toch behoorlijk vernieuwd is ten opzichte van het kampioensteam van vorig jaar. Alleen van aartsrivaal Neptunus PH1 werd eenmaal verloren, en beide teams staan net als in de Hoofdklasse op afstand van de rest.

De kracht van Pupillen 1 was zichtbaar op meerdere fronten. Met een teamslaggemiddelde van maar liefst .484, en alle spelers een gemiddelde van .300 of hoger, scoorde Pupillen 1 het forse totaal van 251 runs en kreeg het 62 runs tegen. Met een On Base Percentage (OBP) teamgemiddelde van .617 bleek het team ook goed naar de bal te kunnen kijken om op de honken te komen. De pitching was uitermate sterk met vijf pitchers die een Earned Run Average (ERA) hadden van minder dan 1.900. En ook het veldspel was prima op orde met een Fielding Percentage van .944 als teamgemiddelde.

Maar er is nog niks gewonnen. Pupillen 1 gaat nu de strijd aan met 3 andere teams uit de 1e klasse om het landskampioenschap. Achter de Pirates vertoont de strijd om wie naar de play offs gaat opvallende gelijkenissen met de Hoofdklasse. Neptunus is de duidelijke tweede met 19 overwinningen uit 22 wedstrijden, maar net als het grote Neptunus verloor Neptunus PH1 afgelopen weekend van HCAW PH1. En dat is van groot belang voor de strijd om de laatste twee plaatsen voor de play offs. Hoofddorp Pioniers PH1 wist afgelopen weekend een plek te veroveren, maar de laatste plek is nog onbeslist en het blijft ongemeen spannend. TIW-Survivors PH1 staat nu vierde, maar door het dubbele verlies tegen Pirates komt HCAW PH1 naderbij. HCAW moet komend weekend nog 2 wedstrijden inhalen. Mocht HCAW deze beide wedstrijden winnen, dan haalt het TIW-Survivors met 1 punt in en plaatst HCAW zich als laatste team voor de play offs. Of wordt het toch TIW-Survivors?

Voor een deel van Pirates Pupillen 1 zijn ondertussen de gedachten bij andere zaken. Vier spelers vertrekken aanstaande vrijdag richting Budapest om met het Nederlands team het EK U12 te spelen. We wensen Jamie, Otis, Sol en Kimi alle succes daar!

Pupillen 3 krijgt slide training

Pupillen 3 krijgt slide training

Pirates Pupillen lekker op dreef in Juni

Pirates Pupillen lekker op dreef in Juni