Pirates Pupillen lekker op dreef in Juni

Pirates Pupillen lekker op dreef in Juni

In de maand juni zijn Pirates Pupillen lekker op dreef. We gaan inmiddels richting het einde van het eerste deel van de competitie, en Pupillen 1, 2 en 3 gaan allemaal aan de leiding in hun poule. Een overzicht van wat er in de afgelopen weken gebeurde op de diverse velden:

Pupillen 1 verslaat Cardinals PH1 en Jeka PH1

Vorige week reisde Pupillen 1 af naar Oss voor een dubbele wedstrijd tegen Cardinals. De eerste wedstrijd begon Pirates sterk met 7 runs. Otis hield als startwerper de boel weer helemaal dicht en gooide in 3.2 inning maar liefst 9 strike outs en maar 1 walk. Het resultaat was dat de Cardinals pas in de 3e inning hun eerste 2 runs scoorden. In de 4e inning nam Jorrit als slotwerper het over en voorkwam dat er nog runs werden gescoord. Pirates scoorden daarentegen nog wel wat runs. Eindstand 11-2. De tweede wedstrijd begin met Jamie op de heuvel. En hoe, hij gooide een complete wedstrijd en kreeg geen enkele run tegen. Pirates scoorde wel maar niet veel. Eindstand 4-0.

Afgelopen zaterdag kwam Jeka op bezoek. De eerste wedstrijd begon voorzichtig maar in de 2e inning sloegen Takara, Otis, Jamie, Jorrit en Jesse allemaal runs binnen. Kimi begon als startwerper en kreeg maar 2 hits tegen in 1.2 inning. Takara nam het daarna over voor de laatste 2.1 inning en voorkwam dat Jeka nog scoorde. De knuppels van Pirates deden dat wel. Eindstand 11-2 voor Pirates. De tweede wedstrijd toonde maar weer eens de defensieve kracht van Pirates. Jamie stond 2 innings op de heuvel met 0 hits, 0 runs en 0 walks. In de 1e inning werd er door de Pirates meteen 7 keer gescoord met hits van onder meer Elton, Otis en Jamie. Ook Ginio was deze wedstrijd lekker aan slag. Elton en Otis gooiden vervolgens de wedstrijd uit. Eindstand 11-0 voor Pirates. Na de wedstrijd werd ook nog afscheid genomen van een van onze Japanse spelers Sohma die binnenkort terugkeert naar Japan (zie foto). We gaan hem missen!

Pupillen 2 te sterk voor Badhoevedorp PH1

Vorige week speelde Pupillen 2 tegen Badhoevedorp PH1. Het werd een waar puntenfestijn maar Pupillen 2 was duidelijk te sterk. Eindstand werd 16-12 voor Pirates, en daarmee blijft Pupillen 2 ongeslagen aan de leiding gaan in de poule. Afgelopen weekend hadden ze geen wedstrijd, en komend weekend is er een driekamp bij Amsterdam North Stars tegen onder andere Pirates Pupillen 3 die in hun poule ook aan de leiding gaan. Dat wordt zeker een spannende en leuke wedstrijd.        

Pupillen 3 wint tegen Vennep Flyers PH1 en DVH PH1

Vorige week moest Pupillen 3 aantreden tegen Vennep Flyers PH1, dat betekende dat de respectievelijke nummers 1 en 2 in de poule tegen elkaar aantraden. Vennep Flyers opende de score in de 1e inning, maar Pirates maakte meteen gelijk. 2-2. In de 2e inning ging het nog steeds gelijk op maar kwam Pirates op een kleine voorsprong. 5-4. Ryan begon als startwerper en had 3 strikeouts in 1.2 inning. Daarna nam Tijn het over en hij gooide 5 strikeouts in 2.1 innings. In een snelle 3e inning kwam Vennep Flyers helemaal niet tot scoren, en liep Pirates uit. In de 4e inning scoorde Vennep Flyers nog slechts 1 run, en dat betekende einde wedstrijd. Eindstand 9-5.

Sil was afgelopen zaterdag sterk aan slag tegen DVH PH1 en sloeg maar liefst 4 runs binnen op 3 hits. Er werd thuis fors gewonnen. Al vroeg kwam Pirates op voorsprong en het gaf daarna de wedstrijd niet meer uit handen. Samuel, Sam, Cas, Kaj, Dim en Sil raakten de bal uitstekend en sloegen meerdere punten binnen. Samuel sloegs zelfs een homerun, terwijl Mace controleerde als startwerper met 5 strikeouts in 2 innings. Eindstand 19-6 voor Pirates.

Pupillen 4 strijdend net ten onder tegen Quick en North Stars

Twee superspannende wedstrijden van Pupillen 4 waren allebei erg leuk om te zien, ook al stelde het eindresultaat wellicht wat teleur. Vorige week tegen Quick Amsterdam PH1 kwam Pirates meteen op achterstand in de 1e inning na 4 runs tegen. Datzelfde gebeurde weer in de 2e inning. Pirates stelde daar maar 1 run tegenover. Maar toen werd het spannend. In de 3e inning scoorde Pirates echter maar liefst 6 runs met hits van Lynn, Roel en zelfs een triple van Jair. Dat was helaas net te weinig, de wedstrijd ging met 7-8 verloren. Afgelopen zaterdag was Amsterdam North Stars PH1 de tegenstander en er werd van beide kanten volop gescoord. Over en weer waren er hits, walks en gestolen honken. Helaas was aan het eind North Stars net de betere. Eindstand 16-18 voor North Stars.

Pupillen 5 wint van OVVO PH1 maar verliest van Thamen PH2

Vorige week won Pupillen 5 op sterke wijze van OVVO PH1 waarbij beide teams aardig wat runs scoorden. Het was een spannende wedstrijd die uitliep op de 10-8 overwinning van Pupillen 5. Afgelopen zaterdag moest Ppuillen 5 aantreden tegen de koploper in hun 3e klasse poule, de nog steeds ongeslagen Thamen PH2. Ook hier liet Pupillen 5 zien wat ze waard zijn. Er werd goed gespeeld, maar Thamen bleek helaas net te sterk. Einstand was 5-3 voor Thamen.

Pupillen 1 als Nummer 1 naar Play Offs

Pupillen 1 als Nummer 1 naar Play Offs

Rob Cordemans gooit strikeout record

Rob Cordemans gooit strikeout record