Pupillen 4 wint thriller met 21-19 (& meer)

Pupillen 4 wint thriller met 21-19 (& meer)

Ook in de meivakantie vonden er wedstrijden plaats van de Pupillen. Hier zijn de hoogtepunten:

Pupillen 4 wint thriller van Badhoevedorp PH1 met 21-19

Pupillen 4 en Badhoevedorp PH1 hebben afgelopen zaterdag in Sportpark Ookmeer waardige tegenstanders in elkaar gevonden. Met twee homeruns voor de tegenpartij en een prachtige homerun van Milian was de stand na de eerste inning 6-9. In de tweede inning sloegen de Piraten terug en lieten ze de tegenstander maar vier punten binnenlopen. Door goede oplettendheid op de honken kon er flink gestolen worden en pakten de Piraten zeven punten en werd het 13-13 in de tweede inning. In de derde inning scoorden Badhoevedorp maar liefst zes punten. Echter, de Piraten lieten zich niet kennen en scoorden maar liefst acht punten, mede dankzij de mooie ballen van Rayan, Marcus en Dim. Zo kwam er een einde aan de thriller met eindstand 21-19!

Pupillen 3 domineert tegen DVH PH1

Wat als een spannende wedstrijd begon, liep uit op een forse overwinning van Pupillen 3 uit tegen DVH PH1. Met helemaal aan het eind van de wedstrijd de mooiste hit van allemaal: Mace kwam als laatste slagman aan de beurt en sloeg zichzelf met een homerun binnen. Wat een prestatie! Ryan begon als startwerper voor Pirates en gooide 3 strike outs in 1.2 innings terwijl hij 3 runs moest toestaan. In de 1e inning scoorde Pirates slechts 2 maal en was tussenstand 2-1. Spannend dus, maar toen ging Pupillen 3 los. Ze sloegen in totaal 8 hits (waarvan dubbele hits voor Mace en Tijn), en ze liepen 13 gestolen honken (waarvan Sam de meeste met 4) terwijl de pitching van DVH wegzakte. Dit resulteerde in 6 runs in de 2e inning en maar liefst 9 runs in de 3e inning. Voor het eerst mocht Tijn als slotwerper de heuvel op, en dat werd meteen een juweel van een optreden. 14 van zijn 24 worpen waren strikes en dat betekende 4 strike outs in 1.1 inning. Pupillen 3 heeft er opeens een sterke werper bij, en dat is altijd welkom. Eindstand 17-5 voor Pirates, met ook dank aan gastspelers Damian en Milian van Pupillen 4 die ditmaal invielen.

Pupillen 1 wint met ruime cijfers van Kinheim PH1

Op een grijze, druilerige zondag 29 april speelde Pupillen 1 uit tegen Kinheim. Die wedstrijd werd wel gewoon gespeeld terwijl op het ernaast liggende veld de wedstrijd DSS-L&D Amsterdam werd afgelast. Bravo jongens, het doorzetten is beloond! In de eerste wedstrijd nam Pirates meteen in de eerste inning een voorsprong van 6-2. Die voorsprong werd vastgehouden en na 4 innings stond er 9-4 als eindstand op het bord. Jamie en Jorrit hadden meerdere hits, terwijl Sol als startwerper met 5 strike outs in 2.2 innings de score van Kinheim in toom hield. Daarna werd hij afgewisseld door Sohma die als slotwerper Kinheim überhaupt niet op het bord liet komen. De tweede wedstrijd liep uit op een monsterscore voor Pirates. In de eerste inning scoorde Pirates 13 keer, in de 2e inning nog eens 11 keer. Iedereen had een of meerdere hits waarvan Elton en Jamie de meeste (ieder 3), terwijl Jorrit, Maxwell en Jamie ieder maar liefst 4 runs scoorden. Takara domineerde als werper en stond slechts 3 runs toe van Kinheim. Na 2 innings was het wel genoeg. Eindstand 24-3. Daarmee gaat Pirates nu alleen aan de leiding in de 1e klasse.

 

 

De volle buit voor L&D bij echt honkbalweer

De Boekaniers hadden hun dag niet tegen HCAW