De Black Socks tegen de nummer 1, het begon heel goed!

Hoofddorp 3 - Pirates heren 4 (Black Socks): 20-4.
Een prachtige honkbalmiddag: Spelen met prachtig weer op het mooiste honkbalveld van Nederland. En dan ook nog voortvarend beginnen tegen de (met overmacht) koploper en zie daar, de kiel voor een juichend stukje op de Piratessite was gelegd. Nou, niet dus. Na de 3puntenrally in de 1e inning (met o.a. 4 honkslagen), werd er in de rest van de wedstrijd nog maar 1x gescoord. Hoofddorp daarentegen maakte er, na een aarzelend begin, een puntenfestival van met als gevolg dat na 6 1/2 inning de knuppels weer in de zak konden.
Was het echt allemaal kommer en kwel voor de Black Socks? Ach, dat viel eigenlijk wel mee. Verdedigend kon het een stuk beter (al was er wel een dubbelspel 5 en 5-3, Jeroen Kroes en Sean Swart), maar met 11 honkslagen in 7 innings kun je best thuiskomen.
Giovanni Jozefa, Sean en Jeroen sloegen ieder 2 uit 3 (0,667), en Eddy Frias (1 uit 2) en Timo van Amerongen (2 uit 4) sloegen ieder 0,500 bij elkaar. Robin Moos, Giovanni en Timo hadden een 2honkslag.
Startende werper Ton Minderhoud gooide 3-6-15-6 in 4 2/3inning en Nino Ravestein gooide de wedstrijd uit met 0-2-2-0 in 1 1/3 inning. 2 werpers van Hoofddorp gooiden samen 2-0-11-2 in 7 innings.

Softbaldames over alle linies super

Softbaldames over alle linies super

De volle buit voor L&D bij echt honkbalweer