Even voorstellen: De Pirates Pupillen van 2018

Even voorstellen: De Pirates Pupillen van 2018

Ze zijn er weer klaar voor. Na een lange winter in de zaal en een paar oefenwedstrijden in een vrij koude maand Maart, beginnen alle Pirates Pupillen komend weekend eindelijk hun nieuwe seizoen. In totaal hebben we dit jaar maar liefst 6 teams. Een mooi moment om ze even kort voor te stellen. Tijdens het seizoen zullen we hen blijven volgen en regelmatig laten weten hoe het hen vergaat. Maar het advies: ga vooral eens kijken en hen aanmoedigen!

Pirates Pupillen Honkbal 1

Na vorig jaar kampioen van de 1e klasse te zijn geworden, zijn de verwachtingen voor dit jaar wederom hooggespannen. Toch kent dit team veel nieuwe spelers. Er zijn slechts 4 spelers van vorig jaar over, maar dat zijn niet de minste. En het nieuwe talent mag er ook wezen. Ze komen grotendeels van andere clubs, en er zitten zelfs twee Japanse spelers bij. De voertaal op de training is daarom nu Engels, dat alleen al is een mooie leerschool. Dan zijn deze week vier spelers van dit team gekozen voor de pre-selectie van het Nederlandse U12 team dat in juli naar het EK gaat. Ervaren PH1 coaches Pepijn Beerman en Byron Ward zullen van dit team vast weer een kanshebber op de titel maken. Dat was al te zien in het voorseizoen waar met solide spel en veel hits alle 8 wedstrijden werden gewonnen met maar liefst 88 runs voor en slechts 15 tegen. Ook het internationaal tournooi in Brasschaat schreven ze net als vorig jaar op hun naam. Hou ze dus in de gaten te houden, en ga vooral kijken als ze thuis spelen. Hun eerste wedstrijd is zondag 8 april thuis tegen Tex Town Tigers PH1 om 14.00 uur.

Spelers, staf, stand en programma: https://www.amsterdampirates.nl/pupillen-1/

Pirates Pupillen Honkbal 2

De kern van dit team wordt gevormd door het PH2 team van vorig jaar, aangevuld met spelers van het PH3. Voeg daarbij nog een nieuwe speler van buiten en een speler van PH4. Hier zal een nieuw team van gesmeed moeten worden dat wederom om de prijzen kan strijden. Vorig jaar groeide het team tijdens het seizoen sterk, wat uiteindelijk resulteerde in een eerste plaats in het 2e deel van de competitie. Ivan Rodriguez, Sven Hermens en Frank Verwoest, de coaches van PH2 van vorig jaar, staan dit jaar weer samen voor de groep. Met al hun kennis en ervaring zullen zij er alles aan doen om van dit team weer een hechte eenheid te maken. Dat is hen wel toe te vertrouwen. We kijken uit naar hoe dit team het dit jaar gaat doen. Hun eerste wedstrijd is zaterdag 7 april uit tegen Badhoevedorp PH1 om 11.00 uur.

Spelers, staf, stand en programma: https://www.amsterdampirates.nl/pupillen-2/

Pirates Pupillen Honkbal 3

Dit jonge team barstensvol talent is een mix van PH4 en PH5 van vorig jaar. Beiden kwamen toen nog in de 3e klasse uit. Dit jaar gaan ze in de 2e klasse spelen en zullen ze enkele sterke tegenstanders tegen gaan komen. Dit team is echt een opleidingsteam. Ze hebben nog veel te leren maar bezitten behoorlijk wat potentie. Het zou zo maar eens kunnen dat we meerdere van deze spelers gaan terugzien in het 1e pupillenteam ergens in de komende jaren. Wellicht zelfs met elkaar. Coaches Bas Kuijer, Evelien Bode en Marcel Hertroijs geven dit jonge team alle aandacht  om hen beter te maken, zowel individueel als team. Trainers Nils Jonker en Jason Bosch helpen ook nog mee. Dit team gaat zelfs twee keer in de week trainen. Kortom, ze gaan er echt voor. Bij het Thamen Tournooi werden ze al tweede, en ze gaan dit seizoen vast meer moois laten zien. Hun eerste wedstrijd is zondag 8 april uit tegen Thamen PH1 om 10.30 uur.

Spelers, stand en programma: https://www.amsterdampirates.nl/pupillen-3/

Pirates Pupillen Honkbal 4

Dit team is een mix van PH4 en PH5 van vorig jaar, maar ze hebben enkele sterke aanvullingen vanuit buiten erbij gekregen. Dit team heeft aardig wat slagkracht en ze zijn voor de duvel niet bang. Dat geldt zeker ook voor de 3 meiden die dit team versterken. Dit team valt daarom zeker niet te onderschatten. Dat bleek wel toen ze vorige week tijdens een trainingspartijtje PH3 met ruime cijfers versloegen. Ze spelen dit seizoen in de 2e klasse, en gaan daar onder meer PH2 in hun poule tegenkomen. Coach Jussi Schmidt gaat deze groep leiden en de verwachting is dat ze ons (en anderen) nog zullen gaan verrassen.  Hou ze op je radar. Hun eerste wedstrijd is zaterdag 7 april thuis tegen Quick Amsterdam PH1 om 14.00 uur.

Spelers, staf, stand en programma: https://www.amsterdampirates.nl/pupillen-4/

Pirates Pupillen Honkbal 5

Dit geheel nieuwe team bestaat vooral uit spelers die vorig jaar Beeball speelden. Daarnaast kwam er nog een enkele speler van buiten over. Dit jaar gaan ze het grote Pupillen-veld op en in de 3e klasse spelen. Dat gaat meteen al heel aardig. Vlak voor Pasen werd een oefenwedstrijd tegen North Stars glansrijk gewonnen, met een paar hele mooie hits en runs. Het ging lang gelijk op, maar in de laatste inning liep PH5 fors uit. Dat belooft wat voor komend seizoen, en de verdere toekomst. Coaches Tony Cohen en Arwin Zijl dagen hen uit en helpen zowel spelers als team beter te worden. Zij en alle toeschouwers gaan zeker van dit team genieten. Hun eerste wedstrijd is zaterdag 7 april uit tegen OVVO PH1 om 10.00 uur.

Spelers, staf, stand en programma: https://www.amsterdampirates.nl/pupillen-5/

Pirates Pupillen Softbal 1

De meiden van PS1 werden in maart nog blij verrast met maar liefst vier nieuwe aanmeldingen, en ze hebben daarmee een compleet team. En dus gaan ze ervoor. Het team komt dit jaar wederom uit in de 2e klasse waar vorig seizoen een knappe 2e plek werd veroverd. Er zitten volop toppers met fors wat talent in de groep die wekelijks trainen onder leiding van Golden League speelster Feline Poot. Coach Dimitri Bunder begeleidt hen en zal van deze groep een hecht team gaan maken. Succes meiden! Hun eerste wedstrijd is zondag 8 april uit tegen Onze Gezellen PS1 om 15.00 uur.

Spelers, staf, stand en programma: https://www.amsterdampirates.nl/pupillen-1-1/

Overigens zijn de scores van veel Pupillen teams (en ook van Junioren en Aspiranten teams) live te volgen via: https://www.amsterdampirates.nl/live-scores/ We gaan proberen alle Pupillen teams dit seizoen te laten scoren via GameChanger, en zullen af en toe leuke stats over hen delen. Maar ga vooral eens naar hun wedstrijden kijken en moedig hen aan!

 

Cursus Scoren : op papier & via GameChanger (14 April)

Cursus Scoren : op papier & via GameChanger (14 April)

Pupillen 1 wint internationaal U12 tournooi Brasschaat

Pupillen 1 wint internationaal U12 tournooi Brasschaat