Opening day groot succes met klein beetje regen

Opening day groot succes met klein beetje regen

De traditionele “opening day” bij de Pirates was ondanks af en toe een bui een groot succes. Nadat eerst Mikey de la Cruz Santana door zijn teamgenoten was ontgroend, was het tijd voor de batting practice. Daarna begon het officiële gedeelte: de lineup van de spelers, die door een erehaag van beeballers één voor één het veld op mochten. 

Met alle spelers op het veld nam voorzitter Koen Gijsbers het woord om de “retired numbers” , de oud-spelers waarvan het rugnummer nooit meer gebruikt gaat worden toe te spreken. Ondertussen holden de beeballers op volle snelheid naar het outfield, om daar het doek weg te trekken dat de nummers verborgen hield.

Daarna was het tijd voor de eerste pitch, door stadsdeel wethouder van Sport, Ronald Mauer. Ronald kreeg van catcher Rodney Daal de bal, met daarop alle handtekeningen van het eerste team.

En toen de wedstrijd. Dat werd een pitching duel, waarbij Tom Stuifbergen van DSS en Robin Schel van de Pirates de boel flink dicht hielden. Allebei pitchten ze 6 innings, allebei kregen ze twee hits tegen, maar punten werden niet gescoord.

Tot in de 8e inning, toen Rashid Gerard een single sloeg, gevolgd door nieuwkomer Niels van Weert. 1 en 2 bezet, 1 uit. En daar kwam de man die een paar uur eerder nog in een roze babypak over het veld dartelde, Mikey de la Cruz Santana. Die raakte de bal lekker, hij stuiterde tegen de muur in het rechtsveld aan. Nou moet u weten dat Mikey ook sprinter is, en de 60 meter loopt in 7.04. Vertaald naar het honkbalveld betekent dat een stand-up triple. En twee punten binnen. 2-0. En dat was ook meteen de eindstand. Een lekker begin van het nieuwe seizoen, dat belooft nog veel mooie wedstrijden bij de Pirates.

L&D Amsterdam start met 1-1 en mag dinsdag weer

L&D Amsterdam start met 1-1 en mag dinsdag weer

Retired Numbers onthuld

Retired Numbers onthuld