Pupillen 1 deelt punten in topper tegen Neptunus PH1 (& meer)

Pupillen 1 deelt punten in topper tegen Neptunus PH1 (& meer)

Afgelopen weekend werden er weer mooie wedstrijden gespeeld door de diverse Pirates Pupillen teams:

Pupillen 1 deelt de punten in topper tegen Neptunus PH1

Onder toeziend oog van Ome Loek en behoorlijk wat publiek speelt Pirates Pupillen 1 thuis de topper tegen Neptunus PH1. Beide teams gaan aan de leiding in de 1e klasse, waarbij Neptunus wel een beter runsaldo heeft. Het ging er dus om spannen in deze wedstrijd van hoog niveau. Het publiek zag twee wedstrijden met uitstekend honkbal vol mooie hits, sterke plays en scherpe pitches. In de eerste wedstrijd nam Pirates snel een voorsprong. Maxwell weerhield als startwerper Neptunus van scoren, terwijl Pirates meteen naar een 3-0 voorsprong uitliep. In de 2e inning liep Pirates uit naar een 6-2 voorsprong met zelfs een homerun van Otis. In een superspannende 3e inning verloor Pirates echter de controle over de wedstrijd. Neptunus kwam langszij met 5 runs waaronder ook een homerun, terwijl Pirates niet tot scoren kwam. Het stond 6-7 voor Neptunus, maar er was nog tijd voor een 4e inning. Daarin kon Pirates ondanks diverse werps maar niet de 3e uit maken. Pirates verloor de moed, Neptunus scoorde nog eens 4 maal. Jesse maakt uiteindelijk de laatste, verlossende strike out, maar het leed was toen al geschied. De teleurgestelde Pirates kwamen in de gelijkmakende beurt niet meer tot scoren. Eindstand 6-11 voor Neptunus.  

In de tweede wedstrijd zagen we een totaal ander team en stelde Pirates orde op zaken, vooral door de dominante startwerper Otis en sterk veldspel van Takara. Met slechts 29 pitches in 3 innings zorgde Otis ervoor dat Neptunus geen enkel punt scoorde. Daarentegen sloegen meerdere spelers van Pirates de bal meermaals richting het buitenveld. Eindstand 11-0 voor Pirates. Daarmee deelden ze de punten en blijven ze samen aan de leiding gaan. Beide teams blijven aan elkaar gewaagd, dat worden nog mooie potjes in de rest van het seizoen.

Pupillen 5 wint van North Stars PH2

Pirates Pupillen 5 speelde tegen Amsterdam North Stars PH2. De eerste 2 inningen werd er geen punten door de tegenpartij gescoord, terwijl Pirates beide inningen 5 punten binnenliep (na 5 punten wissel). Met in de 2e inning een mooie vangbal van Gerton en veel mooie acties van onze jongens in het veld. In de 3e inning scoorde beide partijen 1 punt. In de 4e en laatste inning is alleen de tegenpartij aanslag geweest vanwege tijdnood en hebben zij nog 3 punten kunnen scoren, waardoor een eindstand van 11-4 voor de Pirates op het bord stond.

Pupillen 3 verslaat Vennep Flyers PH1

Wat vooraf een spannende wedstrijd leek te gaan worden, mondde uit in een duidelijke overwinning van een sterk spelend Pirates Pupillen 3. Vooraf gingen ze gezamenlijk aan de leiding in hun poule (2e klasse). Sterke pitching door Ryan en Cas maakte dat Vennep Flyers nooit echt goed in de wedstrijd kwam. Andersom was dat minder het geval. De Pirates kwamen regelmatig met vier wijd op de honken. Als dan af en toe de bal goed geraakt werd door bijvoorbeeld Mace en Dim, werd er meteen gescoord. Vanaf de eerste inning pakte Pirates de voorsprong om die ook niet meer los te laten. Elke inning liep Pirates verder uit. Eindstand 10-3 voor Pirates. 

Verder boekte Pupillen 2 een forse overwinning tegen Amsterdam North Stars PH1. Eindstand was 23-2 voor Pirates. In dezelfde poule verloor Pupillen 4 echter met grote cijfers van TIW Survivors PH2. Daar werd het 25-4 voor TIW Survivors. Pupillen 2 en 4 gaan nog wel samen aan de leiding in hun poule.

3 Pirates Pupillen in selectie EK U12

3 Pirates Pupillen in selectie EK U12

Welk team won?

Welk team won?