Welk team won?

Welk team won?

PIRATES VS TEX TOWN TIGERS: ZIE DE FOTO EN RAAD WELK TEAM WON ?!

Zondagochtend 22 april was het tweede aspirantenteam van TTT (Tex Town Tigers) helemaal uit Enschede naar Amsterdam gereden voor de competitiewedstrijd van 90 minuten.

Respect voor deze club uit het “ Verre Oosten “, die kosten noch moeite sparen om elke twee weken naar het “ Wilde Westen “ te rijden om zodoende die broodnodige tegen-stand te krijgen, die nodig is om je jeugdopleiding te ontwikkelen. Zelfs hun tweede aspirantenteam dus! En ze kwamen onder de bezielende leiding van Stanley, een ervaren softbalcoach die bij TTT vele softbalsters naar groot niveau heeft begeleid! Helaas zijn vele meiden niet in Enschede gebleven, maar naar ons Westen getrokken, omdat zij daar wekelijks op het hoogste niveau kunnen spelen. Zo gaat dat.

Zie nu de foto: niet stiekem naar de uitslagen op de bondssite kijken, maar kan je aan de gezichten zien wie er met 11 tegen 7 heeft gewonnen? Tip: Ellie Martens, vierde van links, onze USA aanwinst, helaas fan van de Mets in plaats van de Yankees, maar ok, die sloeg in de laatste inning een GRANDSLAM homerun, goed voor vier Piratespunten!!

Pirates? TTT? Ok, we zullen het maar zeggen: 7-11 voor TTT en verdiend hoor! Ditmaal zat de Pirates aan de verkeerde kant van de 5-run regel. Want toen zij in de laatste slagbeurt alle honken hadden bezet en Ellie aan slag kwam, was er pas eentje uit en de stand 3-11. Toen kwam die dreun die ergens ver weg tegen het hek tot stilstand kwam. Maar omdat wij al een puntje hadden gescoord, kwam Ellie als vijfde punt over de plaat en was de slagbeurt dus over: 7-11. Niemand zeurde over die regel, want er zitten meer voor- dan nadelen aan. 

Jeetje, wat een leuke wedstrijd! Ella Boodie met talloze heerlijke slagballen, Lizzy de Boer daarna die een stuk beter wierp dan zaterdag en tenslotte nog Anouk Boontjes die strike na strike wierp! Genoten ook van de mooie hit van Delaney Minne, de streep van drie naar één van Indi van Kanten, voortreffelijk gevangen door Norah van Essen.

O ja, dan nog even over gisteren, toen we met een groep meiden de competitiegame in de andere poule speelden, thuis tegen Almere 90: een regelrechte thriller die pas in de laatste slagbeurt werd beslist in het voordeel van…..Pirates, 11-10 !!

Bij 10-10 en twee uit slaat Eliza Wentzel een lekkere hit en rondt het eerste honk iets te ver, zodat zij ingesloten raakt. Ondertussen stoomt Juliëtte Couzy naar thuis en weet nog net de thuisplaat te raken voordat Eliza werd uitgetikt! Hadden ze Eliza eerder getikt, was het 10-10 geweest. 

Dit was me het weekendje aspirantensoftbal wel hoor, eentje verloren en eentje gewonnen, maar wat het aller- allerbelangrijkst is: softbal leer je door het te spelen, op trainen gebeuren nooit die gekke dingen, die je in de wedstrijd wél ziet gebeuren.

Hopelijk gaan jullie niet allemaal met Mei-vakantie, zodat we voldoende girls hebben om de vastgestelde wedstrijden te spelen.

Marcel Bijvank, dank voor invalcoachen, mede namens mudmaster Tomas.

Kootsj/umpie

 

Pupillen 1 deelt punten in topper tegen Neptunus PH1 (& meer)

Pupillen 1 deelt punten in topper tegen Neptunus PH1 (& meer)

De Black Socks slaan toe in de laatste inning