Little League in Olympisch Stadion

Little League in Olympisch Stadion

Naast de competitie is ook de Little League weer van start gegaan. In verschillende regio's door het gehele land wordt er weer getraind en geselecteerd in de opmaat naar het NK Little League op 19-21 Mei. Dit zal dit jaar plaatsvinden bij Almere '90. De winnaar gaat naar het EK Little League in Budapest in Juli, en de Europese winnaar verdient een ticket naar de World Series in Amerika.

Inmiddels is het al behoorlijk een traditie (en vooral door het fantastische werk van onze Camiel Cornelissen), maar ook dit jaar is de Little League Amsterdam weer een zeer bijzonder festijn geworden. Kosten noch moeite worden gespaard om alle kinderen een prachtige honkbal-ervaring te bezorgen, en op deze manier meer jeugd voor het honkbal te interesseren. En dat is dit jaar weer gelukt. De eerste Little League-training was begin April bij de Pirates met een record-aantal aanmeldingen van 108 kinderen. En daarvan kwamen er maar liefst 41 van de Pirates. De Little League Amsterdam coaches zijn dit jaar niemand minder dan Danny Rombley, Jeff Delfina en Jair Roseburg.

De tweede training was afgelopen dinsdag in het Olympisch Stadion. Een prachtlocatie en met fantastisch weer werd het een speciale avond. Iedereen genoot om op het grote veld te trainen en vele ouders zaten op de tribune. Een keur aan trainers, waaronder Pirates Pupillen-coaches Pepijn Beerman, Byron Ward, Bas Kuijer, Eveline Bode en Marcel Hertroijs hielp mee. Maar ook Rikkert Faneyte hielp een handje mee. Honkbal was niet de enige sport deze avond, maar heeft zich wel mooi op de kaart gezet hiermee. Hopelijk krijgt dit nog een vervolg. Een foto-reportage is te zien op: https://www.flickr.com/photos/161152037@N08/

De derde en laatste 'open' training zal komende week plaatsvinden op alweer een bijzondere plek: het Museumplein. Dan zullen de Little Leaguers hun training afwerken op het gras voor het Rijksmuseum ten overstaan van het Amsterdamse publiek en toeristen. Daarna zal een definitieve selectie worden gemaakt wie Amsterdam zal gaan vertegenwoordigen op het NK. We kunnen dit jaar wederom een sterk LL Amsterdam team verwachten, dus hou ze in de gaten. 

Ook de Intermediate, Junior en Senior League zijn inmiddels begonnen en hebben er twee trainingen op zitten. Bij deze teams is ook een grote inbreng van Pirates zichtbaar. Pupillen 2 coaches Ivan Rodriguez en Frank Verwoest zijn dit jaar coach van het Senior League team. Pupillen 1 coaches Pepijn Beerman en Byron Ward begeleiden het Intermediate League team. Bij het Junior League team staan Etienne Sandel, John Debbaut en Enigmar Calliste aan het roer. Dank aan alle coaches, trainers en organisatoren voor al jullie inzet. Het is weer een onovertroffen event.

Het NK Little League vindt plaats in Almere van 19-21 Mei. Volg alles via de gloednieuwe website met  tournooischema, uitslagen en veel meer. Het is te vinden op: www.nklittleleague.nl

 

   

Bucs winnen van RCH, maar niet makkelijk

Extra aardschokken in Groningen!

Extra aardschokken in Groningen!