Pupillen 4 verslaat North Stars en pakt leiding (& meer Pupillen-nieuws)

Pupillen 4 verslaat North Stars en pakt leiding (& meer Pupillen-nieuws)

Afgelopen weekend waren bijna alle Pirates Pupillen teams weer actief. Er zaten weer mooie wedstrijden bij. Enkele hoogtepunten:

Pupillen 4 verslaat North Stars PH1 en pakt leiding

Voor Pupillen 4 stond zaterdag de uitwedstrijd tegen Amsterdam North Stars op het programma. In de 1e inning liet Pirates al zien uit welk hout ze gesneden zijn. Alle 9 spelers liepen binnen! Milian sloeg een homerun en mede door een prachtige vangbal van Marcus kwamen de North Stars niet verder dan 6 runs.  Yassine sloeg in de 2e inning op een wijdbal een geweldige liner langs het 1e honk waardoor er 2 runs binnenkwamen. De North Stars hadden een korte inning want pitcher Milian was op dreef. Hij gooide kort achter elkaar 2 strike-outs. De 3 uit kwam tot stand bij een mooie samenwerking tussen Milian en catcher Iggy. Hierdoor kwamen de North Stars niet verder dan 2 runs. In de laatste inning sloeg Roel een prachtige homerun langs het 1e honk. Dat leverde 3 runs op en was de wedstrijd ook meteen beslist. North Stars behaalde in deze laatste inning 2 runs, mede doordat pitcher Damian 2 strike-outs gooide. Eindstand 10-21 voor Pirates! En Pupillen 4 gaat nu trots aan de leiding in hun poule.

Pupillen 1 wint 2x van Hoofddorp Pioniers PH2

Pirates PH1 speelde uit tegen Hoofdorp Pioniers PH2 en behaalde twee eenvoudige overwinningen. In de eerste wedstrijd kwam de slagmannen van Pupillen 1 nog wat traag op gang, maar ging startwerper Otis met 3 strike outs en 1 walk voortvarend van start. Vanaf de 2e inning werd er wel volop gescoord. Veel spelers kwamen op de honken (veel met vier wijd), en Sol leidde de score door met een prachtige tik 4 runs binnen te halen. Sol was ook het meest actief in honken stelen (4). Takara nam voor Pirates de pitching over en had vier strike outs in de laatste twee innings. Eindstand 12-0. In de tweede wedstrijd opende Elton de score in de 1e inning en liep Pirates snel uit naar 5-0. Jamie begon met werpen en weerhield Hooffdorp Pioniers van scoren met 2 strike outs en 1 walk. De rest van de wedstrijd was Pupillen 1 echter wat minder scherp en de bal viel vaak net verkeerd met als gevolg weinig runs en snelle outs. Jorrit had nog 2 mooie hits en maakte de meeste plays (10). Pirates’ veldspel was op orde en werper Sohma behaalde maar liefst 5 strike outs in twee innings. Eindstand 6-1. Komende zondag is de kraker Pirates PH1 – Neptunus PH1 thuis om 14.00 uur. Beide teams gaan nu gezamenlijk aan de leiding, dus dat belooft een mooie en uiterst spannende wedstrijd te worden. Kom dus allemaal kijken!

Pupillen 3 wint fors van Hoofddorp Pioniers PH4

De knuppels van Pupillen 3 stond in brand tijdens de thuiswedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers PH4. Startwerper Mace opende zeer sterk met 3 strike outs, geen hits en maar 1 run in de 1e en 2e inning. Dim sloeg in de 1e inning een prachtige triple en zorgde voor 2 runs.  Ook de rest van het team was op dreef vanaf de plaat. In de 1e inning werd meteen 5 maal gescoord, in de 2e inning nog eens 3 maal. Maar het was vooral de 3e en 4e inning waar Pupillen 3 echt losging. Toen werd iedere inning 7 maal gescoord. Kaj, Sam, Dim, Cas en Marijn sloegen met mooie hits spelers binnen. Cas, Dim en Sil kwamen het vaakst op de honken, en Sil ging voorop met 4 gestolen honken. Werper Ryan voorkwam dat Pioniers echt in de wedstrijd kwam met 5 strike outs in 1.2 inning alhoewel er wel een paar runs binnenliepen. Dat mocht de pret niet drukken, want de eindstand was 22-5. Daarmee gaat Pupillen 3 samen met Vennep Flyers PH1 aan de leiding, en laat dat nu de volgende tegenstander zijn. As zaterdag speelt Pupillen 3 uit in Nieuw-Vennep en dat zal vast erom spannen. Succes jongens!

Pupillen 5 verloor helaas met ruime cijfers van Thamen PH2, beter bekend als Thamen Japan. Na de mooie winst van vorige week ging het nu allemaal wat moeilijker en Thamen was gewoon te sterk. Eindstand was 18-3 voor Thamen. Pupillen 2 en de softbaldames van PS1 waren afgelopen weekend vrij. En de prachtige foto van deze week komt van Cassidy!

Extra aardschokken in Groningen!

Extra aardschokken in Groningen!

Opening Day 2018

Opening Day 2018