Pupillen 1 wint internationaal U12 tournooi Brasschaat

Pupillen 1 wint internationaal U12 tournooi Brasschaat

Amsterdam Pirates Pupillen 1 heeft hun eerste tournooi van dit jaar meteen gewonnen, het Internatiomaal U12 Pre-Season Tournament bij Brasschaat Braves in Belgie. En dat was voor het tweede jaar op rij. In een spannende finale won Pupillen 1 met 5-3 tegen KMC Ambassadors uit Rammstein, Duitsland. Het Amerikaanse team (van de legerbasis aldaar) kwam nog wel terug na een vroege voorsprong. Sterke pitching van Otis Ward en Sol Fahrner, en een solide defensie stelde de zege echter veilig. Het publiek genoot van een mooie pot honkbal met goede hits en mooie plays. Eind mei zullen ze beide team elkaar weer tegenkomen bij het internationale tournooi in Rammstein.

Eerder op de dag won Pirates een zinderende halve finale van Neptunus. Neptunus kwam in de 1e inning op een 1-0 voorsprong. Lang bleef deze score op het bord staan in een echt pitcher's duel. Vlak voor tijd in de laatste inning scoorde Pirates 3 punten op een infield homerun van Maxwell Cornelissen. Neptunus kwam nog wel terug tot 3-2 maar dat was niet genoeg om Pirates' zegetocht te stoppen.

Een dag eerder domineerde Pirates Pupillen 1 met strak verdedigend spel, veel hits en homeruns waarvan 5 van Jamie Beerman. Hij werd later op de dag 2e in de Homerun Derby. En de meerdere doubles van Elton Rene en Takara Miyoshi mogen zeker niet onvermeld blijven. Ook de pitching was sterk met onder meer 4 strike outs in 1 wedstrijd van zowel Jesse van den Steenhoven als Jorrit Patist. In de vier wedstrijden tegen Hoofddorp Pioniers, Brasschaat Braves, Borgerhout Squirrels en Wiesbaden Red Barons scoorde Pupillen 1 maar liefst 47 runs en kreeg er maar 2 tegen. Wat de coaches echter bovenal goed stemde was het solide samenspel van een team met toch veel nieuwe spelers.

Dat belooft wat voor het nieuwe seizoen. Komende zondag speelt Pupillen 1 nog het Kinheim Paastournooi in Haarlem. Op zondag 8 april volgt dan de eerste competitiewedstrijd om 14.00 uur thuis tegen de Tex Town Tigers.

Even voorstellen: De Pirates Pupillen van 2018

Even voorstellen: De Pirates Pupillen van 2018

Dames 1 pakt Midden Nederland Cup

Dames 1 pakt Midden Nederland Cup