Dames 1 pakt Midden Nederland Cup

Dames 1 pakt Midden Nederland Cup

Dames 1 heeft een heel goed en degelijk 2-daags toernooi afgewerkt op de velden van de Hilversum Hurricanes. Zowel aanvallend als verdedigend enorm goed op dreef! 

Werden zaterdag HCAW (17-2) en UVV (6-5) verslagen, zondag werden Quick Amersfoort en het (halve) Ierse nationaal team verslagen.

Een half Iers team, want die groep was aangevuld werd met toppitcher Roos Marijn Kramer, ook Kelsey Pieneman, Kitty Mohlman en nog een Nederlandse catcher. Enkele Ierse dames speelden voor het eerst Fastpitch softbal.

Ze waren erg enthousiast, maar kwamen technisch nog te kort. Maar met die sterke Nederlandse inbreng kwam “Ierland” toch in de finale poule.

Dat zegt ook weer iets over het niveau van de andere Silver League teams die deelnamen, maar nog niet hun buitenlandse versterking hebben laten invliegen.

Dus of dit een goede afspiegeling is voor het niveau van onze komende competitie is niet te zeggen.

Centrals zal opnieuw wel twee buitenlandse toppers en ook UVV zal dat volgens de wandelgangen gaan doen, tenminste een. Dat binnenhalen van buitenlandse toppers wordt tegenwoordig door een aantal clubs verantwoord als “het verder ontwikkelen van de jeugdopleiding”. Tex Town Tigers gaat daarbij de kroon spannen: vier of vijf buitenlandse speelsters, toe maar.

Dus dat is nog maar af te wachten hoe dat straks gaat in de reguliere Silver League competitie. Coach Tom gevraagd hoe het ging. Hij zei: “Goed om te zien is dat we tegen deze teams en iets mindere pitchers goed geslagen hebben en ons wel degelijk konden onderscheiden. We hebben als team geopereerd en dat is heel goed gegaan. Aanvallend heeft iedereen haar steentje bijgedragen.

Tegen HCAW heeft Babette Kouwenhoven gegooid (rechts op de foto). Tegen UVV Maja Kouwenhoven (links), Quick ook Maja en tegen de Ieren Mandy van der Maas. Zia Stolk (16) debuteerde en heeft zaterdag een slagbeurt tegen HCAW gekregen. Dat was een honkslag. Tegen Quick heeft ze ook weer een slagbeurt gehad en enkele innings mee gedaan en tegen de "Ieren" heeft ze de hele wedstrijd op kort gestaan. Dat deed ze verdienstelijk. Enkele goede nullen gemaakt.”

Al met al een heel geslaagd weekend met voor het eerst sinds tijden lekker weer en met een mooi resultaat. Dus een tevreden coach.

Dames 1 oefent komend weekend nog in het tweedaags toernooi georganiseerd door Onze Gezellen, 7 april bij Centrals en 14 april bij Quick Amersfoort. Pas daarna, zaterdag 21 april, begint de competitie.

Pupillen 1 wint internationaal U12 tournooi Brasschaat

Pupillen 1 wint internationaal U12 tournooi Brasschaat

Volg alle Pirates scores live

Volg alle Pirates scores live