Een honkbalparadijs in de hal van de Pirates

Een honkbalparadijs in de hal van de Pirates

Bij de Pirates hebben, zoals u ongetwijfeld weet, onze eigen trainingshal. Dat is fantastisch in de winter, omdat alle teams dan keihard doortrainen, en daarom in april in topconditie weer het veld op kunnen. En daarna wordt het meestal behoorlijk stil in de hal. Van april tot november is er niet zo veel te doen. In het verleden hebben we de hal verhuurd aan allerlei activiteiten, dit jaar heeft bijvoorbeeld de Basketbalbond de hele zomer in onze hal getraind. Prima natuurlijk, maar zou het niet veel mooier zijn als er iets te honkballen viel in de hal? En daarnaast, na 17 jaar heeft de hal wel een opknapbeurt nodig.

En zo kwamen we als Pirates in contact met BP Sports BV, het bedrijf van Bob Prins, één van de initiatiefnemers van de (helaas afgebrande) StrikeZone in Lijnden. BP Sports kwam met een plan om de Pirates hal om te toveren tot een waar honkbalparadijs, zowel voor Pirates leden als voor iedereen die van honkbal of softbal houdt. Het bestuur van de Pirates was erg onder de indruk van dit plan, en afgelopen maand is besloten om het plan uit te voeren.

Wat gaat er gebeuren?

De Pirates hebben de hal verhuurd aan BP Sports voor alle uren dat de Pirates de hal niet gebruiken. Dat betekent dus dat alle reguliere wintertrainingen, winterscholen en winteracademy’s gewoon doorgaan zoals altijd. Ook het jaarlijkse kerst Ome Loek Toernooi blijft uiteraard bestaan. Buiten de uren dat de Pirates de hal gebruiken is de beurt aan BP Sports. Die verhuren dan (delen van) de hal aan iedereen die zin heeft in een potje honkbal of een slagtraining.

En om dat allemaal mogelijk te maken wordt de hal geupgrade. En hoe. Er komt door de hele hal hetzelfde kunstgras als op veld 1. Er komen verplaatsbare honken, zowel op pupillen als op volwassen afstand. Er komen twee slagkooien in de hal, die kunnen worden weggeschoven. En er komen een aantal state-of-the-art pitch en slag trackers (van Rapsodo). En natuurlijk pitch machines. Je kunt dus straks (tegen betaling) lekker een half uurtje ballen gaan meppen met je team (of met je vrienden die niet in je team zitten). Of aan je pitches werken met waanzinnige data analyse. Ook komt er een staf van personal honkbal trainers die je kunnen helpen. Van een clinic voor beginnende honkballers (bijvoorbeeld met je werk) tot de perfectionering van je slagtechniek.

Onder het balkon in de hal komt zelfs een golf simulator. Leuk voor als je bijvoorbeeld zelf wat wil doen terwijl je kind aan het trainen is. En op het balkon, waar nu de bestuursruimte is, komt een volledig ingericht krachthonk. Onderaan dit artikel zie je alvast een aantal schetsen van hoe het er ongeveer uit gaat zien.

Wat precies de prijzen van het gebruik van al dit moois gaat zijn is nog niet helemaal bekend, maar het idee is dat het vergelijkbaar is met wat voorheen de StrikeZone kostte. Wij zijn als Pirates nog in gesprek om bijvoorbeeld per team een vast aantal uren pitch machine of werptraining af te nemen. Maar daarover later meer. Het wordt hoe dan ook, een heel stuk mooier dan nu, en als Pirates vinden we dit een belangrijke volgende stap om onze club de meest innovatieve club van Nederland te maken. Wij kijken erg uit naar de samenwerking met BP Sports.

Het gras ligt in de hal

Het gras ligt in de hal

Herfstsoftbalschool Amsterdam Pirates was leerzaam plezier hebben!

Herfstsoftbalschool Amsterdam Pirates was leerzaam plezier hebben!