Coach Charles Urbanus jr. neemt afscheid van Pirates

Coach Charles Urbanus jr. neemt afscheid van Pirates

Amsterdam -- 8 oktober 2018


Na zeven jaar hoofdcoach geweest te zijn van L&D Amsterdam, het eerste team van de Amsterdam Pirates, neemt Charles Urbanus jr. na afloop van het huidige seizoen afscheid als coach.

Urbanus heeft in overleg met het bestuur van de Amsterdam Pirates in de zomer besloten aan het eind van het seizoen te stoppen, omdat hij de hoge belasting van het coachschap niet meer kan combineren met zijn werk bij Topsport Amsterdam als algemeen manager CTO Amsterdam.

Het bestuur beschouwt het vertrek van Urbanus als een groot verlies, en waardeert zijn tomeloze inzet voor de club en voor de honkbalsport, gecombineerd met zijn niet aflatende drive om elke individuele honkballer die onder zijn hoede was beter te maken.


De Amsterdam Pirates kijken met veel plezier en groot respect terug op de afgelopen tien jaar waarin Urbanus naast hoofdcoach ook nog twee jaar coach van het rookie team (het tweede team) was, en een jaar technisch directeur.

En daarvoor had Urbanus er al acht jaar als jeugdcoach opzitten: vijf jaar coach van de Pirates pupillen, twee jaar van de aspiranten en ook nog een jaar van de junioren.

Hoogtepunten waren natuurlijk het landskampioenschap in 2011 en de zo mogelijk nog mooiere Europa Cup overwinning in 2016.


De hele club wenst Charles Urbanus het allerbeste toe in zijn toekomst.


Op dit moment is er nog geen opvolger van Urbanus bekend, het bestuur is op zoek naar een passende kandidaat.Pirates Dames strijden dit weekend om promotie naar de Golden League

Pirates Dames strijden dit weekend om promotie naar de Golden League

L&D Amsterdam verliest Holland Series

L&D Amsterdam verliest Holland Series