Pirates Dames 1 speelt playoffs om plaats in de Golden League

Pirates Dames 1 speelt playoffs om plaats in de Golden League

Afgelopen weekend speelde de Dames 1 twee keer tegen Eurostars, en moesten minstens één potje winnen om derde te worden in de Silver League. De derde plaats in de Silver League geeft recht op een playoff van drie wedstrijden tegen de nummer zes van de Golden League, DSS.

Helaas lukte het de dames afgelopen weekend niet om te winnen, het werd 0-2 en 6-9, waardoor de Pirates en de Eurostars gelijk eindigde, gedeeld derde.

Bij de afdeling communicatie van de Pirates bestond het beeld dat er dan een one-game-playoff zou komen om vast te stellen wie van Pirates of Eurostars nu derde werd en door mocht naar de promotie playoffs.

Maar vanochtend, bij het openen van de post, troffen wij een officiële brief aan van de KNBSB, waarin een uitgeprint Excel document zat dat een berekening vormde van de Team Quality Balance* van de Pirates, namelijk 0,78261. En er zat ook een Team Quality Balance in van de Eurostars: -0,78261. U moet weten dat we toen nog geen koffie hadden gehad, dus het duurde even voordat we doorhadden waar we naar zaten te kijken. Die van de Pirates is hoger dan die van Eurostars.

EN DUS ZIJN DE PIRATES DERDE GEWORDEN IN DE SILVER LEAGUE!!!!!

Supergefeliciteerd dames! En nu op naar die playoffs, en nog één weekend keihard knallen, en dan zouden ze zomaar volgend jaar in de Golden League kunnen staan! En allemaal komen kijken, en herrie maken!

De playoffs zijn op zaterdag 13 oktober om 13:30 en op zondag 14 oktober om 11:00 en 16:00, alle wedstrijden zijn in Haarlem, bij Olympia.

*Mocht u nog geïnteresseerd zijn: de TQB is eigenlijk een maat voor hoeveel runs je hebt gescoord per gespeelde halve inning aan slag, versus hoeveel runs je tegen hebt gekregen per halve inning in het veld. De Pirates hebben in 23 innings tegen de Eurostars 29 runs gescoord, en de Eurostars maar 11.

Gruwelijk spannende wedstrijd BlackSocks eindigt in gelijk spel

Game 2: L&D Amsterdam - Neptunus 7-0

Game 2: L&D Amsterdam - Neptunus 7-0