Nieuwe voorzitter Amsterdam Pirates

Nieuwe voorzitter Amsterdam Pirates

AMSTERDAM, 17 januari 2018

Het bestuur van honk- en softbalvereniging Amsterdam Pirates draagt Koen Gijsbers voor als nieuwe voorzitter. Na een zorgvuldige zoektocht kwam Gijsbers als beste kandidaat naar boven, en het bestuur is zeer verheugd dat Gijsbers met enthousiasme het voorzitterschap op zich wil nemen.

Koen Gijsbers heeft uitgebreide leidinggevende ervaring opgedaan in diverse functies binnen Defensie, laatstelijk als Generaal-majoor. Zijn laatste operationele functie was Commandant van de Luchtmobiele Brigade. De laatste vijf jaar was hij General Manager bij de NAVO Communications and Information Agency in Brussel. Sinds zomer 2017 is Gijsbers zelfstandig gevestigd adviseur op het gebied van Cyber Security.

Gijsbers heeft 10 jaar ervaring met de honkbalwereld via zijn zoon, die zowel bij de Universiteit van Connecticut Avery Point in de VS, als bij de Amsterdam Pirates honkbalt. 

Bestuurlijke sportervaring deed Gijsbers eerder op als voorzitter van de technische commissie van atletiekverenigingen De Bataven en Leiden Atletiek. En eerder was hij zelf een begenadigd atleet: hij vertegenwoordigde Nederland op de Olympische Spelen van Moskou in 1980 op de 400 meter atletiek, en in 1979 was hij onderdeel van het 4x400 meter team dat een Nederlands record liep dat pas vorig jaar uit de boeken is gelopen. In die tijd sportte hij op Ookmeer bij de Amsterdamse Atletiek Club.

“Wij zijn zeer blij met het feit dat Koen ons bestuur komt versterken”, zegt Remko de Bie, interim-voorzitter van de Amsterdam Pirates. “Samen met Koen gaan wij een volgende stap zetten in de organisatie van de Amsterdam Pirates”

Gijsbers: “De Pirates zijn een mooie gezonde club met enthousiaste mensen. De uitstraling en sfeer is top. Ik heb er veel zin in samen met het bestuur, het kader en de leden verdere stappen te zetten om het honk- en softbal beter zichtbaar te maken in Amsterdam en Nederland. Dat verdient een topclub zoals de Pirates!"

Het bestuur draagt Koen Gijsbers voor als voorzitter voor de eerstvolgende algemene ledenvergadering in maart 2018.

Bij de Pirates stormde het ook

Bij de Pirates stormde het ook

De open Beeball trainingen

De open Beeball trainingen