Aspiranten softbalteam gaat knallen in 2018!

Aspiranten softbalteam gaat knallen in 2018!

Begin december was er een enorme opkomst van meisjes en ouders bij de kennismakingsbijeenkomst in " 't Kaperschip ", home of the Amsterdam Pirates. Coach Kees stelde eerst alle meisjes aan elkaar voor, want ons kampioensteam van 2017 is behoorlijk in samenstelling veranderd. We stellen de aspigirls even voor, van jong naar minder jong:

EVEREST GROENLAND ! Everest wordt in december 12 en is daarmee onze jongste "aspirant". Dat betekent ook dat deze (in leeftijd) pupil ook nog bij onze pupillen kan invallen, net als de volgende twee meisjes in de rij. Everest is helemaal gek van softbal, vooral van pitchen, maar aan slag wil zij ook haar vrouwtje staan hoor. Everest heeft de afgelopen seizoenen bij de Cromtigers gespeeld.

PHINE ARAGONES ! Deze stoere tante is catcher en wordt in september 12, dus nog in leetijd pupil. Phine wil graag catchen en dat deed zij de afgelopen seizoenen bij de Cromtigers in Krommenie.

GRACE FERGUSON ! Deze pittige Canadese heeft de laatste zes jaar in de USA gewoond en is halverwege seizoen 2017 door Pirates aangetrokken, toen bleek dat er nog kampioenskansen waren (geintje hoor!). Grace wordt in april 12 en is dus ook nog pupil. Ze wil heel graag een topwerpster worden en mede daarom heeft ze ook extra getraind bij de Pirates Herfstschool.

NORAH VAN ESSEN ! Deze "linkspoot" is de jongste van onze 7 girls die in 2018 dertien jaar worden. Je ziet bij softbal heel weinig linkshandige catchers, maar Norah heeft desondanks op de Herfstschool zes zware trainingen gehad voor het zware werk achter de thuisplaat. De trainers Steven Gerver en Iris Hooijer hebben haar van alles geleerd!

DELANEY MINNE ! Hele sterke tante, zij wordt vast en zeker onze powerhitter. Kon helaas niet bij onze bijeenkomst zijn, maar we rekenen er op, dat ze in 2018 een top 1e aspirantenseizoen zal beleven. 

LIZZY DE BOER ! Lizzy wordt op de mooiste dag van het jaar 13 (net als de coach!). Heeft ook fanatiek op werpen getraind tijdens onze Herfstschool. Het wordt dringen op de werpplaat dus, maar gelukkig kan ze nog veel meer en bij de aspiranten krijg je natuurlijk nog geen vaste plek in het veld, zeker niet je eerste jaar. Alle posities een beetje besnuffelen en dan zien we later wel wat het wordt, toch!

INDI VAN KANTEN ! Indi is in Zaandam gaan wonen, maar blijft gelukkig lekker bij haar Pirates spelen. Zij gaat vast en zeker ook voor de powerhitposities in de slagvolgorde, want als zij een bal op haar knuppel krijgt, gaat ie hard en ver hoor! Van de trainers van de Herfstschool hoorden we ook dat Indi een streep van een aangooi kan geven! 

ELLA BOODIE ! Huh, wordt Ella in april pas 13! Hoe dan? Ook Ella is net als Indi de pupillen duidelijk ontgroeid en gaat nu aan het "grote werk" beginnen. Wat zou het top zijn als ook Ella zich gaat ontwikkelen als een werpster, want de Herfstschool trainers zijn weg van haar molenwiekbeweging (windmill). We gaan tweemaal per week trainen, want ook deze ex-pupil moet nog heel veel meer van softbal leren.

TAMAR BIERVLIET ! Tamar is onze honkballer in de softbalgroep! Want zij is op uitnodiging van de KNBSB zelfs al in Japan geweest en speelde afgelopen jaar Little League tussen de jongens! Enorme swing en als zij die komend seizoen helemaal onder controle krijgt, kunnen de buitenveldsters van de tegenstanders maar beter ook hun facemasker opzetten! Pitcher? Catcher? Midveld? We gaan het zien.

ELLIE MARTENS ! She turns 13 on February 8! Yes, Yes, Ellie is from the USA, al would you not say that if you read haar naam?! Net als Grace zal Ellie een aantal jaren in Amsterdam wonen. Zij heeft ook meegedaan aan onze Herfstschool en is gelijk lid geworden! Welkom, Ellie!

KIKI FELLINGER ! Kiki doet ook wedstrijdje met Ella en Indi wie in 2018 onze grootste aspirant zal zijn! Heeft ook weer met veel enthousiasme extra trainingen gedaan bij onze Herfstschool. In maart wordt Kiki 14 en het wordt haar tweede aspirantenjaar.

MERLE HOFFSCHLAG ! Merle is onze eerste jarige in 2018, 14 op 5 januari! Is er best wel even een tijdje uit geweest door een vervelende blessure. Merle had afgelopen seizoen al heel veel "contact" op de soms hele goede werpsters van de tegenpartij. We herinneren ons nog die verre hit in het rechtsveld, 5 centimeter binnen de lijn! Es kijken op welke veldposities we verder gaan werken.

ELIZA WENTZEL ! Is het afgelopen seizoen duidelijk besmet geraakt met het softbalvirus! Wilde graag doorgaan met leren en heeft ook ingetekend voor de Herfstschool, nota bene als pitcher! We gaan het zien, Eliza! In december 15 en onze éénnaminstjonge aspirant.

JULIETTE COUZIJ ! Er kan er dus maar eentje de oudste zijn. Juultje zit nog niet zo lang op softbal, maar moet je zien wat ze al kan nu! Hoe dat onder meer komt? Nou, volgens mij heeft zij ALLE trainingen bezocht en doet ze altijd haar stinkende best!

ANOUK BOONTJES en DANIELLE BOS worden 14 in 2018, maar zij zijn al toegevoegd aan de zware competitie van ons Pirates U20 team. Schrik niet van die leeftijdsgrens, want in de praktijk zijn de oudste meisjes bij U20 nog U17 hoor. Noukje en Daantje speelden afgelopen seizoen ook bij Red Mosquitos U17 en hebben ieder samen met hun clubwedstrijden zo'n 70! wedstrijden gespeeld! Anouk speelde vorig jaar bij DSS en heeft zich inmiddels het wit, zwart en geel van de Pirates aangemeten! Zij kunnen invallen bij ons aspirantenteam als dat een keertje nodig is.

Dit team (14 meiden) gaat in onze Pirateshal trainen op dinsdagen vanaf vijf uur en op zaterdagen van half vijf tot half zeven. De zaterdagtraining is samen met de groep pupillensoftbal. LET OP: de eerste training in 2018 zal eenmalig zijn op ZONDAG 7 JANUARI vanaf 18.00 uur in de Pirateshal. Dan verwachten we ook onze assistenttrainers, de papa's Arthur, Jop en Bill en assistent-coach Thomas. Wat fijn dat vele pa's en ma's hulpvaardig willen zijn, want Tracy, Jurgen, Maarten en o.v. Arthur willen bij de veldtrainingen assisteren en Tino wil helpen bij de pregame voor de wedstrijden. Ilona heeft al een sponsor gestrikt die trainingshirts beschikbaar stelt! Renate, Zohra en Monique doen het administratieve deel (scoren, wedstrijdformulieren, onze twee expats informeren en zo).

Het oefenprogramma staat voor zover nu bekend, elders op deze website. We gaan inschrijven in de zogenaamde 1e klasse enkels, misschien wel in twee competities, want we willen heel veel spelen met onze veertien aspiranten (met Nouk en Daan zelfs zestien).

Indeling honkbal junioren 2018

Indeling honkbal junioren 2018

Herfstschool softbal was top!