Herfstschool softbal was top!

IMG_0033.JPG

Voor de tweede maal heeft de TC softbal van Amsterdam Pirates met veel enthousiasme in onze regio een softbalschool voor pupillen en aspiranten georganiseerd.  In de periode tussen einde buitenseizoen en begin van de indoor wintertrainingen hebben de clubs geen activiteiten. In de off-season maanden november en december, blijkt er toch veel behoefte te zijn aan voortzetting van het leren van de vaardigheden van onze moeilijke sporten honkbal en softbal. Voor het tweede jaar is onze TC in het gat gesprongen van het gemis van een Herfstschool in onze regio.

Vooral het moeilijkste onderdeel, de zogenaamde windmill softbalwerpbeweging, vergt veel training. Maar liefst 25 meisjes van vijf clubs hebben zich ingeschreven om zes trainingen van dik twee uren te volgen onder leiding van een groot aantal trainers! De meeste pupillen en aspiranten (16) hadden zich buiten het vaste onderdeel hitting, aangemeld voor het pitchen en de andere meisjes wilden meer weten van catchen of fielding.

De TC bedankt de volgende trainers en trainsters uit eigen kring voor hun geweldige inzet:

Voor de pitchers: Maja Kouwenhoven, Mandy van der Maas, Shanna van Vegten en Lois Brinks.

Voor de catchers: Steven Gerver en Iris Hooijer

Voor de hitting: Sophie van Oostvoorn, Tom Groot, Kevin Janssen, Richard Brinks.

Voor de fielding: Julia Westhoek, Kees van Vegten.

Algehele coordinatie: Chris Stuart.

De zesde en laatste training hebben we indoorwedstrijdjes gespeeld met "echte" umpires (dank Jur en Kees) en drie teams gemaakt. Twee teams speelden en het derde team deed dan een sessie hitting en pitching. Aan de kleur cap die de meisjes als souvenir kregen was elk team te herkennen. Ook hebben alle deelneemsters al eerder een prachtig t-shirt gehad!

Team rose heeft gewonnen en op de FB pagina zie je de foto in kerstsfeer, die we van de coach van het winnende team hebben gekregen.

Snel is het 2018 en beginnen we aan de wekelijkse indoortrainingen voor de Pirates softbalsters: be there, girls!

TC softbal

Aspiranten softbalteam gaat knallen in 2018!

Aspiranten softbalteam gaat knallen in 2018!

Indeling Aspiranten 2018

Indeling Aspiranten 2018