Facebook icon Twitter icon SlideShare icon
Baseball Softball Beeball
 • RED MOSQUITOS FELICITEERT RED LIONS MET HUN KAMPIOENSCHAP!

  Zaterdag konden de Red Mosquitos U17 toch nog hun laatste competitiedubbel spelen tegen Schiedam. Er was zelfs een lachend zonnetje bij! En die dubbel ging nog ergens over hoor, want als Mosquitos beide wedstrijden in winst zou kunnen omzetten, zou het team van de Red Lions uit Rijswijk de titel alsnog ontgaan. Red Lions stond namelijk drie punten voor. Een aantal weken geleden leken de Lions nog met twee vingers in de neus kampioen te worden, maar was daar ineens een enorme "come from behind" serie overwinningen van de Mosquitos.


  Schiedam, eennalaatste geëindigd in de competitie, heeft zich volledig van haar sportieve plicht gekweten en heeft het de Mosquitos lastig gemaakt: héél lastig!


  De eerste wedstrijd was weer zo'n (leerzame) thriller, waarvan wij er dit jaar al zoveel hebben gespeeld. Met het hele kleine verschil van 1 puntje gewonnen! De tweede wedstrijd was zo mogelijk nog spannender en bovendien zag je menige Mosquito trillen in haar tuig van de zenuwen. Yes! De eerste drie slagbeurten kon Schiedam van scoren worden afgehouden, terwijl Mosquitos in elk van die drie gelijkmakende slagbeurten 1 punt pakte. Die 3-0 werd uiteindelijk toch 3-5 en ook de eindstand.


  We konden in Amsterdam het gejuich in Rijswijk horen, want die werden door Schiedam aan de titel geholpen en hadden ook een hotlijntje met ze. Vanaf deze plek feliciteert alles en iedereen die Mosquito is, de Red Lions met het overnemen van het kampioenschap.


  Onze Mosquitos hebben een dijk van een leerzaam softbalseizoen beleefd! 40 competitiewedstrijden, twee internationale toernooien met nog eens 12 wedstrijden en een goed indoortoernooi aan het begin van het seizoen.


  Alle meiden hopen vurig dat deze competitieopzet ook volgend jaar weer een soortgelijk vervolg kan krijgen.


  Kootsj


   


  TOT NU TOE 16 MEISJES VAN ZES CLUBS VOOR DE PIRATES HERFSTSCHOOL

  Inmiddels mogen we van DVH, Cromtigers, DSS, Vennep Flyers, Odiz Frogs en natuurlijk van Pirates 16 meisjes verwelkomen op de tweede Amsterdam Pirates softbal Herfstschool! De eerste training van bijna 2 uren is zondag 5 november om 10.00 uur.


  Natuurlijk kunnen er nog veel meer meisjes inschrijven hoor, waar blijven onze Pirates girls die Eliza, Ella, Lizzy, Estelle, Grace en Suleika komen vergezellen ?! Wie lid is van Pirates, krijgt korting.


  Inschrijven bij Kees (sliding@planet.nl) of Chris (chrisstuart@hotmail.nl)


  Je krijgt zes zondagochtenden bijna twee uur per training les in hitting plus een door jou gekozen onderdeel: fielding, pitching of catching. Tot nu toe zijn de meeste meisjes ingeschreven voor pitching. Onze pitching instructors zijn Maja Kouwenhoven, Mandy van der Maas en Shanna van Vegten (allen dames 1 Silver League Amsterdam Pirates) en bij gelegenheid ook Babette Kouwenhoven.


  Afhankelijk van het definitieve aantal aanmeldingen staan er nog enthousiaste instructors op onze lijst! We hopen op nog veel meer inschrijvingen ! Hoort, zegt het voort !


  Schrijf bij je inschrijving je voor- en achternaam, hoe lang je op softbal zit, welke club, je favoriete eerste en tweede veldpositie en natuurlijk je geboortedatum!


  TC softbal Amsterdam Pirates 


   


   


  ASPIRANTENSOFTBALTEAM PROLONGEERT KAMPIOENSCHAP !!

  Opnieuw is het ons op vele plaatsen gewijzigde aspirantententeam van 2016 gelukt om kampioen 2017 te worden van de eerste klasse A !! Voor de zomerstop waren onze meisjes doorgedrongen tot de finalepoule die na de zomerstop uit zes wedstrijden zou bestaan. Sukkelde het team voor de vakantie nog met een werpstersprobleem: wie kon na DEMI BRINKS het pitchen goed overnemen? Nou, na de stop werd die tweede én derde positie vlekkeloos ingevuld door linkspoot ISABELLA VACIRCA en onze ijllings binnengehaalde expat uit Canada, GRACE FERGUSON ! 


  Hoe is het donderdagavond 12 oktober toch mogelijk gebleken om van het sterke Onze Gezellen te winnen, het team dat ons voor de stop alle hoeken van het veld liet zien en vanavond voldoende had aan een gelijkspel om kampioen te worden? 


  Het werd een hele echte kampioenswedstrijd! Neem nou het aantal innings: ZES !!!! ZES innings binnen precies 90 minuten gespeeld, 4-4 was het toen de gelijkmakende zesde slagbeurt voor de Pirates begon. Demi, wie anders, opende met een honkslag hard door het midden en kwam op twee op een doorgeschoten bal. Inmiddels 1 uit, maar toen kwam MONIEK WIJSMAN aan slag, die vanavond tot nu toe haar allerbeste wedstrijd van haar leven speelde, als korte stop, maar zeker ook als slagvrouw. Ze had al twee hits, maar nu moest ze een stootslag neerleggen en het werd er eentje uit het boekje. Omdat dat kreng zo verduveld snel is, moest hun werpster haast maken om nog naar één te gooien en dan komt er ook nog spanning bij.....overthrow, Demi scoort 5-4 !!


  Er waren nog zeven minuten te spelen, moesten we dan maar even gaan tijdrekken? Nee, dat komt niet bij onze coaches op hoor, écht niet, maar zie, wat gebeurde er: de coach van de tegenpartij vroeg een time out aan en die duurde best wel lang hoor. Kennelijk was het de Onze Gezellen coach niet volledig gelukt om zijn girls weer in het juist spoor te brengen, want JULIA WESTHOEK dwong een veldfout af, waardoor zij zelfs helemaal door kon rennen naar de thuisplaat! Onderweg nam ze natuurlijk Moniek mee: 7-4 ! Nadat DANIELLE BOS en ZOE HULS uit gingen door infieldacties van Onze Gezellen was het ........ exact tijd op beide telefoons van de prima umpires JOSEPHINE ROMMENS  en RAGNA STEGENGA van dames 3!


  Effe terug naar de tweede innning, want daar heb ik iets heel moois zien gebeuren: de eerste slagvrouw van O.G. sloeg een bom het diepe rechtsveld in en iedereen telde die hit al voor een inside the park homerun. Maar toen was daar JULIETTE COUZY, dit jaar begonnen met softbal en heel snel alles opgepakt, die wist dat die bal zo snel mogelijk naar de relay moest (DANIELLE BOS) en die gooide door naar Isabella en Bella gooide op haar beurt door naar catcher Julia, die met een ferme tagplay de homerun kon verijdelen!! Zo bleef het 1-0 op dat moment, wat een verdedigend staaltje zeg! ELIZA WENTZEL wist opnieuw een belangrijk punt binnen te slaan, dat was ons tweede punt namelijk! 


  In de derde inning ging onze 2-0 voorsprong in ene de andere kant op: 2-4..... Isabella begon sterk, maar kakte wat in (teveel wijdballetjes), toen pupil Grace op de plaat en wat denk je wat: onze elfjarige, volgend jaar zelfs ook nog pupil, gooit gewoon een strike out voor de derde nul! Wat uit Canada komt is lekkah hoor! Kost wat, maar dan hep je ook wat.... 


  We hadden Demi nog voor een inning, die liet geen twijfel bestaan en smakte er drie strike outs overheen, ok, wel op hun nummers 7,8 en 9, maar doe het  maar effe....


  Inning 5 en 6 werden de momenten voor Isabella! Deze linkspoot liet geen punt meer toe aan O.G., wat een verschil met toen in Haarlem, toen zij nog geen bal over de plaat kon krijgen! 


  Omdat dit een kampioensverslag is, mag het even wat langer zijn, toch? Wel, niet iedereen van de twaalf kon vandaag een belangrijke actie maken. Maar de tot nu toe niet genoemden hadden een net zo belangrijk aandeel hoor. Pupil TAMAR BIERVLIET, al dagen nerveus voor deze wedstrijd, vol vertrouwen over de uitslag stiekum twee flessen champagne in haar tas gestopt!  KIKI FELLINGER, zo vooruit gegaan, constant dekkend als buitenveldster! MERLE HOFFSCHLAG, geen bal gehad achterin, maar helemaal bij de les, alleen nog foutslagen, maar toch! ZOE HULS, ook geen bal gehad op drie, goed een steelteken gezien! 


  Coaches Richard en Kees en teamscoorster/teamleidster Sacha Van Damme hebben zoveel plezier van jullie gehad, ook na die dikke verliezen van voor de zomerbreak hoor, hoe jullie dat gelaten hebben verwerkt, zo prima! Uiteraard gaan we nog op een geschikt moment een partijtje tegen de ouders spelen hoor, ter afsluiting! Dank je wel, bestuur, voor het drankje en hapje na afloop!


  Eiwitnes   


   


  SEIZOENSTERUGBLIK BLACK SOCKS (senioren 4)

  Pirates heren 4 (Black Socks) in 2017.


  Na een zeker niet slecht, maar toch ietwat teleurstellend seizoen 2016, waren de verwachtingen voor 2017 best hoog gespannen. Weliswaar kon niet meer beschikt worden over 3 spelers van 2016, maar de nieuwelingen Giovanni Jozefa, Rik Geestman en Roy Beems werden in staat geacht de ontstane leemte ruimschoots op te vullen.


  Nadat OVVO 3 was teruggetrokken, bleven er in de 3e klasse F 6 teams over die 3x tegen elkaar speelden. Per team dus 15 wedstrijden, in blokken van 5. De eerste serie van 5 wedstrijden was een groot succes.


  Alle wedstrijden werden gewonnen: Almere 2 uit 11-16, Quick Amsterdam uit 5-7, DVH 2 thuis 16-6, Survivors 2 thuis 14-13 en North Stars uit 3-14. De Back Socks konden zich periodekampioen noemen!


  De tweede serie ontwikkelde zich iets minder rooskleurig. De eerste twee wedstrijden werden verloren: Almere thuis 9-17 (lelijk!) en Quick thuis 6-14. De Black Socks hadden nu 2 nederlagen aan de broek en Quick nog maar één, die tegen de Black Socks. En dat zou nog een tijdje zo blijven, want niet alleen wonnen de Black Socks de resterende wedstrijden van de 2e serie (DVH uit 6-9, Survivors thuis 10-5 en North Stars thuis 8-7 -door een squeeze-play in de 9e inning!-), ook Quick ging vrolijk door met winnen.


  De 3e serie wedstrijden moest de beslissing brengen wie zich kampioen mocht noemen. De eerste wedstrijd bracht de Black Socks winst (Almere uit 5-15) en ook Quick beging geen misstap. Jammer dat de belangrijke wedstrijd tegen Quick niet de laatste van het seizoen was. Nu zou al 3 wedstrijden voor het einde het kampioenschap min of meer beslist kunnen worden. Zou Quick winnen, dan zou ze vrijwel niets meer in de weg gelegd kunnen worden, zouden de Black Socks winnen, dan zou de spanning iets langer duren en er mogelijk een beslissingswedstrijd nodig zijn.


  Welnu, om een lang verhaal kort te maken: Quick toonde zich het sterkste team (uit 16-11) en werd dan ook verdiend kampioen. Door de resterende 3 wedstrijden te winnen (DVH thuis 12-8, Survivors uit 4-16 en North Stars uit 6-20) konden de Black Socks nog wel het seizoen op een passende manier afsluiten.


  De Black Socks van 2017 waren Alfonso Zefrin, Arnost Kraus, Daylison Cadeau, Dook de Vries, Giovanni Jozefa, Jeroen Kroes, Josse Buschman, Niels Meulman, Rik Geestman, Robin Moos, Roy Beems, Thomas Eppinga, Timo van Amerongen, Tom Minderhoud en Yuri van Giffen, in tijden van crisis bijgestaan door Jason Bosch, Tijl van Gestel en Wout v.d.Horst.


  Het veldspel liet bij de Black Socks nog wel eens wat te wensen over, maar aan slag kwamen ze beter uit de verf. Beste slagman werd Timo met 27 uit 49 (0,551), op de voet gevolgd door Rik met 29 uit 54 (0,537). Josse, Giovanni en Robin sloegen >0,400 en Roy >0,300.


  Helaas is het Robin niet gelukt het hitting-streak record van Aedan McQueary (35) te breken. Hij bleef steken op 27, maar is inmiddels aan een nieuwe recordpoging bezig en neemt, net als Rik, 13 wedstrijden mee naar 2018.


  Homerun King Giovanni (2) sloeg ook de meeste 3honkslagen (4). Timo had de meeste 2honkslagen (8) en sloeg de meeste punten binnen (22). Yuri leunde het best (10).


  MVP: Robin, omdat hij niet alleen aan slag in de top meedraaide, maar ook als werper van grote waarde was (7-1, 1S). Bovendien nam hij de training en (gedeeld) de coaching voor zijn rekening en was daardoor het cement in een team waar heel Pirates trots op kan zijn.


  Zo, dit was het dan voor 2017. Als alles meezit, tot volgend jaar!


  Groeten, Annechien.


  Het jaaroverzicht van Dames 5

  Dames 5 in 2017.

  Natuurlijk, sport doe je omdat je het leuk vindt. Maar blijven aanmodderen, al is het met een blijde lach... zo zit dames 5 niet in elkaar. Daarom werd er voor 2017 een doel gesteld, n.l. beter spelen dan in 2016 en daar mee het etiket "beginnersteam" afschudden. Omdat dit niet zo maar lukt, werden er 3 "tussenstations" bedacht: meer punten halen dan in 2016 (1), van iedere tegenstander minstens 1x winnen (2) en niet als laatste eindigen (3).

  De 5e klasse bestond uit slechts 4 teams: BSM (uit Bennebroek), Pirates 5, Thamen 3 (uit Uithoorn) en United (uit Haarlem). Om toch aan een redelijk aantal wedstrijden te komen, speelden de ploegen 6x tegen elkaar.

  Meteen de eerste wedstrijd van het seizoen werd er een klinkende overwinning behaald op United (thuis 17-5). Een fijn gevoel, de competitie niet puntloos eindigen. Het duurde 3 nederlagen (Thamen uit 15-14, BSM thuis 14-21 en United uit 18-9) voor er weer een overwinning bijgeschreven kon worden (Thamen thuis 16-12). Met de nu behaalde 4 punten werd het "record" van 2016 (3 punten) gebroken en het eerste tussenstation gepasseerd. Op naar de volgende stop: van iedere tegenstander minstens 1x winnen. Dat wilde nog niet echt lukken omdat BSM niet bereid was mee te werken (uit 11-1). Er volgde een periode van winst en verlies waarin het vertoonde spel langzaam maar zeker iets meer op softbal begon te lijken (United thuis 17-16, Thamen thuis 13-19, BSM thuis 8-18, Thamen uit 15-18, United uit 16-14). Van Thamen en United was inmiddels 2x gewonnen, maar BSM liet zich maar niet verschalken, al werd het verschil wel steeds kleiner (uit 11-6). Na een nipte nederlaag tegen United (thuis 16-17) werd tegen Thamen de 5e overwinning van het seizoen behaald (uit 12-17) en dus 10 punten, dubbele cijfers. Toch een memorabel moment. Tegen United werd, hoewel goed gespeeld, helaas verloren (uit 6-4), maar hierna kwamen de Piratesdames zelfs tot een winning streak(je) van 2 wedstrijden (Thamen thuis 9-5 en, echt waar, BSM uit 5-10). Eindelijk was het, in een prima wedstrijd, gelukt BSM te kloppen en hierdoor niet alleen het tweede, maar meteen ook maar het derde tussenstation te passeren. De laatste competitiewedstrijd (de eerder verregende wedstrijd thuis tegen BSM) werd weliswaar verloren (14-19), maar omdat Thamen net als Pirates 10 wedstrijden verloren had en Pirates 4 van de 6 wedstrijden van Thamen gewonnen, werd Thamen laatste.

  Alle tussenstations gepasseerd, doel bereikt. Pirates 5 is geen "beginnersteam" meer!

  Het gerucht gaat dat de 5e klasse opgeheven wordt. Nu maar hopen dat er voldoende tegenstanders van min of meer gelijk niveau zullen zijn om in 2018 een aantrekkelijke competitie in elkaar te zetten. Ja, het gaat om het spel, niet om de knikkers. Maar een lege knikkerzak kan soms heel zwaar wegen.

  Dames 5 bestond dit seizoen uit Annelein Castenmiller, Denise Moos, Ellen Meijer, Helma Burgmeijer, Ina Stuart, Jacqueline Veenhoff, Janneke Nijmeijer, Karin Brinks, Nathaly Vonk, Petra Scheffer, Sonja Heyl en Suly Cornelissen. Heel fijn dat Anneloes de Bie, Demi Brinks, Kim Goede, Lucie v.d.Vecht en Willy Steinvoorte wilden helpen om de personele problemen op te lossen. Sylke Muller heeft in maar 2 wedstrijden mee kunnen doen.

  Van de "vaste" ploeg had Karin het hoogste slaggemiddelde, n.l. 0,615 (32 uit 52). Annelein en Nathaly sloegen >0,500, Helma, Petra en Suly >0,400 en Denise, Ina en Janneke >0,300. Maar ook de hier niet genoemde dames hebben, ieder op hun eigen manier, een flinke steen bijgedragen aan een geslaagd seizoen.

   


  WINKEL PRO BASEBALL OPENINGSTIJDEN

  Voor openingstijden showroom:
  http://www.probaseball.nl


  Open op afspraak kan ook, bel even met 06-21808404 of 06-19692429. Onze webwinkel is ook up to date www.probaseball.nl


  25/10 TIW-Survivors tot 21:30 uur 20:00 Zaal
  01/11 TIW-Survivors tot 21:30 uur 20:00 Zaal
  04/11 Winterschool 09:00 - 15:00 Winteracadamy 15:00 - 17:00 09:00 Zaal
  05/11 herfstschool jeugdsoftbal 1e van zes indoortrainingen 10:00 Zaal
  05/11 TRY OUT pup 4 en pup 5 12.30 - 14.30 UUR 12:30 Zaal
  08/11 TIW-Survivors tot 21:30 uur 20:00 Zaal
  11/11 Winterschool 09:00 - 15:00 Winteracadamy 15:00 - 17:00 09:00 Zaal
  12/11 herfstschool jeugdsoftbal 2e van 6 trainingen 10:00 Zaal
  15/11 TIW-Survivors tot 21:30 uur 20:00 Zaal
 • ByRobert
  In
  mrt 22, 2014
  Comments
 • Pirates foto's