Facebook icon Twitter icon SlideShare icon
Baseball Softball Beeball
  • PROGRAMMA PLAY OFFS 2016

  • DMLB' PLAY OFF 2016 GAME VANDAAG GAAT NAAR MORGEN !

   MAANDAGAVOND 19:30 UUR @ PIM MULIER STADION HAARLEM
  • Aspiranten-1 in finale Haarlem Cup!

  • GROOTMEESTERS OOK RECHT OP ZOMERSTOP

  • Sacha en Isabelle in WK selectie!

 • JEUGDSOFTBALSTERS GAAN WEER BEGINNEN...EINDELIJK !!

  Na een veel te lang geduurd hebbende zomerstop gaan onze pupillen en aspiranten eindelijk weer eens verder met de competitie.


  Ons pupillenteam is uitgebreid met Juliëtte Couzij. Juliëtte, WELKOM! Je bent gelijk de "oudste" speelster van het team, want je wordt 9 oktober 13 jaar. Dus in 2017 speelt je bij de aspiranten. Wie na 1 oktober 13 wordt is nog pupil volgens de KNBSB. Hopelijk vindt Miro Miller (9) haar eerste trainingen van vlak voor de vakantie zo leuk, dat we haar woensdag ook weer op trainen zien! Zaterdag gaan onze KAMPIOENEN van deel 1 van de competitie (samen geworden, met DSS!) weer verder met deel 2 en we zijn ingedeeld met Odiz Frogs (Zaandam), DSS (Haarlem) en Hoofddorp Pioniers. Zaterdag spelen we om 10.00 uur bij ODIZ/frogs op sportpark Kalverhoek. Tamar Biervliet is dan ook weer terug uit Japan, waar zij op dit moment de tijd van haar leven heeft met nog enkele uitverkoren Nederlandse pupillen! Stoer hoor, dat jij met de Nederlandse vlag vooraan liep in de stoet! Donderdag landt zij weer op Schiphol. Nog 6 wedstrijden te gaan en onze laatste wedstrijd is op 1 oktober, thuis tegen Hoofddorp Pioniers. Veel succes bij deel 2 en probeer deel 1 te evenaren, Ella, Skye, Tamar, Merle, Juliëtte, Norah, Kiki, Lizzy, Iris, Delaney, Indi, Bente en Elfi !!


  De aspiranten moeten gelijk vol aan de bak, want zondag moeten er bij UVV (Vleuten) eventjes twee wedstrijden achter elkaar worden gespeeld! Omdat Lois met haar andere team, de Mosquitos, in Praag een toernooi speelt, hopen we dat alle pupillen die altijd invallen, er bij zullen zijn! Ook coach Kees is in Praag, maar coach Richard gaat vol voor een dubbeloverwinning hoor! Woensdag om half zes is er een laatste training ter voorbereiding. We rekenen dus op Moniek, Eliza, Demi, Daniëlle, Tamar, Kiki, Isabella, Zoë, Maya, Merle en Yentl !! Eén van de beide wedstrijden is onze thuiswedstrijd, dus moeten we speelballen meenemen en een scheidsrechter regelen.


  De Red Mosquitos, met Anneloes de Bie, Lois Brinks, Sam Goudsmit en Mare van der Borden, vervolgen de competitie op zaterdag 3 september om vijf uur 's middags bij Pirates en dat is een inhaalwedstrijd tegen Alcmaria/Bears combinatie. Maar eerste komend weekend een "weekendje Praag" ! We spelen daar om de "Joudrs Cup", georganiseerd door de Praagse vereniging SK Joudrs. Vrijdagochtend moet er al worden gespeeld, want er doen maar liefst twaalf teams mee uit vier landen! De werpafstand daar is maar liefst 13.20 meter! Elk team speelt tenminste vijf wedstrijden van 75 minuten. Veel succes in Tsjechië, Mosquitos!   


   


  WORLD SERIES 2016 LITTLE LEAGUE SOFTBALL IN PORTLAND WAS "AWESOME"!

  Naast de reguliere Nederlandse honkbal- en softbalcompetities organiseert de KNBSB ook nog trainingen en kampioenschappen in Nederland voor de wereldwijde organisatie LITTLE LEAGUE (met het hoofdkwartier in de USA). LITTLE LEAGUE organiseert vervolgens voor diverse jeugdleeftijdsgroepen in alle werelddelen de kampioenschappen van elk werelddeel (dus Asia Pacific, Latin America, Europe/Middle East/Africa) en nodigt vervolgens die werelddeelkampioenen uit om op hun kosten de World Series te spelen en voegt dan daarbij de kampioen van Canada en uit de USA zelf de kampioenen van East, West, South/West, South/East, Central. Dat laatste komt vooral, omdat Little League in de USA verreweg de meeste leden heeft.


  LITTLE LEAGUE wil geen landenteams, maar selecties die uit een door hen bepaald postcode-gebied komen. Zo is Nederland in tien districten verdeeld. Je begrijpt natuurlijk wel, dat er in de USA in een postcodegebiedje 100 keer zoveel meisjes softballen dan in zo'n afgebakend districtje in Nederland. Nou, ons NH STARS team mocht worden samengesteld uit meisjes uit Noord-Holland, uit drie postcode-gebieden. Niet elk meisje heeft zin om ook nog eens 35 euro extra te betalen voor drie selectietraininkjes, maar gelukkig meldden zich uit Noord Holland ruim 20 meisjes aan voor de jongste leeftijdsgroep "The Littles", 11, 12 en 13 jaar. Uiteindelijk werden 13 meisjes door de organisatie gekozen, waarvan er eentje later af viel, omdat zij al een vakantie had geboekt. Omdat de beoogde coaching had afgezegd, werd ik gepolst of ik misschien interesse had om NH Stars te begeleiden. Dat had ik wel, ook omdat Demi Brinks en Daniëlle Bos uit mijn aspirantenteam waren gekozen en ook Amy en Elise uit het Red Mosquitosteam en ik heb vervolgens Richard Brinks (medecoach van ons aspirantenteam en Mosquitos team) uitgenodigd om te helpen en ook mijn dochter Shanna, vooral om de pitchers te begeleiden. Uit voorgaande verslagen is wel duidelijk geworden, dat het een succes-story is geworden: na Nederlands kampioen uiteindelijk in Polen kampioen geworden van Europe/Middle East/Africa !!


  Daarna werd het één groot feest voor onze 12 meisjes en 3 begeleiders: vliegretours Amsterdam-Houston-Portland Oregon, prachtig hotel met zwembad, alle maaltijden verzorgd, pendelbus die de hele dag tussen hotel en stadion pendelde, uniformen, slaghelmen, slaghandschoentjes, tien carbonknuppels en twee catchersuitrustingen en een ton met nieuwe trainingsballen! Een supermooi stadion met scorebord en kunstlicht, omroeper die onze namen prachtig uitsprak en bij elke wedstrijd vier umpires. Een langdurige fotosessie enz. enz., mijn liefje, wat wil je nog meer.....


  O ja, ook nog, omdat de eigenaar van het stadion, "Alpenrose" (een bedrijf dat zuivelproducten en ijs maakt), een hele rijke familie, 100 jaar bestond, werden alle deelnemers en ouders getrakteerd op een prachtig vuurwerk, een gratis BBQ en natuurlijk een heerlijk ijsje. Zij stelden dit jaar voor de 23e keer hun stadion beschikbaar om LITTLE LEAGUE daar de World Series te organiseren. Op eigen kosten hebben we ook nog een Major League wedstrijd in Seatlle (Mariners) gezien en een Minor League wedstrijd in Hillsboro bij de "Hops".


  Er moest natuurlijk ook nog worden gesoftbald....was ik bijna vergeten. Het was een illusie om te denken, dat je tegen zo'n Amerikaanse selectie ook maar een schijn van kans had: teams die het hele jaar bij elkaar zijn, bijna allemaal 13 jaar, personal pitchers- en hittingcoaches hebben en naast de Little League competitie ook nog door heel Amerika wedstrijden spelen. Bovendien kennen zij de 11 inch aspirantenbal niet, zij spelen al jong met de 12 inch softbal. Elke werpster beheerst tenminste drie verschillende worpen! Als je in de USA goed kan softballen, kan je naar een betere school en hoef je geen of minder schoolgeld te betalen, dus da's een groot (sport)cultuurverschil ten opzichte van Nederland. 


  Van de teams, die volgens mij gelijkwaardig aan ons waren (Philipijnen, Canada, Puerto Rico) werd alleen Puerto Rico in onze poule ingedeeld. Die spannende pot wonnen we met 2-6! Voor de rest werden we door vier USA-teams eigenlijk wel behoorlijk afgedroogd. Onze laatste wedstrijd hoopten we dus op Canada of Asia Pacific, maar dat werd ook weer een USA-team. Dat kwam omdat dit team uit Utah bestaat uit Mormonen, die niet op zondag mogen spelen en zodoende een verlieswedstrijd aan hun broek kregen.....


  Wie nog een klein stukje van de ESPN uitzending van de finale wil zien, klikt op http://www.llbws.org/llbbws/llsbws/worldseries.htm en zoek naar de recap van de finale. Geloof ons, onze meisjes hebben een schat aan softbalervaring opgedaan, waaraan zij hun verdere softballoopbaan in Nederland heel veel zullen hebben! Alleen al het verschil tussen een bal krijgen en vervolgens denken wat ermee te doen, of al ver vooruit weten wat ermee te doen en loepzuiver aangooien!


  Mede namens Richard en Shanna wil ik alle ouders en meegereisde fans (ons legioen in de USA bestond uit 27 !!) bedanken voor hun support: sponsoring, aanmoedigen, voor- en tijdens de NK, de EK en deze "WK" !!


  Kees         


     


  START WINTERSCHOOL 29 OKTOBER

  De KNBSB heeft ruim 20 jaar geleden de WINTERSCHOLEN opgezet.

  Het programma bestaat uit 6 trainingen van 1,5 uur onder leiding van professionele toptrainers. Michel Aussems (KNBSB) is hoofdtrainer en net als de andere instructeurs sportdocent van beroep.


  De trainingen zijn een kennismaking met het KNBSB talentenprogramma in voorbereiding op de nationale teams en evt. de Diamonds Amsterdam Baseball Academy. Vrijwel alle huidige spelers uit de nationale jeugdteams hebben de WINTERSCHOLEN en het Future Stars programma gevolgd, waarbij diversen zelfs in het Nederlands Team Spelen of een profcontract bij een MLB club getekend hebben.


  Wat mag jij verwachten?

  Naast enthousiaste bekwame instructeurs en leuke uitdagende trainingen krijg je na afloop een voortgangsrapport en een certificaat.

  Je kunt als je geboren bent in 2002 t/m 2008 inschrijven voor de volgende 3 onderdelen:
  Pitching & Hitting
  Catching & Hitting
  Fielding & Hitting


  Als jij of je ouders daar meer over willen weten dan kun je contact opnemen met michel.aussems@knbsb.nl


  De kosten voor de trainingen zijn € 75,- per speler per onderdeel.


  Via DEZE LINK kan je jezelf opgeven!


  (voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Michel Aussems via michelaussems@ziggo.nl )


  LET OP!        VOL = VOL


  (de volgorde van aanmelding zal worden aangehouden)


  Waarom kom je speciaal bij ons trainen!


  • Er zijn minimaal  2 begeleiders per 10 deelnemers! Bij het slaan zelfs 4!

   Dat heeft de KNBSB  talentenschool zelfs niet!

   De instructeurs zijn gediplomeerde sportdocenten! De extra begeleiders zijn (ex)spelers van de Academy.

  • We trainen a.h.v. de nieuwste inzichten in motorisch leren, direct aansluitend  op Visie op Jeugd en het KNBSB future stars programma.

  Tevens kijken scouts toe of je kan worden uitgenodigd voor try-out van het Future Stars programma (8-13 jaar) van de KNBSB


  Organisatie:

  Diamonds Amsterdam

  KNBSB

   


  Waar:

  Terrein Amsterdam Pirates

  Herman Bonpad
  Wanneer:

  6 Zaterdagen

  Vanaf 29 oktober t/m 3 December 2016

  Pupillen tussen 9.00 en 13.30 (3 blokken)

  Aspiranten: 13.30-15.00 (1 blok)


  ENTREEGELD TIJDENS PLAYOFFS

  NET ALS VOORGAANDE JAREN HOEVEN LEDEN GEEN ENTREEGELD TE BETALEN


  NIET LEDEN:


  VOLWASSENEN                              7,00  EURO P.P.


  65 JAAR EN OUDER                       5,00 EURO P.P.


  KINDEREN VAN 6 TOT 13 JAAR    5,00 EURO P.P.


  KINDEREN TOT 6 JAAR GRATIS


  HET BESTUUR


  24/08 Amsterdam Pirates DS4 Onze Gezellen DS4 19:30 Veld 4
  26/08 Amsterdam Pirates HS1 HCAW HS2 19:30 Veld 3
  26/08 Amsterdam Pirates RH1 Omron Pioniers RH1 19:30 Veld 1
  27/08 Amsterdam Pirates JH3 Flying Petrels JH1 10:00 Veld 2
  27/08 Amsterdam Pirates BR1 Hoofddorp Pioniers Tigers 10:00 Veld 5
  27/08 Amsterdam Pirates DS1 UVV DS1 14:00 Veld 3
  27/08 Amsterdam Pirates DS1 UVV DS1 16:10 Veld 3
  28/08 Amsterdam Pirates AH1 Amsterdam Marshals AH1 10:00 Veld 2
  28/08 Amsterdam Pirates AH2 DVH AH1 10:00 Veld 3
  ROOKIES WINNEN MET VEEL HULP

  De derde wedstrijd tussen de heersers van de zee en de heersers van het oppervlaktewater had veel in zich; een zee aan veldfouten, een zee aan vier wijd, een zee aan werpers en een vennetje aan honkslagen. Hoe dan? Was U er maar geweest, had u het zelf kunnen zien, plaats genoeg. Wat cijfers: de eerste 2 inningen duurden 55 minuten, 2 knuppels stuk, 2 lefty relievers, 2 plays-of-the-day, een debuut op 2b, 2 gestolen honken, en 2 punten.

  Zondag 7 augustus 15:00 Rookies- Tridents. Hopelijk eveneens met een kritische scheids.


 • ByRobert
  In
  mrt 22, 2014
  Comments
 • Pirates foto's