News

RIDDER BIJ AMSTERDAM PIRATES

SCHEIDSRECHTERSCHEMA 20-4-2015

11 April tot 11 mei is de Fanmaand van Pirates Amsterdam.

NICK URBANUS TERUG BIJ L&D AMSTERDAM

TRAININGSSCHEMA 2015 - gewijzigd 1-4-2015

Vanaf maandag 30 maart gaat het nieuwe trainingsschema in. Alle coaches hebben een overzicht gehad. Er waren nog een paar aanpassingen. Hier onder zijn de wijzigingen aangebracht. Dames1 en 2, Heren 1, Rookies, Junioren 1, Aspiranten 1 en 2 en Pupillen 1 en de huurders van de velden kunnen gebruik maken van de zaal. Alle andere teams kunnen geen gebruik meer maken van de zaal.

Amsterdam Canalseries 2015

Inschrijving Little League geopend

SPONSOR GRATIS JE CLUB

Online aankopen doen om je club te sponsoren? Klik verder om te zien hoe het werkt.
previous pauseresume next

Fan van

Playball Baseball Academy 2015

“Playball” Baseball Academy 2015 is weer in voorbereiding. Maar nu voor de 20ste keer.
Uniek in Europa, 20 jaar onafhankelijke Baseball Academy. Zelfs met een positief advies van MLB / NY. Daar zijn wij best wel een beetje trots op.

Dit jaar wordt het 4e lustrum georganiseerd van zondagavond 25 t/m vrijdag 31 juli. Wederom op de PlayGround van Amsterdam Pirates.

De inschrijvingen zijn al begonnen en er blijkt weer veel animo te zijn voor het “Playball” Summer Camp.
Er is slechts plaats voor een beperkt aantal deelnemers, juist om personal attention te garanderen.

De beste op hun positie geselecteerde Instructors (Dutch ML en Dutch National Team) zullen de jeugdspelers een onvergetelijke week bezorgen.
Deelnemers uit de volgende landen hebben zich al geregistreerd: Nederland, België, Spanje, Italië, Hongarije en Letland.

Playball Baseball Academy 2015

KONINGSDAG MAANDAG 27 APRIL CLUBHUIS TOT 13.00 UUR GESLOTEN

KONINGSDAG MAANDAG 27 APRIL CLUBHUIS TOT 13.00 UUR GESLOTEN

AMSTERDSAM PIRATES FANMAAND WORDT SPANNEND

De Mokum Hawks blijven aan kop en hebben de koppositie verder verstevigd. FietsenExpert, AcceptEmail en Fresh Fitness zijn fan van de Mokum Hawks. Hierdoor hebben de Mokum Hawks al negen fans en staan stijf bovenaan.

Echter de Junioren 1 kruipen langzaam dichterbij. Vorig weekend al gedeeltelijk tweede. Nu Dames 1 ingehaald en op de tweede plek. De nieuwe fans Brigitte van der Sande en de gebroeders de Haan brengen het totaal aantal fans voor junioren 1 op zeven.

De derde plek nu voor Dames 1 met 'ongewijzigd' vier fans.

In het 'linkerrijtje' selectie heren 1 SB met één nieuwe fan (Gerard Wille) met in totaal twee fans.

Tot nu toe hebben de volgende teams nog geen enkele fan. Softbal Dames 2, Junioren 2 honkbal, Amsterdam Bucaneers en L&D Amsterdam.

Tsss........

AMSTERDSAM PIRATES FANMAAND WORDT SPANNEND

PENNINGMEESTER VAN HET JAAR VERKIEZING

Dit jaar is onze penningmeester Remko de Bie door een van onze leden genomineerd voor Penningmeester van het jaar. Als hij de meeste stemmen krijgt, wint de vereniging EUR 2.500. Breng svp allemaal uw stem uit op onze penningmeester en spreek daarmee tegelijkertijd uw waardering uit voor zijn werk achter de schermen.

http://www.penningmeestervanhetjaar.nl/stem/remko-de-bie-pirates-amsterd...

PENNINGMEESTER VAN HET JAAR VERKIEZING

HB FUTURE STARS ZIJN GESTART !!

De Future Stars honkbal zijn in samenwerking met de KNBSB en de Diamonds Amsterdam, gestart met de trainingen. Op de maandag is veld 3 en veld 5 voor de KNBSB geselcteerde talenten gereserveerd. De tijden dat de velden bezet zijn is van 17.00 tot 19.00 uur. (let op: dus niet 20u)

Op onderstaande maandagen:
13 april
20 april
11 mei
18 mei
1 juni
8 juni
15 juni
22 juni
4 juli
30 augustus
7 september

 

HB FUTURE STARS ZIJN GESTART !!

Pirates wordt gastheer voor Collegiate Baseball League Europe

Amsterdam Pirates wordt gastheer voor Collegiate Baseball League Europe

Amsterdam (NLD) , met de aangekondigde uitbreiding naar een "East Division" zijn Collegiate Baseball League Europe (CBLE) en Pirates Amsterdam (Amsterdam) overeengekomen dat Amsterdam jaarlijks voor 3 dagen als host voor wedstrijden van de teams uit de "East Divsion" zal gaan optreden. CBLE is erg content met deze samenwerking die het mogelijk maakt om een volwaardige standplaats toe te voegen aan de nieuwe divisie waarin ook Wenen en Praag zullen worden opgenomen. Met deze samenwerking zal het reeds bestaande Bombers team worden omgedoopt tot Amsterdam Bombers. De Bombers zullen het in hun divisie op moeten nemen tegen de Vienna Emperors en Praha Dragons. Na de wedstrijden in Wenen, Praag en Amsterdam zullen de 3 teams naar Oosterhout afreizen om play-off wedstrijden tegen de teams uit de West Division te gaan spelen. In de West Division spelen de London Cavaliers, Sant Boi Falcons of Barcelona en de kampioen van 2013 en 2014 La Rochelle Admirals.

Afgelopen zomer heeft CBLE voor het eerst buiten Nederland gespeeld met wedstrijden in London, Barcelona, La Rochelle en een slotweek in Oosterhout. Deze opzet is door alle betrokkenen als een groot succes ervaren waardoor uitbreiding een logische nieuwe stap is. Het grote aantal wedstrijden (gemiddeld 1 per dag gedurende 18 dagen) en de prachtige steden waar gespeeld wordt, trekken steeds meer spelers vanuit Noord Amerika naar onze competitie waardoor het niveau en de internationale bekendheid van CBLE gestaag doorgroeit. Een samenwerking met Amsterdam Pirates, een van de sterkste en best georganiseerde verenigingen van Nederland, is een nieuwe stap in de ontwikkeling van de meest internationale honkbalcompetitie van Europa. Afgelopen zomer bestond de spelersgroep uit 15 verschillende nationaliteiten.

In april van dit jaar heeft CBLE een overeenkomst gesloten met de Northwoods League (NWL), de grootste en sterkste Summer League in de VS, waarbij jaarlijks de 6 beste "niet Amerikaanse" spelers van CBLE een uitnodiging krijgen om in één van de NWL teams te komen spelen. Dit jaar zijn daarvoor Gilian van Lith (UVV), Michael Riekerk (Orioles), Julian Rip (UVV), Martin Andonov (Buffaloes Blagoevgrad), Dmitry Shtykher (Youth of Moscow) en Axel Poesmans (Brasschaat Braves) geselecteerd. Julian Rip zal wegen schoolverplichtingen en het programma van Oranje 18U worden vervangen door Bram Grooten die dit jaar uitkomt voor Wentworth Institute of Technology.

Daarnaast heeft deelname aan CBLE voor Axel Poesmans en zijn tweelingbroer Yves, een scholarship opgeleverd bij het NJCAA DIV I Globe Institute of Technology in New York, waar La Rochelle Admirals coaches Steven Algarobba en Michael Sylvester gedurende het schooljaar deel uitmaken van de coaching staff. 

Amsterdam Pirates en Collegiate Baseball League Europe kijken uit naar een langdurige samenwerking met 16, 17 en 18 Juli 2015 als eerste speeldata.

Pirates wordt gastheer voor Collegiate Baseball League Europe
27/04 KONINGSDAG 13:00
29/04 SB Dames 3 Almere 90 DS4 19:30 Veld 4
30/04 L&D Amsterdam Corendon Kinheim 19:30 Veld 1
01/05 HB Heren 2 Blue Birds H1 19:30 Veld 1
02/05 HB Junioren 2 TIW/Survivors JH1 10:00 Veld 2
02/05 SB Dames 1 Onze Gezellen DS1 14:00 Veld 3
02/05 HB Junioren Hoofddorp Pioniers JH1 14:00 Veld 2
02/05 L&D Amsterdam Corendon Kinheim 14:00 Veld 1
02/05 SB Dames 1 Onze Gezellen DS1 16:10 Veld 3

DAMES 2 DE OREN GEWASSEN DOOR CARIBE

Ondanks dat onze jongedames van te voren (ook mentaal) goed waren voorbereid op Gronings slaggeweld, viel het toch wel zwaar op hun dak. Het valt niet mee om maar liefst drie enorme homeruns in de sloot geslagen te zien worden en drie of vier keer een inside the park homerun tegen te incasseren, ondanks dat we zeer diep stonden opgesteld. De zeer ervaren dames uit Groningen legden onze jongedames tweemaal eens goed over de knie.

Toch was onze coaching niet ontevreden, omdat we bleven proberen het er het beste van te maken. Maar dan zie je toch dat een prachtige vangbal maken tijdens training of pregame andere koek is dan die actie in de wedstrijd te doen. Niemand valt iets te verwijten, want iedereen deed haar best en iedereen had wel één of twee missers: de één een grabbelbal, de ander die een teken van de coach miste of de derde die het verkeerde honk dekte of helemaal niet dekte.

Het meest vervelende van dik verliezen is, dat we langer in het veld staan dan aan slag, dus te weinig slagbeurten krijgen, mede door de mercy-rule. Zoals die Groningsen aanvallen, zo willen wij het ook gaan doen: flitsende swings, bjoeties van bunts en fel op de honken! Hun gemiddelde leeftijd ligt zeker tien jaar hoger dan de onze, dus we hebben nog effe hoor! Onze jongste speelster, Britt Heijneman (16) liet een aantal goede staaltjes zien als catcher (o.a. honken bewaken), als outfielder (ballen snel terug richting binnenveld) en als derde honkvrouw (goeie nul op één).

De nabespreking van de coach duurde één minuut: " Meiden, eerst een cliché: of je nu met 20-0 verliest of met 1-0, het telt in beide gevallen voor 2 wedstrijdpunten en tot slot: allemaal heel veel plezier op Koningsdag! "

  

DAMES 2 DE OREN GEWASSEN DOOR CARIBE

ROOKIES TERUG OP AARDE

Of de doordeweekse ademhalings-sessies van mental coach Boudewijn zo bedoeld waren durf ik niet te zeggen, maar nadat de Rookies na 3 wedstrijden leken te zweven, stonden we na vandaag weer met beide benen stevig op aarde. In Bussum werd van HCAW met 9-4 verloren. Met maar liefst zeven veldfouten hielpen we de tegenstander aan 8 onverdiende punten. Ze zeiden nog net geen dankjewel, maar de geboden mogelijkheden grepen ze wel met beide handen. Dat moet van onze kant dus beter. Eerst maar even uithuilen op Koningsdag en dan weer vol er tegenaan op de trainingen. Misschien dat Boudewijn nog wat winnende oefeningen kan onthullen, want daar is altijd wel behoefte aan.
 

ROOKIES TERUG OP AARDE

DAMES 1 BEGINT TEGENSLAGEN LANGZAAM TE BOVEN TE KOMEN!

Het 2015 dames 1 team van Pirates is in grote lijnen het 2014 dames 2 team van Pirates. Na bovenin te hebben meegedraaid in de eerste klasse vorig jaar, net niet gepromoveerd en nu in feite dus alsnog gepromoveerd, door omstandigheden "gedwongen". Ineens een klasse hoger spelen, dan moet er dus vooral niets tegenzitten in de voorbereiding, maar dat zat er wel, veel eigenlijk wel.

Twee van de vier werpsters liepen langdurige blessures op en zijn nog steeds nauwelijks inzetbaar: Maja en Jill. Catcher Rosalie lange tijd met een onwillige schouder niet volledig inzetbaar. Buitenveldsters Josephine, Tessa en Dana idem langdurig "out of order" geweest en Tessa is dat helaas nog steeds. Korte stop Montana herstelt van een elleboogbreuk. En dan het voor het team nare bericht, dat skipper Jan voor werkzaamheden in het buitenland ineens de pijp aan Maarten moest geven..... 

Inmiddels zes gespeeld, zes verloren. Maar zaterdag bij UVV waren tekenen van herstel waar te nemen, na daarvoor fikse nederlagen tegen Roef en Zwijndrecht te hebben geleden. Shanna en Mandy kweten zich goed van hun taak op de werpplaat en vooral in de tweede wedstrijd zagen we goed veldwerk. Josephine en Dana zijn weer aardig hersteld en beginnen de betere pitching in de Silver League steeds beter te herkennen. Judith maakte op korte stop enkele prachtige akties en Ragna ving een moeilijke bal achter haar op tweede honk. 

Wat nog behoorlijk achterblijft is de aanval: één hitje in de eerste wedstrijd, daar raakte UVV niet van onder de indruk en ook in de tweede wedstrijd wisten onze aanvalsters de dure composite-bats niet hard genoeg tegen de bal te slaan. Te vaak hoorden en zagen we de plaatscheidsrechter "strike!" geven, terwijl de knuppel op de schouder bleef. Zwaaien met die dure dingen, meiden, ze zijn er voor gekocht !!

De harde RBI-hit van Uchenna, goed voor twee punten, was ons aanvallende hoogtepunt. Komend weekend willen we méér aanvallende hoogtepunten van jullie zien, meiden! Tegen UVV kwamen we er al dichtbij! Het begint te komen !!!

DAMES 1 BEGINT TEGENSLAGEN LANGZAAM TE BOVEN TE KOMEN!

MET 1 TOPWERPSTER WIN JE NOG GEEN WEDSTRIJD!

Zondagochtend was het weer eens kwakkelweer... In weer waarin je je hond nog niet eens wilt uitlaten, moesten de aspiranten thuis softballen tegen Onze Gezellen. Onze coach was er ook nog niet helemaal bij, omdat er op 75 meter van zijn open slaapkamerraam 's nachts heel veel vuurwerk was rondom een Turkse meneer was "afgerekend". Dankzij Tamar Biervliet en Yentl Gunning van ons pupillenteam, kon ons team precies met negen het veld in. Onze Gezellen had een toppertje op de werpplaat waardoor onze hitters aanvankelijk de bal alleen hoorden langskomen door de slagzone.... Alleen Jamie wist een honkslag te slaan en Yentl maakte ook contact met die snoeiharde strikes. OG (dat is de afkorting van de tegenpartij) kon op de zussen Brinks drie punten scoren. Demi Brinks had het werpen in de tweede inning overgenomen van zus Loïs en Loïs weer van Demi in de laatste inning. Het reglement bij aspirantensoftbal eist dat je na drie innings een werpster moet vervangen en dat draaide uiteindelijk volledig in ons voordeel! Want de zussen deden het hartstikke goed en ook Lindsay was standbye om het werpen over te nemen indien nodig. Maar OG had een groot probleem, omdat hun tweede en derde werpster nog lang niet op dat geweldige niveau zijn van hun eerste werpster. Zonder een bal echt te hoeven slaan, konden wij vervolgens met veel vier wijd en doorgeschoten ballen heel veel punten maken, voldoende om de winst te pakken! (8-3).

Ondanks dat vier van ons basisteam er niet waren, hebben we het dus toch prima gedaan tegen een team dat net als wij ook al twee van hun twee wedstrijden had gewonnen! En Tamar en Yentl gaan we snel nog eens uitnodigen hoor: goed gedaan wijffies!!

 

 

MET 1 TOPWERPSTER WIN JE NOG GEEN WEDSTRIJD!

DAMES 3

20/4 Hilversum Hurricanes - Amsterdam Pirates dames 3: 5-11.
Wat een verademing, dat spelen volgens de "normale" softbalregels! De ene leuke wedstrijd volgt de andere op. Dames 3 moest er opnieuw even flink aan trekken om uiteindelijk met de winst naar huis te kunnen gaan. Zonder spectaculaire acties deze keer, maar met (alweer!) prima slagwerk. Kimberley van Seggelen sloeg 3 uit 3 en Anniek Coorengel 2 uit 2 (allebei 1,000), Anouk Noordervliet 2 uit 3 (0,667) en Sharella Ignacia 2 uit 4 (0,500). Er werden 6 innings gespeeld, waarin Kimberley 4-2-4-5 gooide en de werpster van Hilversum 3-1-12-9.
 

DAMES 3

EERSTE WINSTPARTIJ VOOR DAMES 4

Na het verlies van vorige week, stonden onze Piratesdames deze week weer strijdlustig klaar voor het dames 2 team van de Flying Petrels uit Purmerend. Net als ons eigen Pirates-team, ook een onervaren team en lange tijd ging de score dan ook redelijk gelijk op. En wat zagen ze er goed uit, onze dames, in de gesponsorde sweaters van Kapsalon Michèle, de salon van onze eerste honkvrouw Petra. Samen met de door Rijschool Regina (midveldster) gesponsorde helmen ziet het er super professioneel uit! Uiteraard was onze scoorster Monique ook weer van de partij.

En wat een mooie acties hebben we weer gezien. Super pitching door Karin en Deborah, en Ingrid die gewoon drie innings bleef catchen. Een mooie uit door korte stop Deborah die op de thuisplaat nog iemand uit tikte, Ingrid die twee keer op het tweede honk uitging, maar daardoor wel beide keren iemand liet thuiskomen. Astrid die werd geraakt door de pitcher en Petra die van het eerste honk werd geduwd, maar wél de uit maakte. En behoorlijk veel honkslagen gemaakt door iedereen, waaronder Shanna, Annelein, Fraukje, Ina en Helma Bij de laatste inning was de stand 14-14 maar onze Piratesdames maakten gewoon nog even 10 punten. Een overtuigende winst dus, 24-14, Chapeau dames!
 

EERSTE WINSTPARTIJ VOOR DAMES 4

BLACK SOCKS (HEREN 3)

Twee wedstrijden hebben de Black Socks (heren 3) in het nieuwe seizoen erop zitten.
De eerste wedstrijd, Almere 3 uit:
Ondanks het feit dat de Piraten
3 dubbelspelen,
een 2honkslag van Ilja Buschman en
18 gestolen honken hadden,
ging Almere er toch met de overwinning van door, omdat het Piratesveld grossierde in slordigheden: 13-12.
Kevin Willems sloeg 1 uit 2 (0,500) en Robin Moos en Ilja Buschman ieder 2 uit 5 (0,400). Tom Minderhoud gooide 1-2-11-3 in 6 innings en Robin 3-1-2-5 in 3 innings. Drie werpers van Almere gooiden samen 9-2-8-9.
 
De tweede wedstrijd, Ban Topa thuis.
Ondanks aan Pirateskant
2 dubbelspelen,
2honkslagen van Dook de Vries, Kevin Willems, Timo van Amerongen en Daylison Cadeau en
een 3honkslag van Robin Moos,
moesten de Black Socks toch de overwinning aan Ban Topa laten (10-20), omdat... ja, waarom eigenlijk? Misschien omdat hun werpers iets betere controle hadden, of misschien omdat de Piratesheren zich te veel lieten afleiden door de luidruchtige tegenstanders?
Alfonso Zefrin sloeg 4 uit 4 (1,000), Niels Meulman 2 uit 3 (0,667) en Robin en Timo ieder 3 uit 5 (0,600). Tom Minderhoud gooide 2-4-6-2 in 3 innings, Niels 0-2-4-0 in 2/3 inning en Robin 3-2-5-2 in 3 1/3 inning. Twee Ban Topawerpers kwamen samen tot 5-2-16-2 in 7 innings.

BLACK SOCKS (HEREN 3)

DAMES 2 HAD NIET MOETEN VERLIEZEN BIJ DVH, MAAR GELUKKIG...

....kon na die teleurstelling van de ontknoping van de eerste wedstrijd (laatste slagbeurt van DVH bij 7-7, slaan zij 8-7 over de plaat), toch weer snel wat vrolijker worden gekeken, omdat wij de Amstelveensen in de tweede wedstrijd van begin tot eind in de tang hadden!

Het cliché "We hadden die wedstrijd nooit uit handen mogen geven!" misstaat ook over de eerste wedstrijd van dames 2 niet. Want DVH dames 1 is geen schim meer van het gevaarlijke team uit voorgaande jaren. Enkele routiniers van respectabele leeftijd plus een aantal jonge junioren voor wie ook DVH, net als wij, geen team kon aanbieden. Kort over deze onverdiende nederlaag: zij lepelden een stuk of vijf ballen net over onze infielders en wij sloegen een stuk of vijf keiharde linedrives pardoes recht in hun handschoen, zowel in het binnenveld, als in het buitenveld! 

Over de tweede wedstrijd hadden onze jongedames 2 (allemaal nog junior of aspirant!) van begin tot eind de regie in handen. Hopelijk mogen we nog een paar keer vaker genieten van onze twee invalsters uit aspiranten 1 honkbalteam: Isabelle Markies en Sascha Egas! Zij waren eerder in de week, toen ons team dreigde incompleet te zijn, bereid om vanuit hun wedstrijd in Uithoorn naar Amstelveen te sjeesen om nog net op tijd voor aanvang van de tweede wedstrijd klaar te staan. Even snel ingooien met een 13 inch softbal in plaats van een 9 inch honkbal en gaan met die banaan! Dankjewel, meiden!

De pluimen gaan ditmaal naar Nashota Vieane (16) die "heer" en "meester" was op de werpplaat en naar Laura Goorts (19) die een geweldig runningcatch maakte in het buitenveld!

De komende week gaan wij ons gameplan maken hoe wij het meedogenloze Caribe 1 gaan tegenhouden, zondagmiddag thuis. Dat team won tot nu met dubbele cijfers van hun tegenstanders en krijgen heel weinig tegen. Wie gaat voorop in de strijd, van begin tot eind?! 

DAMES 2 HAD NIET MOETEN VERLIEZEN BIJ DVH, MAAR GELUKKIG...

SOFTBALASPIRANTEN GINGEN OPNIEUW ALS EEN SPEER!

In de extra inning die we nog lekker hebben kunnen spelen bij DVH, maakte midveldster Maya Aitken (11, bijna 12!) met een prachtige vangbal de laatste nul en we hadden daarmee de wedstrijd gewonnen met 7-16 of iets daar dichtbij.... Ja sorry, schrijver dezes vindt die punten allemaal niet zo belangrijk als er maar veel gebeurt waar de jonge girls hun voordeel mee kunnen doen voor later. Net als vorig jaar hebben we weer een heerlijk fris en fruitig aspirantenteam! Vandaag in Amstelveen jammergenoeg maar precies negen meisjes: Stella was ziek en Mare kon haar goed geplande verjaarsfeestje niet meer afzeggen, toen ze hoorde dat we toch pas om drie uur gingen spelen i.p.v. één uur. 

Alleen de eerste inning ging niet helemaal zoals wij wilden: eerst liepen we in een dubbelspel en daarna lukte het Demi Brinks (11, en dat is ze nog wel een tijdje!) niet om de ballen in de slagzone te gooien, maar konden we de inning toch puntloos uitkomen, ondanks op alle honken een DVH-ster. Kijk, dan heb je dus lekker steun van je veldsters! Daarna ging Demi steeds beter gooien en begon het op pitchen te lijken! 

Tja, daarna kwamen we op stoom hoor, de ene na de andere bom werd het veld ingeslagen en de honken werden onder de voet gelopen door onze Piratinnen! DVH kon alleen in haar laatste slagbeurt nog aardig wat terugdoen, door ook goed raak te slaan met ook wel een beetje hulp van ons (foutjes), totdat Maya dus die laatste vangbal maakte.

SOFTBALASPIRANTEN GINGEN OPNIEUW ALS EEN SPEER!

Spannende vuurdoop voor Softbal dames 4

Het was de vraag of de wedstrijd wel door kon gaan. Door werk, blessures of
andere verplichtingen, waren er van de 11 Piratesdames maar 5 in staat om te
spelen. Gelukkig deden Michaela en Anneloes mee met het damesteam. En
Alcmaria Victrix, met maar liefst 13 dames op het veld, was bereid 2 dames
aan ons uit te lenen zodat wij ook een compleet team op de been hadden.
Zelfs inclusief onze eigen scoorster Monique.
En zo begon de eerste wedstrijd van dit spiksplinternieuwe damesteam, met
allemaal nieuwe onervaren speelsters. Maar het ging goed, mooie acties in
het veld, vangballen door Astrid en Michaela, prachtig pitches van Karin,
een heuse homerun door Anneloes en zelfs een dubbel spel door Shanna die
vanaf haar 3e honk een gedwongen loopster uitmaakte en daarna strak naar het
tweede honk gooide waar de tweede uit gemaakt werd. Ina verdedigde haar
eerste honk met verve en maakte (hoe koud ze het ook had) een paar mooie
nullen. En korte stop Helma wist na 3 slag toch nog het eerste honk te
bereiken, omdat de catcher (die de bal liet vallen) vergat de bal naar het
eerste honk te gooien. Spannend bleef het, tot zelfs 13-12, maar
uiteindelijk ging de winst toch naar Alcmaria, 17-13.
Goed gedaan dames! Coach Chris Stuart kan tevreden terugkijken op deze
eerste wedstrijd van het vierde softbal damesteam.

Spannende vuurdoop voor Softbal dames 4

Sponsors

Pirates foto's

Standen

You are not authorized to access this content.
You are not authorized to access this content.