News

SUPERTROTS OP PIRATES BEEBALLER DIDI GREGORIUS

Softbalteam van Boedapest Reds uit Hongarije

Winterschool Amsterdam

Specialistisch trainen met je leeftijdsgenoten! Geef jezelf op.

Info Amsterdam Canal series 2016

OME LOEK ZEGT: "BEEBALL HEEL BELANGRIJK"

SPONSOR GRATIS JE CLUB

Online aankopen doen om je club te sponsoren? Klik verder om te zien hoe het werkt.
previouspauseresumenext

PUPILLENSOFTBALSTERS VOELEN ZICH THUIS IN NIEUWE POULE!

Na de zomerstop speelden onze softbal pupillen twee keer in vier dagen tegen de Terrasvogels.

De eerste wedstrijd thuis werd heel spannend. Na de eerste inning stond het 2-2 na goede hits van Tamar, Merle en Yentl. In de derde inning wisten weer twee keer te scoren door wederom hits van eerder genoemd drietal, stand 4-2. In de vierde inning kwamen de Terrasvogels langzij door drie keer over de thuisplaat te komen, wij antwoorden met maar liefst 4 runs door honkslagen van Shirine, binnengeslagen door Skye,  Bente en Delaney. Tamar sloeg ze allebei binnen met een geweldige triple, Merle zorgde dat zij kon scoren met een honkslag.
De overwinning werd beklonken met een homerun van Abby die de bal helemaal tegen het hek sloeg! Eindstand 9-7 voor onze Pirates!

De tweede wedstrijd uit bij Terrasvogels verliep in het begin net zo spannend.
Na een 2-0 achterstand in de eerste twee innings lieten we van ons spreken in de derde inning. Delaney hamerde een homerun in het midfield, Merle en Yentl kwamen door harde hits op de honken waarop Tamar een 3-run homerun sloeg! Terrasvogels scoorde nog een puntje maar in de vierde inning gooiden we de wedstrijd definitief op slot door wederom homeruns van Delaney en Tamar die de bal wel heel erg hard en ver weg sloegen, ze sloegen Elfi en Yentl over de thuisplaat. Merle liep een inside-the-park homerun door gewoon door te blijven lopen terwijl de bal haar over de honken achtervolgde maar nooit te pakken kreeg.. 3-10 winst voor de Pirates!

Twee geweldige wedstrijden waarin ook nog sterk gegooid werd door onze pitchers Yent, Abby en Tamar. Lissy gooide ook in de tweede wedstrijd en liet zien dat ze heel hard en zuiver kan gooien!

Arthur en Melchior, twee heel trotse coaches.

PUPILLENSOFTBALSTERS VOELEN ZICH THUIS IN NIEUWE POULE!

BEEBALL SPELEN BIJ DE PIRATES: "ER KUNNEN ER NOG MEER BIJ!"

OME LOEK: "BEEBALL? ER KAN NOG MEER BIJ!"

Met intensief trainen tijden de vakantie periode hebben wij nu 3 BeeBall-teams voor de vervolgcompetitie kunnen inschrijven.

De scholen zijn weer begonnen, de ouders zijn aan het zoeken wat voor een sport hun kind moet gaan beoefenen. Wij geven uw kind een geweldige kans door gratis mee te trainen tot 1 januari, eerst buiten en later in onze prachtige sporthal. U hoeft dan pas per 1 januari te beslissen of uw kind lid wordt van één van de mooiste sporten waar speelplezier het allerbelangrijkste is.

BeeBall is met een grote opmars bezig in Nederland. Dat is natuurlijk geweldig.

Laat uw kind dus woensdagmiddag komen, om 14:00 uur begint de training voor zowel jongens als meisjes.

Ome Loek

BEEBALL SPELEN BIJ DE PIRATES: "ER KUNNEN ER NOG MEER BIJ!"

HET BEEBALL ROOKIES TEAM GAAT KOMEND WEEKEND SPELEN!!

BEEBALL ROOKIES 2 GAAN SPELEN

In eersste instantie was dit zaterdag 29 augustus om 10.00 uur maar het wordt zondag 30 augustus om 10.00 uur dan begint de EERSTE ECHTE WEDSTRIJD van ons BeeBall Rookies team! De volgende spelers moeten aanwezig zijn om uiterlijk 09.00 uur:

Berend van Strien, Aidan Bilotte, Noah Erpelinck, Jack Flynn, Nick Flynn, Silver Moscou, Mauzila Peek, Mace de Swaan

Ome Loek

HET BEEBALL ROOKIES TEAM GAAT KOMEND WEEKEND SPELEN!!

BUS 69 HALTE PIRATES

Bus 69 rijdt niet meer langs Pirates wat betekend dat je bij de halte Overpad met bus 69 kan je uitstappen om bij Pirates te komen.

Tevens rijdt bus 61 wel langs Pirates echter maar tot 20.00 uur en niet op zondag.

BUS 69 HALTE PIRATES

Laatste waarschuwing contributie

De laatste emails en/of brieven zijn de deur uit. En daarmee de laatste waarschuwingen.

Het kan toch niet zo zijn dat het merendeel van het team de contributie voldaan heeft en jij nog niet !!

Het zal toch niet zo zijn dat je binnenkort aan de kant komt te staan en daarmee je team in de kou laat staan,

hoe belangrijk de rest van de wedstrijden ook nog zijn ?

We herhalen nog maar eens even de leus van vorig jaar:

Als lid van Amsterdam Pirates en/of Amsterdam Bucaneers heb je recht op wedstrijden

maar de plicht tot betaling van contributie – laat je team niet in de steek !!

Laatste waarschuwing contributie
30/08 BeeBall Rookie 2 DVH BR1 10:00 Veld 5
30/08 HB Pupillen 3 Extern team 12:00 Veld 4
30/08 Dames 2 softbalteam Almere '90 13:00 Veld 3
30/08 Dames 2 softbalteam Almere '90 15:00 Veld 3
31/08 HB Rookies Kinheim RH1 19:30 Veld 1
02/09 HB Junioren 2 Kinheim JH2 18:30 Veld 2
02/09 SB Dames 3 VATOS DS1 19:30 Veld 4
03/09 Rikkert Faneyte 15:00 Veld 3
04/09 HB Heren 2 Alcmaria Victrix H1 19:30 Veld 1

SOFTBALSELECTIE SPEELT IN 2016 WEER IN DE SILVER LEAGUE!

Maar liefst TWEEMAAL GRYPHONS VERSLAGEN zorgde voor veel opluchting bij de Piratesdames, want hierdoor kunnen we niet meer degraderen en spelen we ook volgend jaar weer in de eennahoogste klasse, de Silver League! Gefeliciteerd daarmee, coaches Stefan Vessies, Ton van Koeverden en trainer Frank van Heijst, teammanager Bart Zijderveld en natuurlijk TEAM!

Uchenna Jong Loy, onze jongste speelster (17) begon met enkele foutjes op het derde honk, maar sloeg later in game 1 meedogenloos terug met een paar gave hits en o.a. twee RBI's waardoor het 4-3 werd. De pinchhitdrive op de linksveldster van de knuppel van Shanna van Vegten was hard, hard, zo hard dat de bal uit de handschoen in het gezicht van de Gryphonsbuitenveldster kwam. Gelukkig viel het mee. Overigens lapte "Sjans" em dat nogmaals in de tweede wedstrijd, toen bij de midveldster, maar die kreeg em gelukkig niet in haar facie. Een "complete" game op de werpplaat voor Maja Kouwenhoven, tof hoor!

Jill Kranenburg was heel scherp aan het pitchen de tweede wedstrijd en Gryphons kwam nooit in de rallye. Deze Brabantsen, nog steeds versterkt met een topwerpster van "overseas", werden ook de tweede wedstrijd gefuifd op flinke hits van onze Mokumse Meiden.

Het spelplezier straalde af van ons team en het zelfvertrouwen groeide na iedere weer foutloze aktie. Zo was er een prachtig dubbelspel 6 naar 4 naar 3! Voor dames 1 mag het seizoen nog wel eventjes duren, maar helaas, het is nog maar een paar weken.....

Nogmaals gefeliciteerd met jullie knappe prestatie, want we weten allemaal dat we met diverse valse starts zijn begonnen!

 

 

SOFTBALSELECTIE SPEELT IN 2016 WEER IN DE SILVER LEAGUE!

OOK OLYMPIA IS AAN DE ZEGEKAR GEBONDEN!

Het moest (noodgedwongen) maar eens een keer gebeuren: spelen zonder onze vier aspirantensoftbaltalenten die ook in de Red Mosquitos spelen. Telkens lukte het de wedstrijdsecretaris om gelijktijdig geplande wedstrijden van aspirantensoftbal en Mosquitos uit elkaar te plannen, maar ditmaal niet. Gelukkig kon er nog wel eentje worden gemist bij de Mosquitos, onze eerste catcher Anneloes. Precies met zijn negenen waren we, tegen twaalf flinke dametjes van Olympia Haarlem. Tenminste vier Piratinnetjes kunnen overigens niet klokkijken want die waren vet te laat op de afgesproken verzameltijd!

OK, de wedstrijd, wel, die was het aanzien bijzonder waard! Van onze kant mooie hits, ook "lelijke" hits (van die balletjes die naar net over een handschoen heen gaan of op een dikke wijd de bal toch nog het veld in krijgen, net langs een fielder en zo), maar de allermooiste was vandaag van Mare v.d. Borden die steeds vaker contact maakt met haar knuppel. Mare roste de bal ver het midveld in en kon een triple lopen. Jammer dat je een blessure aan je bovenbeen hebt, anders was je waarschijnlijk helemaal rond gekomen! Enkele meisjes gaan ook steeds slimmer honklopen en zij zien wanneer ze voor "het extra honk" kunnen gaan, goed hoor! 

En verdedigend? Helemaal prima hoor! Onze jongste speelster leidde de verdediging (Demi Brinks, 12) en wierp drie supergoeie innings met heel veel slagballen waarop heel veel werd misgezwaaid. Daarna Lindsay Budin, die een hele tijd niet heeft gepitcht, vooral omdat ze maandenlang in haar USA was. Maar zij heeft heel lang en serieus staan ingooien en dat kon je zien, bijna allemaal slagballen! Maandag moeten we alweer spelen, dan bij DSS in Haarlem. IEDEREEN DAN OP TIJD !!!!! O ja, uiteindelijk hebben we met vrij groot verschil gewonnen.  

OOK OLYMPIA IS AAN DE ZEGEKAR GEBONDEN!

BUCS vs Herons

-BUCS-Herons (23 aug) 10-0

De uitslag doet misschien vermoeden dat de BUCS een makkelijk potje gespeeld hebben. Maar de realiteit is dat het vandaag alles behalve simpel ging. Tot aan de 7e inning stond er namelijk nog een stand van 0-0 op het scorebord en leek het er totaal niet op dat er in die zelfde inning met een mercy-rule afgesloten zou worden.

Het goede verdedigende werk van de Herons zorgde er voor dat de BUCS maar moeilijk tot scoren kwamen. Enige malen werd het 3e honk bereikt maar het eerste punt wilde maar niet vallen. De verdediging van de BUCS hield het team vandaag op de been. Onder leiding van pitcher Frank wisten de BUCS enige malen uit moeilijke situaties te komen. Het bijna foutloos spelende veld achter hem zorgde er voor dat de Herons net als de BUCS, niet tot scoren kwamen.

Zoals eerder gezegd wisten de BUCS in de 7e inning het tij te keren. Door 4-wijd en honkslagen wisten Mazi, Daan en Abet op de honken te komen en het eerste punt van de wedstrijd te scoren. Vanaf dat moment kreeg de pitcher van de Herons het moeilijk en na het scoren van nog 2 punten werd hij gewisseld. Toen bleek dat de bulpen van de Herons over weinig diepte beschikt. De twee opvolgende pitchers kregen namelijk de ene na de andere honkslag om de oren waardoor de coach van de Herons met een stand van 8-0 maar voor koos om zelf de heuvel te betreden. Met 2 man uit en alle honken bezet sloeg Robin vervolgens een honkslag in het middenveld. Waardoor het 10e punt gescoord kon worden en er vroegtijdig geëindigd werd.

Een belangrijke overwinning als het gaat om de race voor het kampioenschap. De BUCS staan momenteel op een gedeelde 2e plaats met de Cromtigers. De heren van Kinheim 2 hebben de belangrijke pot tegen Thamen weten te winnen waardoor zij nu een stevigere grip op de 1e plaats hebben weten te bemachtigen. Volgende week zal het ‘do or die’ zijn voor de BUCS. Dan staat er een ontmoeting met Kinheim 2 op het programma en kan er een grote inhaalslag op de koploper gemaakt worden. Zet het alvast in uw agenda! 9.30 Pim Mulier stadion!

BUCS vs Herons

PIRATES JUNIOREN HOUDEN HOOFDEN KOEL

Is lelijk winnen mogelijk? Is mooi verliezen mogelijk? Dat laatste vast wel. Voor dat eerste heb je nou eenmaal de tegenstander nodig en die heb je niet in de hand. Afgelopen zondag, 16:25, laatste inning, laatste slagbeurt, Pirates aan slag, stand 4 - 4. De openingsslagman op het honk door 4 wijd, een wilde worp en de loper naar twee, de catcher gooit vervolgens vanaf de back stop de bal over de pitcher en dus de loper naar drie, volgende pitch doorgeschoten bal, einde wedstrijd. Lelijk? Maar er waren wel meer rare dingen te zien onder andere het bijna dubbelspel 5-6-3, een triple in het linksveld en een scheidsrechter die even vergat dat hij zakken had. Blij dat ze er waren.

Martijn

PIRATES JUNIOREN HOUDEN HOOFDEN KOEL

ROBUR'S GEFACELIFT DANKZIJ DRIE OUDGEDIENDEN

Het dames 1 softbalteam van Robur uit Apeldoorn had het zwaar in die andere eerste klasse, ze wonnen met vooral heel jonge meisjes geen enkele wedstrijd in de voorcompetitie. Toen nog niet duidelijk was dat niemand uiteindelijk kon degraderen in de "degradatiepoule" heeft men er in Apeldoorn toch voor kunnen zorgen dat enkele oudgedienden zich weer in tenue hesen en toen de sympathieke en bovendien komische Rachel (49? 50?) zich ook nog eens bij hen aansloot (Rachel speelde bij DVH, totdat DVH 1 er mee ophield) moest zo degradatie voorkomen zien te worden. Wel, dat gaat hen goed af tot nu toe, want eerst werd Alcmaria/Bears 2 gepakt en zondag verschalkten zij ook ons jeugdige dames 2 team (2-6 en 0-7). Nu niemand meer kan degraderen (DVH is al de automatische degradant) spelen de teams van Cheetah's 1, Robur 1, Orioles 1, Alcmaria/Bears 2 en wij zonder enige druk en een jeugdig team van Almere 90 deed al en doet nog steeds voor spek en bonen mee, dat kan en mag allemaal in de landelijke eerste klasse. En wat ook kan gebeuren is, dat er ditmaal geen enkele bondsarbiter was. Dat ontdekten wij pas heel laat, want clubs worden zelf geacht vooraf te zien wie de aangeschreven arbiters zijn, maar dat hadden we niet gedaan.... Dus kon onze coach aan de bak. Elk nadeel heeft zijn voordeel, want nu kon hij onze nieuwe catcher Aisha Woearbanaran nonstop "coachen" door haar van alles in te fluisteren wat zij beter wel of beter niet kon doen. Aisha gaat het seizoen als catcher afmaken, nu Britt "H" binnenkort naar de USA gaat. Britt viel jammergenoeg uit, zodat Aisha al eerder aan haar catchklus moest beginnen. Wat leuk dat Aisha een steelpoging naar twee verijdelde met een zuivere aangooi!

Onze eerste wedstrijd was het aanzien volkomen waard, vooral omdat er heel weinig foutjes werden gemaakt door beide teams. Hun routinier korte stop en derde honkvrouw Rachel leken een balmagneet in hun handschoen te hebben en zij gooiden talloze Piratinnen uit op één. Maar aan onze kant liet korte stop Ailleen Boland zich ook niet onbetuigd en ook zij stond garant voor een groot aantal solide nullen! Ook pakte Britt "O" op één een paar mooie ballen en haar blooper zij haar vergeven (of was het een presentje voor Rachel?).

De tweede wedstrijd kwamen wij er niet aan op die routinier die alleen maar keiharde ballen in de slagzone smakte. Aisha en Britt "O" waren de enigen die een honkslag wisten te slaan.      

ROBUR'S GEFACELIFT DANKZIJ DRIE OUDGEDIENDEN

DVH 2 - Pirates 3 (Black Socks)

22/8 DVH 2 - Pirates 3 (Black Socks): 11-1

"Als je niet slaat kan je niet scoren (vrij naar Johan Cruijff). Slechts 2 honkslagen konden er genoteerd worden, van Timo van Amerongen en Daylison Cadeau (beide 1 uit 2 -> 0.500). Tel daarbij op de (onnodige) slordigheden in de verdeding en de matige controle van de werpers en de nederlaag is verklaard. Vermeldenswaard is wel een dubbelspel 5-4-3 (Jeroen Kroes, Marcel Valken, Alfonso Zefrin). 

Tom Minderhoud gooide 0-7-3-4 in 4.3 inning en Valentino Elmonte 0-5-5-1 in 2.7 inning. De werper van DVH kwam tot 9-6-2-1 in 7 innings.

DVH 2 - Pirates 3 (Black Socks)

DAMES 3 vs QUICK 4

Het leek zo’n spannende wedstrijd te worden, want na inning was de stand 2-2.

Maar in de 2e Pirates slagbeurt, met de eerste twee slagvrouwen uit, volgde er een rally van 10 honkslagen en 6 fouten, met als gevolg 15 punten.

En omdat de verdediging van Pirates de slagploeg van Quick aan banden wist te leggen, was er van enige spanning helaas geen sprake meer. Nina Bogaarts sloeg 2 uit 2 (1,000) en Eva Leonora, Kim van Seggelen, Lucie vd Vecht en Willy Steinvoorde, ieder 2 uit 3 (0,667). Yvonne Witte gooide 1-1-2-0 in 1 inning en Kimberley 2-2-1-1 in 2 innings. De werpster van Quick eindigde met de cijfers 0-2-14-9

Eindstand 18-3 voor Pirates

DAMES 3 vs QUICK 4

FOTO VERSLAG VAN PUPILLEN 1 VS TEXTOWN TIGERS

We hebben een serie foto's gemaakt van de uitwedstrijd van Pupillen 1 bij Textown Tigers.

http://charlotte.nl/PiratesAmsterdam/Pupillen/2015-06%20TTT-Pirates/index.html

Veel kijk plezier

Charlotte en Barry Wels

FOTO VERSLAG VAN PUPILLEN 1 VS TEXTOWN TIGERS

Sponsorportaal

Pirates foto's

Hoofdsponsor L&D