News

GROTE OME LOEK (INDOOR) KERST-TOERNOOI

PIRATES EN ACCEPTEMAIL VERLENGEN SAMENWERKING

BUCS KAMPIOEN!!

L&D SUPPORT VERLENGD SPONSOROVEREENKOMST!

Info Amsterdam Canal series 2016

OME LOEK ZEGT: "BEEBALL HEEL BELANGRIJK"

SPONSOR GRATIS JE CLUB

Online aankopen doen om je club te sponsoren? Klik verder om te zien hoe het werkt.
previouspauseresumenext

Contributie 2016

De Algemene Ledenvergadering heeft het voorstel van het bestuur goedgekeurd om de contributie voor alle leden te verhogen met 2,5%. Tevens is het voorstel van het bestuur goedgekeurd om een nieuw lidmaatschap te introduceren. Het zgn trainingslidmaatschap. Dit lidmaatschap is voor leden die niet willen of kunnen meespelen in de competitie maar wel graag met een team willen meetrainen. Deze leden worden ingeschreven bij de KNBSB zodat ze in uitzonderlijke gevallen mee kunnen spelen in een wedstrijd. Leden die in aanmerking wensen te komen voor een trainingslidmaatschap dienen contact op te nemen met de ledenadministratie van de Amsterdam Pirates of Amsterdam Bucaneers. (ledenadministratie@amsterdampirates.nl of ledenadministratie@boekaniers.nl).

Betaling:
Vanaf seizoen 2016 zal de contributie in twee termijnen worden geïnd. Alle leden ontvangen in januari en april een e-mail van AcceptEmail.  Via deze e-mail moet de contributie binnen twee weken na ontvangst te worden betaald. Na deze twee weken vervalt de mogelijkheid om via AcceptEmail te betalen. Je moet dan de contributie zelf overmaken naar rekeningnummer NL82INGB 0004 9162 50 tnv Amsterdam Pirates onder vermelding van je lidnummer. Leden die hun contributie niet betalen of niet volledig betalen zijn niet speelgerechtigd.

Wil je in termijnen betalen dan is dat alleen mogelijk na verkregen goedkeuring via de Ledenadministratie.  Neem voor 1 februari contact op met de Ledenadministratie. Aanvragen die na 1 februari worden ontvangen zullen alleen bij hoge uitzondering worden goedgekeurd. 

Goed om te weten:
De contributie bijdrage wordt bepaald op basis van het team waarin je speelt, niet op basis van je leeftijd. Indien je de contributie verplichting niet of niet volledig hebt voldaan, dan ben je niet speelgerechtigd! 

(*) een trainingslid is ingeschreven bij de KNBSB en kan daarom meespelen met een team. Echter alleen in hoge uitzondering. 

A-lijn bijdrage:
De A-lijn bijdrage is voor de jeugdteams welke op het hoogst mogelijke niveau spelen. Hiervoor krijgen deze teams extra trainingsmogelijkheden en begeleiding. Aangezien in sommige gevallen de selectie van spelers voor de A-lijn teams pas vlak voor de competitiestart bekend wordt gemaakt, kan het gebeuren dat deze bijdrage pas aan het begin van het seizoen geheven wordt. De A-lijn bijdrage is voor de additionele kosten die samenhangen met het spelen op het hoogst mogelijke niveau.

Recreantenteams:
Senioren teams kunnen er voor kiezen om als recreantenteam te worden aangemerkt. Hiervoor geldt een verlaagd contributiebedrag. De trainingsmogelijkheden zijn dan echter beperkt.

Kortingsregeling trainer/coach
Voor het uitoefenen van een functie trainer/coach van een team geldt een kortingsregeling. De kortingen voor trainer/coaches worden direct verrekend op de contributiefactuur. Voorwaarden hierbij zijn: 

  • Je moet lid zijn van de vereniging;
  • Je moet de functie het gehele jaar uitoefenen;
  • Er komen maximaal 2 coaches per team voor restitutie in aanmerking.
Contributie 2016

UPDATE VAN HET JEUGDSOFTBAL BIJ PIRATES

BLIJVEN HET TWEE, OF WORDEN HET TOCH DRIE CLUBJEUGDTEAMS ?!

Het pupillenteam wordt ook komend seizoen weer begeleid door Arthur en Melchior: Yes! Halverwege het seizoen is Bente er bij gekomen en iets later ook Kiki en aan het slot trainden ook Iris, Ella en Indi mee! Da’s leuk die aanwas, maar nog leuker is dat zij het ook nog enorm goed doen en heel enthousiast zijn! O ja, inmiddels heeft de tweeling Lois en Tara ook een paar proeftrainingen gedaan en het zou super zijn als zij lid gaan worden! Yentl en Lissy gaan naar de aspiranten omdat zij voor 1 oktober 13 jaar worden en dan moet je overstappen. Wat jammer dat Chirine is gestopt, maar de deur blijft wijd open voor jou hoor! Voor het jaar om is, willen we proberen om in de Pirateshal nog een wedstrijdje of een driekampje te organiseren. Hopelijk gaan jullie niet allemaal op vakantie!

Het aspirantenteam gaat er ook heel anders uitzien in het komend seizoen. Sam, Mare en Jamie worden te “oud” en moeten naar junioren- of senioren en pitcher Loïs is nog aspirant maar is toe aan de 12 inch bal en een werpafstand van 12.20 of zelfs 13.20 meter, want op 11,50 meter bij de aspiranten hoeft zij niets meer te leren. Datzelfde geldt ook voor catcher Anneloes. Voor deze “oudjes” komt er misschien weer zo’n combinatieteam, samen met talentvolle speelsters uit Haarlem. Dit jaar heette dat team “The Red Mosquitos”. De bond wil het komend teams met meisjes van onder de 17 jaar en een competitie voor meiden onder de 20 jaar.

Zondagmiddag om 13.00 uur organiseren we een kennismakingstraining voor alle meisjes die vast of als invalster gaan spelen in ons aspirantenteam. We willen namelijk ook enkele laatstejaars-pupillen de kans geven om van tijd tot tijd te wennen aan de A-regels en de grotere aspirantenbal (11 inch). Als het niet lukt om dubbels te spelen in de eerste klasse, de KNBSB is dat namelijk tot nu toe niet van plan, dan komt er misschien een tussenteam tussen aspiranten 1 en pupillen 1, namelijk een….

Aspiranten 2 team? Omdat het aantal speelsters voor ons aspirantenteam best wel groot lijkt te worden en we ze allemaal tenminste 1 wedstrijd per weekend willen laten spelen, zouden we ook een aspiranten 2 kunnen oprichten dat gaat spelen in de 2e klasse. Daar worden dezelfde reglementen gebruikt als bij de pupillen, alleen de werpafstand, de bal en de honkafstanden is/zijn groter. Voor een aantal meisjes ontstaat dan ook de kans om toch lekker twee wedstrijden te spelen per weekend! Raoul is bereid om een aspiranten 2 team, als dat er komt, te helpen begeleiden! Deze week meldde zich Anahita die volgend jaar 14 wordt en wie weet, tussen nu en begin indoortraining melden zich nog meer meisjes tussen 11 en 15 die op softbal willen!

Info bij sliding@planet.nl

Junioren hebben we ook, maar niet in teamverband, hoewel… dames 2 bestaat bijna volledig uit junioren. Junioren loopt tot 21 jaar en de Piratesjunioren spelen ofwel bij dat combiteam met Haarlem, ofwel in dames 2 of in dames 3 of zelfs in dames 1!

Binnenkort volgt een nieuwe update!

TC softbal Amsterdam Pirates

UPDATE VAN HET JEUGDSOFTBAL BIJ PIRATES

UPDATE VAN HET SENIORENSOFTBAL BIJ PIRATES

UPDATE VAN DE AMSTERDAM PIRATES SENIOREN SOFTBAL

Dames 1

Ons Silver league team weet al dat de competitie 2016 op zaterdag 16 april 2016 van start gaat tegen Onze Gezellen. Op donderdag 7 en zaterdag 9 januari zijn de eerste indoortrainingen in de Pirateshal, maar nu al wordt de groep tweewekelijks op kracht en conditie onder handen genomen door Stefan Vessies. Stacy en Maxime sluiten van buiten nieuw aan, zij komen van de vereniging Almere 90.

De TC heeft goede contacten met een “Division One” speelster van Georgia State uit de USA (25) die dolgraag naar Nederland wil komen om te softballen. Dat kan vooral lukken, als iemand die dit leest, voor Brenna een (liefst gratis, maar het mag iets kosten uiteraard) verblijfsruimte weet en ook natuurlijk het liefst in de buurt van het veld. Brenna willen wij dan ook graag inzetten bij het kader van dames 2. Chris Stuart hoort graag van u: chrisstuart@hotmail.nl

Tessa Vosters is weliswaar gestopt met spelen voor dames 1, maar de TC prijst zich gelukkig dat zij onze selectie wil begeleiden als teammanager! De “Spring Training trip” naar Barcelona wordt thans ook volop voorbereid. Behalve 5 en 6 maart daar een toernooi spelen, willen we ook nog wat trainen op hun prachtige kunstgrasveld. Na 1 december hebben we pas zekerheid over de definitieve samenstelling van dames 1, want de insiders weten wel dat er deze laatste week nog druk telefonisch geronseld en getrokken wordt door Golden en Silver League clubs aan elkaars speelsters, ook al omdat een werpster en een catcher komend seizoen maximaal 7 innings in een dubbelwedstrijd op die positie mogen spelen! Je hebt dus dan bijvoorbeeld minstens drie catchers nodig. Enkele speelsters van onze selectie gaan stoppen bij dames 1, maar blijven behouden voor het softbal en als het effe kan bij de Pirates! Yes!

Dames 2

Helaas neemt het ledenbestand van softbalsters bij de KNBSB nog steeds af en zijn er mede daarom enkele ingrijpende wijzigingen voorgesteld. Zo staat het clubteams zelfs vrij om in te schrijven in de hoogste klasse van de wedstrijdsport, dat is de landelijke eerste klasse waarin ons dames 2 team speelt. Het moet wel een gemotiveerd verzoek zijn, het gaat dus niet vanzelf. In de tweede klasse en lager worden geen doubleheaders meer gespeeld, maar nog slechts één wedstrijd van 90 minuten. Ons (jonge)dames 2 team blijft zo goed als in dezelfde samenstelling doorgaan van dit jaar en is benieuwd welke negen clubteams zij zal tegenkomen in de dubbelwedstrijden in het nieuwe seizoen. De KNBSB wil namelijk twee poules van 10 clubteams maken. Ook deze groep wordt nu tweewekelijks afgeknepen door Stefan en krijgt vooralsnog de maandagavond en de woensdagavond toegewezen om in de Pirateshal te trainen, start begin januari!

Dames 3, dames 4 en…. Jawel: DAMES 5 !!

Ons dit seizoen hoge ogen gooiende dames 3 in de vierde klasse (bijna kampioen!) heeft ook voor 2016 bijkans de hele groep nog bijeen, maar is wel nog naarstig op zoek naar een werpster die overweg kan met de “windmill”-werpbeweging. De TC gaat proberen om werpsters te “kweken” middels een intern georganiseerde serie werpsterstrainingen.

Dames 4 speelde en gaat weer spelen in de vijfde klasse en in die klasse is het softbal vooral zo leuk, omdat een werpster de bal als het ware moet opgooien, zodat het een stuk makkelijker is om hem te raken. Dit “hè gezellie!” team zal waarschijnlijk in combinatie met dames 3 gaan trainen.

Voor dames 3 en 4 zijn zelfs al enkele oefenwedstrijden vastgelegd!

Dames 5 zou zomaar eens de stoute schoenen kunnen aantrekken en inschrijven in de tweede of derde klasse! De kern van dit nieuwe team van de Pirates bestaat namelijk uit dames die al wat kunnen, omdat ze vrij hoog hebben gespeeld en nu de voorkeur geven aan spelen op een door de weekse avond in plaats van een half weekend kwijt te moeten zijn aan softbal. 1 december komt de groep bijeen om hun plan de campagne te bespreken! Ook dit team zou nog graag een werpster willen inlijven. Bart.Zijderveld@kpnmail.nl hoort graag of u/jij nog wel een striemende fastball of een venijnige curve wilt komen gooien voor dames “5”.

Ledenstop bij ons herensoftbalteam?!

De mannen zitten deze maanden ook niet stil hoor: zij trainen tweewekelijks op vrijdag in de Pirateshal om de gang erin te houden en dat gaat ongetwijfeld zorgen voor een positieve vibe in de derde klasse! Ook hier is de windmillworp niet toegestaan, dus wordt er veel en hard geslagen en krijg je in het veld veel meer ballen te verwerken! Manager Meenhorst heeft het bestuur gevraagd om geen nieuwe leden meer aan te nemen, tenzij er mogelijkheden zijn voor uitbreiding naar twee teams! Ook voor onze mannen zijn inmiddels al drie oefenwedstrijden afgesproken. (zie programma)

Binnenkort volgt een nieuwe update!

TC softbal Amsterdam Pirates  

UPDATE VAN HET SENIORENSOFTBAL BIJ PIRATES

GEBRUIK HAL IN DECEMBER

Beste allemaal,

Voor bepaalde teams is de winterstop al een beetje op zijn einde. In de maand december is de hal bezet op de volgende momenten:

Maandag wordt er slagtraining gegeven door Elvin van 19.00 - 21.15 uur en de Rookies trainen vanaf 20.00 

Dinsdag geeft Elvin slagtraining van 18:30 - 21.30 uur.

Woensdag starten de rookies om 18.30 uur met hun eerste zaaltraining. Aansluitend is de zaal verhuurd aan Vatos.

Donderdag trainen de dames vanaf 20.00 - 21.30 uur

Vrijdag L&D vanaf 20.00 uur (nog niet vastgelegd maar zeer waarschijnlijk)

Zaterdag is de zaal verhuurd aan de KNBSB

Zondag eerst de KNBSB daarna trainen dames 1 en dames 2 olv Stefan Vessies vanaf 17.00 - 18.30 Aansluitend de Rookies 

 

 

 

GEBRUIK HAL IN DECEMBER

WIJZIGINGSVOORSTELLEN SOFTBALCOMPETITIE 2016 BREEDTESPORT

Belangrijk nieuws voor ons (jonge)dames 2 team! De "kolom breedtesport" van de KNBSB heeft een voorstel gelanceerd om de landelijke eerste klasse en tweede klasse op de schop te gooien. Het voorstel houdt in om in de tweede klasse terug te gaan van dubbels naar enkele wedstrijden in het weekend. Tweede klassers die toch graag dubbels willen spelen, worden eenmalig in de gelegenheid gesteld om in de eerste klasse in te schrijven en de eerste klasse zal dan worden uitgebreid met twee poules van ieder tien teams. Indien het aantal van 20 teams niet wordt gehaald in de 1e klasse, kunnen teams een verzoek bij de Kolom indienen. De competitieopzet in deze eerste klasse wordt op een later moment nog met de verenigingen afgestemd.

Voor de landelijke tweede klasse zal er eenmalig een vrije inschrijving zijn om in het weekend dus enkele wedstrijden te spelen! Wie o wie ?

Bij de jeugd gaat er ook wat veranderen. Bij de pupillen kan een team nu kiezen om eerste klasse te spelen of tweede klasse. In de eerste klasse wordt dan de "echte" werpbeweging toegestaan (de zogenaamde windmill beweging) en de slagvrouw begint met 2 wijd kaal (was dit jaar 1 slag en 1 wijd).

Bij de aspiranten tweede klasse wordt werpsters nu ook toegestaan om de windmill pitch te gooien. 

De landelijke jeugdklassen zijn komend seizoen: kadetten (speelsters tot en met 16 jaar toegestaan) en junioren (speelsters tot en met 19 jaar toegestaan).

TC softbal

WIJZIGINGSVOORSTELLEN SOFTBALCOMPETITIE 2016 BREEDTESPORT

NIEUWE AANWINSTEN IN HET TEAM VAN L&D AMSTERDAM

L&D AMSTERDAM  heeft zijn selectie voor het seizoen 2016 rond. Nagenoeg de gehele spelersgroep en de gehele coaching staf van vorig jaar is gebleven. Wij zijn erg verheugd met de komst van 3 nieuwe spelers, waaronder 2 spelers van het Nederlands Team: Danny Rombley (Vaessen Pioniers) en Gilmer Lampe (UVV). Beide spelers zullen het outfield en de slagkracht van L&D Amsterdam gaan versterken. Daarnaast is Max Clarijs terug  in Amsterdam ter vervanging van Bas Nooij , die vertrokken is naar Quick Amersfoort. Roelie Henrique heeft na 17 jaar Pirates besloten om voor HCAW te gaan spelen. Na een geweldige competitie in 2015 met helaas een teleurstellende afsluiting  denken wij met dit team , dat een mix is van jonge talentvolle en wat oudere ervaren honkballers, komend seizoen hoge ogen te gooien in de Hoofdklasse en de Europacup. De doelstelling is helder. Er moet dit jaar minimaal één prijs gewonnen worden. L&D Amsterdam speelt in 2016 ook mee voor de Europa Cup. In tegenstelling tot voorgaande toernooien wordt er volgend jaar in de eerste week van juni één Europees toernooi gespeeld met de beste 8 verenigingen van Europa. Amsterdam Pirates heeft zich bij de CEB als kandidaat aangemeld om dit toernooi te mogen organiseren. Over deelname aan de nieuwe ELB competitie hopen we spoedig meer duidelijk te kunnen geven.

Voor meer informatie svp contact opnemen met: 

Amsterdam Pirates

Gerard van Tiggelen (voorzitter) E-mail: gerard.babis@gmail.com, Tel: 06-51066232

Remko de Bie (penningmeester)  E-mail: penningmeester@amsterdampirates.nl

 

NIEUWE AANWINSTEN IN HET TEAM VAN L&D AMSTERDAM

BEEBALL 2016

De aanwas van BeeBall blijft doorgaan en dat is wat wij graag willen, zo houden! Wel doorstromen naar de pupillen. Met januari gaan wij in de zaal trainen en dan kunnen er weer nieuwe kinderen instromen. Er hebben zich al weer een stuk of vijf aangemeld. Zo goed als zeker gaan wij met 3 BeeBallteams van start in 2016. Met BeeBall leer je spelenderwijs honk- of softbal spelen. Bij BeeBall staat sportiviteit hoog in het vaandel, winnen of verliezen is nog niet zo belangrijk, spelplezier dat is het.

Ouders kijk wel op onze website of onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven wanneer er iets gaat gebeuren. 

Ome Loek

BEEBALL 2016

PUPILLEN 1 JAARVERSLAG

Als je een seizoen begint met een bijna geheel nieuw team dan hoop je dat er voor Pirates toch nog een behoorlijk resultaat uit komt. En dat is gebeurd, 3e van Nederland worden is toch een hele mooie prestatie. Het is zelfs zo dat de laatste 12 wedstrijden niet werden verloren, zelfs kampioen Neptunus werd op eigen terrein verslagen. De coachingstaf mag trots zijn op dit resultaat en als club zijn wij er ook blij mee. Ook voor het komend jaar komt er wel weer een mooi team uit omdat er toch weer veel talent rondloopt en van buiten af hebben zich weer 2 toppers aangemeld. Ik verheug mij al weer op 2016. Pupillen honkbal is geweldig om te zien, succes!

Ome Loek

PUPILLEN 1 JAARVERSLAG

JAAROVERZICHT DAMES 3 - 2015

Dames 3 in 2015.
Na het behalen van het kampioenschap in de 5e klasse B in 2014 en de daaraan verbonden promotie, ging dames 3 vol goede moed in 2015 van start in de 4e klasse M, die bestond uit 7 teams die 3x tegen elkaar moesten uitkomen (dus 18 wedstrijden). Het was een verademing om van de "beginnersregels" van de 5e klasse verlost te zijn en weer "volwassen" softbal te kunnen spelen.De dames gingen voortvarend van start: Overwinningen thuis tegen Vatos (17-8), uit tegen Hilversum 4 (5-11), thuis tegen Almere 4 (12-10), uit tegen Hilversum 3 (5-9), thuis tegen Quick 4(12-4) en uit tegen Thamen 2 (6-20). Nu alle tegenstanders een keer bevochten en overwonnen waren, begon het besef op te komen dat een hoge klassering tot de mogelijkheden behoorde. De enige concurrent leek Hilversum 4 te zijn, dat maar 1 wedstrijd had verloren, juist ja, van Pirates. Maar toen, au!, het eerste verlies , uit tegen Vatos (8-7). Van Quick 4 werd gelukkig weer gewonnen (thuis, 9-4), maar het tweede verlies, thuis tegen grootste concurrent Hilversum 4 (4-5) was misschien wel doorslaggevend. Wel pakten de dames de overwinningsdraad weer op (Almere 4 uit 1-11, Hilversum 3 thuis 12-10, Quick 4 uit 3-18, Vatos thuis 16-5 en Thamen 2 uit 8-10), maar de hete adem van Hilversum 4 bleven de Piraten in hun nek voelen. Om bovenaan te kunnen eindigen moesten alle resterende wedstrijden gewonnen worden. Tegen het eind van de competitie werkte het weer niet echt mee. Tegen Thamen moest een thuiswedstrijd gestaakt worden wegens onweer en aan de zo belangrijke wedstrijden tegen Hilversum 4 en Almere 4 werd niet eens begonnen. Zo vloog de maand september voorbij en stonden er nog 4 wedstrijden op het programma, te beginnen met de reguliere wedstrijd tegen Hilversum 3, het zwakkere zusje van Hilversum 4. De 2e plaats in de eindstand kon Pirates niet meer ontgaan, maar bij verlies van Hilversum 3 zou de kans op het kampioenschap vrijwel zeker zijn verkeken. Er was Hilversum 3 dus alles aan gelegen om van Pirates te winnen en hun 4e team van dienst te zijn. Alles? Ja alles! Ze kwamen opdraven, versterkt met de beste speelsters van Hilversum 4 (het betere team). En daar kon Pirates niet tegenop, 8-7 verlies. Oké, het kampioenschap zat er niet meer in, maar je bent lid om te spelen, niet om niet te spelen, dus werden er nog verwoede pogingen gedaan om de verregende wedstrijden in te halen. Almere 4 had er geen zin meer in, dus die viel af. Maar gelukkig wilde Thamen 2 nog naar Amsterdam komen om Pirates de gelegenheid te geven nog een laatste thuiswedstrijd te spelen. Na een zinderende wedstrijd kon dames 3 een 0-7 achterstand omzetten in een 11-7 overwinning. Een passens slot van het seizoen, want de resterende wedstrijd tegen Hilversum 4 werd opnieuw afgelast en wordt niet meer gespeeld.
Resumerend: Pirates kan terugkijken op een bijna tot het eind spannende competitie, waarin een aantal heel goede wedstrijden werd gespeeld, maar waarin de onnodige nederlagen tegen Vatos (uit) en Hilversum 4 (thuis) de dames uiteindelijk de das omdeden.Nu even gas terugnemen en dan volgend seizoen er weer vol tegenaan!
Zomaar wat cijfertjes...
NIEMAND sloeg <0,300! Liefst 5 speelsters sloegen >0,400: Eva Leonora 0,405, Kimberley van Seggelen 0,406, Anouk Noordervliet 0,433, Sharella Ignacia 0,464 en Anniek Coorengel 0,467 en 2 dames zelfs >0,500: Willy Steinvoorte 0,519 en Nina Bogaerts 0,576!
7x werd een tegenstander uitgegooid bij een steelpoging, 3x door catcher Eva en 4x door catcher Nina.
Anouk, Eva, Sharella en Yvonne sloegen een homerun. De meeste 3honkslagen kwamenvan de knuppel van Anniek (4), Anouk en Eva hadden ieder 3 2honkslagen en Nina tekende voor de meeste singles (18).
Lucie v.d. Vecht leunde 9x 4wijd.
Kim Goede, Nina en Willy lieten zich niet één keer met 3slag aan de kant zetten.
Iris Janssen repte zich telkens vanuit haar werk in Breda naar het veld om 0,333 bij elkaar te slaan, een gemiddelde dat ze gemeen heeft met Saskia Ruijgrok.
Back-up Judith van Erk hoefde maar 3x in actie te komen, maar haar ervaring bracht een hoop rust in de verdediging.
IEDEREEN heeft naar beste vermogen aan het welslagen van seizoen 2015 bijgedragen, niet alleen aan de resultaten, maar ook aan het plezier dat een potje softbal kan geven. 
Goede overwintering!

JAAROVERZICHT DAMES 3 - 2015

JAAROVERZICHT HEREN 3 BLACK SOCKS 2015

Heren 3 (Black Socks) in 2015.
Nadat de Black Socks eind 2014 besloten hadden om, i.v.m. "personele problemen", in 2015 een klasse lager (3e klasse) te gaan spelen, waren de verwachtingen om dit seizoen aardig in de top van de competitie te kunnen meedraaien. De beschikbare 15 spelers zouden de eer wel hoog houden. Helaas... van die 15 spelers bleken er maar 11 (meer dan) de helft van het geplande aantal wedstrijden aanwezig te zijn. Maar die hebben wél, geholpen door gewaardeerde invallers, hun stinkende best gedaan om niet op de laatste plaats te eindigen. En dat is gelukt.
Van de 16 wedstrijden werden er 13 verloren. Daarbij waren vette nederlagen (Ban Topa thuis -> 10-20, Quick uit -> 12-4, OVVO thuis -> 2-12, Survivors thuis -> 5-14, Hilversum thuis -> 9-14, Quick thuis -> 4-12, OVVO uit -> 17-9,.DVH 2 uit -> 11-1 en Survivors uit -> 12-2), maar ook werd er soms nipt verloren (Almere uit -> 13-12, DVH 2 thuis -> 8-10, Almere thuis -> 12-13 en Hilversum uit -> 11-9), waarbij die laatste misschien wel meer pijn deden dan die eerste. Er waren slechts 3 overwinningen, maar die klonken wel als een klok! Er werd 2x gewonnen van de Falcons (die onderaan zijn geëindigd), uit met 5-14 en thuis met 15-3. Maar zonder meer verrassend was de manier waarop Ban Topa (uit) aan de zegekar werd gebonden: 4-14 in 7 innings.
Captain Robin Moos is alweer druk in de weer om zijn team voor volgend jaar op de rails te krijgen. Misschien kunnen de Black Socks dan wél in de bovenste helft eindigen!

Cijfertjes...
Van de "vaste" spelers (>8 van de 16 wedstrijden) sloeg Josse Buschman het beste gemiddelde bij elkaar: 22 honkslagen, waarvan 4 2honkslagen, in 48 slagbeurten -> 0,458, en met 8x 4wijd en 2x geraakt werper kwam zijn on base gemiddelde op 0,552. Robin Moos (0,373), Alfonso Zefrin (0,356), Timo van Amerongen (0,329), Ilja Buschman (0,326) en Daylison Cadeau (0,310) mogen ook niet onvermeld blijven. Robin had de meeste honkslagen: 25 met 3 2honkslagen en 2 3honkslagen. Ook ging hij het minst met 3slag aan de kant (2) en stal hij de meeste honken (21). En of dat nog niet genoeg is, hij wist 2x als winnende werper de heuvel te verlaten. Homerun king Timo (2) scoorde de meeste punten (19) en sloeg ook de meeste binnen (17). Hij had de langste hit streak (13). Bovendien was hij er alle wedstrijden bij! De grootste progressie t.o.v. vorig seizoen was te zien bij Alfonso. Hij sprong van een gemiddelde van 0,91 naar 0,356! De meeste blauwe plekken waren er voor Jeroen Kroes: 3x geraakt werper. Ook een manier om je on base percentage op te vijzelen!
En natuurlijk zijn er altijd de minder opvallende, maar daarom nog niet minder nuttige spelers. Zo tekende Niels Meulman als winnende werper van de laatste competitiewedstrijd, heeft Dook de Vries heel wat (ook moeilijke!) nullen in het binnenveld gemaakt, heeft de geblesseerde Thomas Eppinga waar mogelijk zijn steentje bijgedragen en groeide Tom MInderhoud in de loop van het seizoen uit tot een werper met wie wel degelijk rekening gehouden moest worden. 
Rest nog een woord van dank aan de invallers die de Black Socks voor "niet opkomen" wisten te behoeden: Jesse van Koeverden, Marcel Valken, Valentino Elmonte en Wout v.d. Horst.
Iedereen een goede overwintering gewenst!

JAAROVERZICHT HEREN 3 BLACK SOCKS 2015
02/12 Vatos trainen van 14 okt tm 16 dec 20:00 Zaal
05/12 Winterschool 09:00 Zaal
06/12 Winterschool softbal contactpersoon: Jesse Aussems 09:30 Zaal
06/12 SB Dames 1 Conditietraining t/m 20 december 17:00 Zaal
09/12 Vatos trainen van 14 okt tm 16 dec 20:00 Zaal
12/12 Het grote Ome Loek Kersttoernooi 09:00 Zaal
13/12 BEEBALL onder voorbehoud 09:00 Zaal
13/12 Het grote Ome Loek Kersttoernooi 09:00 Zaal
13/12 SB Dames 1 Conditietraining t/m 20 december 19:00 Zaal

Hoofdsponsor L&D

Pirates foto's

Sponsorportaal