News

L&D vs DSS - ZONDAGMIDDAG 14:00 UUR

Video verslag L&D Amsterdam vs Vaessen Pioniers

SCHEIDSRECHTERSCHEMA 15-5-2015

Amsterdam Pirates Fanmaand: De eindstand

OME LOEK ZEGT: "BEEBALL HEEL BELANGRIJK"

RIDDER BIJ AMSTERDAM PIRATES

TRAININGSSCHEMA 2015 - gewijzigd 1-4-2015

Vanaf maandag 30 maart gaat het nieuwe trainingsschema in. Alle coaches hebben een overzicht gehad. Er waren nog een paar aanpassingen. Hier onder zijn de wijzigingen aangebracht. Dames1 en 2, Heren 1, Rookies, Junioren 1, Aspiranten 1 en 2 en Pupillen 1 en de huurders van de velden kunnen gebruik maken van de zaal. Alle andere teams kunnen geen gebruik meer maken van de zaal.

Inschrijving Little League geopend

SPONSOR GRATIS JE CLUB

Online aankopen doen om je club te sponsoren? Klik verder om te zien hoe het werkt.
previous pauseresume next

Sponsors

MAANDAG 25 MEI 2E PINKSTERDAG CLUBHUIS GESLOTEN TOT 14.00 UUR

MAANDAG 25 MEI 2E PINKSTERDAG CLUBHUIS GESLOTEN TOT 14.00 UUR

INTERNATIONAL TOPHONKBAL BIJ AMSTERDAM PIRATES

Zaterdag 18 en zondag 19 juli zal er op de velden van Amsterdam Pirates door verschillende Europese honkbalteams wedstrijden gespeeld worden. De teams zijn samengesteld uit spelers van Noord-Amerikaanse universiteiten en lokale Europese spelers.

De deelnemende teams dit jaar:
La Rochelle Admirals (FR)
Praha Dragons (CZ)
Vienna Emperors (AT)
Saint Boi Falcons (ES)
Amsterdam Bombers (NL)

In het weekend zullen er zes wedstrijden worden gespeeld. Op zondag zal er een clinic gegeven worden. Hierover volgt nog nadere informatie.

July 18
- 10.00 TEAM PRACTICE
- 13.00 ADMIRALS vs. DRAGONS
- 16.00 EMPERORS vs. ADMIRALS
- 19.00 FALCONS vs. BOMBERS

July 19
- 10.00 CLINICS
- 10.00 FALCONS vs. EMPERORS
- 13.00 BOMBERS vs. EMPERORS
- 16.00 BOMBERS vs. DRAGONS

Voor meer informatie zie ook onderstaande link: 
http://www.cble.org/news/revised-schedule-cble-2015-announced/

INTERNATIONAL TOPHONKBAL BIJ AMSTERDAM PIRATES

BEDANKT VOOR ALLES

Beste allemaal,

Wat verrast was ik afgelopen week vrijdag 24 april toen ik in de nieuwe kerk gehuldigd werd. Graag wil ik iedereen bedanken voor de voordracht en natuurlijk ook bedankt de felicitaties en lieve berichtjes op facebook van iedereen. 

Ben Meenhorst

 

BEDANKT VOOR ALLES

STANDEN EN UITSLAGEN WEER BENADERBAAR VIA TEAMPAGINA

Sinds vorig jaar zijn er bij de KNBSB wat wijzigingen doorgevoerd. Hierdoor was het voor ons niet meer mogelijk om de standen op de eigen webpagina te publiceren.

We zijn nog steeds bezig om naar een mooie oplossing te zoeken. Maar als tussen oplossing is het nu wel weer mogelijk om vanaf de teampagina bij het tabblad "Standen" direkt naar de standenpagina van de KNBSB te gaan.

Veel plezier. 

 

STANDEN EN UITSLAGEN WEER BENADERBAAR VIA TEAMPAGINA

Playball Baseball Academy 2015

“Playball” Baseball Academy 2015 is weer in voorbereiding. Maar nu voor de 20ste keer.
Uniek in Europa, 20 jaar onafhankelijke Baseball Academy. Zelfs met een positief advies van MLB / NY. Daar zijn wij best wel een beetje trots op.

Dit jaar wordt het 4e lustrum georganiseerd van zondagavond 25 t/m vrijdag 31 juli. Wederom op de PlayGround van Amsterdam Pirates.

De inschrijvingen zijn al begonnen en er blijkt weer veel animo te zijn voor het “Playball” Summer Camp.
Er is slechts plaats voor een beperkt aantal deelnemers, juist om personal attention te garanderen.

De beste op hun positie geselecteerde Instructors (Dutch ML en Dutch National Team) zullen de jeugdspelers een onvergetelijke week bezorgen.
Deelnemers uit de volgende landen hebben zich al geregistreerd: Nederland, België, Spanje, Italië, Hongarije en Letland.

Playball Baseball Academy 2015

HB FUTURE STARS

De Future Stars honkbal zijn in samenwerking met de KNBSB en de Diamonds Amsterdam, gestart met de trainingen. Op de maandag is veld 3 en veld 5 voor de KNBSB geselcteerde talenten gereserveerd. De tijden dat de velden bezet zijn is van 17.00 tot 19.00 uur. (let op: dus niet 20u)

Op onderstaande maandagen:
11 mei
18 mei
1 juni
8 juni
15 juni
22 juni
4 juli
30 augustus
7 september

 

HB FUTURE STARS
23/05 Diamonds Adam Asp APPM Rabbits veld Herons 10:00
23/05 Diamonds Adam Asp APPM Rabbits 11:40
23/05 SB Dames 1 Euro Stars DS1 14:00 Veld 3
23/05 Diamonds Junioren APPM Rabbits veld Herons 15:00
23/05 SB Dames 1 Euro Stars DS1 16:10 Veld 3
23/05 Diamonds Junioren APPM Rabbits 17:30
24/05 Beeball Majors Hoofddorp Pioniers Giants 10:00 Veld 4
24/05 L&D Amsterdam DSS 14:00 Veld 1
27/05 SB Dames 4 DIO DS1 19:30 Veld 3

MOOIE WEDSTRIJD DAMES 4

Oefenen, oefenen, oefenen, dat is wat ons splinternieuwe Damesteam nodig
heeft. En dat kon uitstekend maandagavond in Velsen-noord, bij Rooswijk. Dit
ervaren en sportieve team gaf ons mooie pitchballen waarop we goed konden
slaan. De eerste 3 punten waren dan ook snel binnen. Helaas bleef Rooswijk
wel wat langer aan slag... ons veldspel is nog niet helemaal wat het moet
zijn. Oefenen dus, op vangen, werpen, de regels en met elkaar praten. Karin
wilde het catchen wel eens proberen, en dat ging haar heel goed af. En ook
pitcher Ina stond prima te werpen. Gelukkig hadden we versterking van Jamie
en Janissa waardoor we toch nog met 8 dames op het veld stonden. En nog een
primeur...  De eerste heuse slidings van het team, gemaakt door Karin en
Deborah, fantastisch dames! 9 punten binnen voor ons na de 2e inning, helaas
nog wat meer voor Rooswijk, maar een mooie wedstrijd was het zeker.
Na afloop kwamen er complimenten van de tegenpartij. Jaloers waren ze op ons
uitstekende honklopen, onze sportieve inzet en motivatie. Veel potentie
zagen ze in ons team, en zo is het maar net!!

 

MOOIE WEDSTRIJD DAMES 4

ROOKIES NIET OP HUN BEST

Acht veldfouten. Te weinig slaan op de momenten waarop het ertoe doet. Een gretige tegenstander. Niet genoeg veerkracht. Ziedaar. 3-7 verlies tegen Pioneers. Dat kan beter. Dat móet beter. We kunnen beter. 10 wedstrijden gespeeld, 6 gewonnen, 4 verloren. Nog veel wedstrijden te gaan. Dit weekend was niet best, maar we hebben genoeg in huis om het tij te keren. Hard en goed trainen, nóg harder en nóg beter spelen. En goed spelen is het doel. Dan kun je nog steeds verliezen maar wel met het idee dat je van de tegenstander hebt verloren in plaats van jezelf. Een beetje steun van het Piratespubliek is daarbij natuurlijk altijd van harte welkom.
 

Voor het programma klik hier

ROOKIES NIET OP HUN BEST

JUNIOREN 1 NOG STEEDS ONGESLAGEN

Ongeslagen aan kop ontvingen de jonge heren van Junioren 1 Kinheim, waarschijnlijk de sterkste tegenstander van het eerste deel van de competitie. Na een goede BP uitgevoerd in de laatste stuiptrekkingen van een smerige bui motregen werd de speech van Mazi abrupt onderbroken door een luidruchtig onthaal toen Auke na een lange blessure het veld op kwam stappen. Als je niet beter wist zou je niet zeggen dat zijn enkel door een stuk ijzer bij elkaar wordt gehouden. Gaat dus de goede kant op en hopelijk binnenkort al weer wat trainen. Voor nu slechts een nuttige rol als chef ballendroogwrijver.
Erik startte goed maar kon niet voorkomen dat Kinheim middels een reeks goede honkslagen snel uitliep naar een 6 : 0 voorsprong. Uiteindelijk werd Pirates weer in het zadel geholpen door een veldfouten van de Haarlemmers met als resultaat een 6 : 6 stand na 4 inningen. Met Tim als reliever werd de zaak goed dichtgehouden en hadden onze jongens meerdere kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Slordig honklopen was de oorzaak dat de runs niet gemaakt werden en de winnende punten op de honken bleven. Eindstand van deze spannende en onderhoudende wedstrijd: 9 : 9. Pirates nog steeds ongeslagen op de eerste plaats.
Hoogtepunt van de wedstrijd een fraaie vangbal laag bij de grond van midfielder Ricardo waarmee een potentieel schadelijke line-drive van Kinheim onschadelijk werd gemaakt

JUNIOREN 1 NOG STEEDS ONGESLAGEN

PIONIERS DAMES 1 LEGDE PIRATES DAMES 2 OVER DE KNIE.

Tweemaal kansloos verloren, laat dat duidelijk zijn. Ons jonge team kan softballen, maar er zijn momenten dat ze capriolen uithalen die ze bij het biljarten "losse bandstoten" noemen. Dan komt er weer een ongeleid projectiel uit het buitenveld gegooid, dat ver verwijderd van de handschoenen ergens neerploft, doorrolt tegen de backstop en dan weer ergens heen terugkaatst waar niemand staat.... En die Pioniers maar rennen. Pas in de slotfase van de tweede wedstrijd zagen we enkele ballen vanuit het buitenveld netjes op de relay gegooid worden, die de bal dan vervolgens weer netjes doorgooide naar de bestemming. Daar kwam bij dat drie van onze vier werpsters maar geen controle konden vinden, waardoor de honken volliepen (4 wijd) en even later weer leegliepen (wilde worpen). En wat meestal goed gaat, vaste nullen maken, je weet wel: zes naar drie, vijf naar drie en vier naar drie, leek vandaag wel een mission impossible. Jeetje, verslaggever, ging er dan wel iets goed?! 

Britt Heijneman heeft kei- en keihard gewerkt achter de plaat, bijna allebei de wedstrijden gecatcht en een prachtige bal (popfly) gevangen. Isaura Lankwarden zette haar hitting-streak van vorige week voort met twee lekkere hits en Ailleen Boland liet opnieuw zien hoe goed zij de slaphit en de slapbunt beheerst. Jammer dat haar allermooiste door de plaatscheidsrechter onterecht als foutslag werd beoordeeld. Nashota Vieane kreeg tijdens honklopen een bal in haar gezicht die hard aankwam. Toch wilde zij er niet uit en wilde ook nog wel het pitchen overnemen. Dankzij deze bikkel konden we onze slechte dag toch nog met twee leuke verdedigende innings afsluiten!

Alle hens aan dek! Want komend Pinksterweekend moeten we twee dubbels spelen !!!!

 

PIONIERS DAMES 1 LEGDE PIRATES DAMES 2 OVER DE KNIE.

GAME 6 IS OOK IN DE POCKET! YESSS!!

Op een prachtige zondagmiddag speelden de aspirantenmeisjes hun 3e wedstrijd in 5 dagen. Nu in het verre Lisse. De koppositie moest verdedigd worden. En dat zonder een aantal belangrijke speelsters die op vakantie waren ( fijn die enorme spreiding in meivakanties.....). En met 2 handblessures van 2 belangrijke speelsters (  Sam en Loïs!). We waren dan ook heel blij dat Tamar en Yentl mee wilden spelen.

We begonnen aan slag en konden meteen een lekkere voorsprong van 0-5 nemen. De pitcher van Flags gooide wel op snelheid, maar niet zo precies, dus veel 4 wijd.

In het veld hield het veld het op het werpen van Demi goed dicht, maar 2 puntjes op een enorm verre tik van hun nr4 slagvrouw. De volgende inning scoorden we weer flink wat punten. Enorm indrukwekkend waren de 2 homeruns van Anneloes, waarbij de 2e zelfs een grandslam homerun was.  Ze sloeg zo ver in het midveld, dat het veel te lang duurde voor de bal terug was!

Ivm de blessure van Loïs hebben we Jamie maar weer eens een inning laten gooien. Na 2 jaar niet meer gepitcht te hebben, ging dat behoorlijk goed. De eerste nul maakte ze meteen zelf, daarna scoorden de Flags een paar punten, maar de schade bleef beperkt. En ook in de 3e slagbeurt wisten we weer flink te scoren, veel op 4 wijd of geraakt werpster, maar ja, daar konden we niks aan doen.

Demi hield het de 3 inning weer goed dicht, en na strak 1,5 uur hield de scheidsrechter ermee op. Tja, die scheidsrechter, de coach kreeg nog bijna ruzie, omdat hij toch wel 2 nullen voor ons niet zag. De eerste: een mooie gedwongen loop nul op 2e honk, aangooi vanuit het midveld. En de 2e waarbij hij een hoge bal vlak achter Mare geen binnenhoog vond. Nou ja, meningen verschillen.....

Er is goed honkgelopen, lekker geslagen op de slagballen die er wel kwamen. De geblesseerde dames hebben goed geoefend met stootslag, slaphit. Zoë bracht de ballen snel terug vanuit het outfield. Mooie aangooien van Sam en Stella op het eerste honk. Tamar stond geweldig goed te dekken in het linksveld, en zeer fanatiek liep ze over de honken!! Yentl lette ook goed op aan slag, goed op de honken gekomen. En ook Amaya zit er goed bij aan slag, en kan geweldig goed honklopen, vooral als ze de opdrachten van de coaches goed opvolgt!

En sowieso werden de tekens goed gezien!

Dus na 3 lange innings werd het 9-16 voor ons. Weer een wedstrijd in de pocket. 6 gespeeld, 6 gewonnen! Dat gaat nog wat worden met deze meisjes!!!

Anne-Marie van Dam

GAME 6 IS OOK IN DE POCKET! YESSS!!

HILVERSUM 3 VS PIRATES DAMES 3

13/5 Hilversum 3 - Pirates dames 3: 5-9.
Als een team in de eerste inning 6 punten scoort, zou je denken dat het een makkelijke overwinning wordt. Zo niet voor dames 3. Mede door ietwat overmoedig honklopen van de Piraten kreeg Hilversum de kans om tot 5-6 terug te komen. Gelukkig wisten de Piratesdames in de 5e en laatste inning van deze spannende wedstrijd, middels o.a. 6 honkslagen, orde op zaken te stellen. Vermeldenswaard: Gracella heeft NIET met de knuppel gegooid! Sharella Ignacia sloeg 3 uit 3 (1,000), Willy Steinvoorte 3 uit 4 (0,750) en Nina Bogaerts, Eva Leonora, Anouk Noordervliet en Lucie v.d.Vecht ieder 2 uit 3 (0,667), Anouk met een 3honkslag. Yvonne Witte gooide 0-8-4-2 en de werpster van Hilversum 0-0-16-7, allebei in alle 5 innings.

HILVERSUM 3 VS PIRATES DAMES 3

ROOKIES ONDERUIT IN HOOFDDORP

Tot de 6e inning was het een spannende, gelijkopgaande strijd, maar na 9 innings leek het alsof we een flinke oorwassing hadden gekregen. Terwijl we 'maar' met 7-3 verloren. We hadden lang voorgestaan, onterecht, want maar 3 hits, en de Pioneers ongeveer vijfenzeventig, maar we kwamen er steeds goed mee weg. Totdat ons geluk echt op was, toen gingen ze erop en erover (opeens regende het triples in Hoofddorp, heel gek, dat stond niet op Buienradar), waarbij wij aanvallend helemaal niets meer konden inbrengen (13 strikeouts...). Dan is 7-3 nog eigenlijk heel beschaafd, maar ja, wat heb je daar nu weer aan?
Zondag! Zondag weer een nieuwe wedstrijd en nieuwe kansen. Komt dat zien.

Voor het programma klik hier

ROOKIES ONDERUIT IN HOOFDDORP

DAMES 1 HAD ER EENTJE MOETEN WINNEN VAN DE CENTRALS!

Na de redelijk kansloze thuisnederlagen van donderdag tegen het Australisch-Belgisch-Brabantse gezelschap uit Oosterhout (de Twins), was er zaterdag alweer competitie, een dubbel bij het Amerikaans-Hollandse gezelschap uit De Bilt (de Centrals). Het valt een aantal clubs kennelijk niet mee om een volwaardig Silver League softbalteam samen te stellen met speelsters uit de eigen opleiding en/of regio. "Ze hebben drie Amerikaansen!" waarschuwde iemand vooraf. "Nee, vier!" zei een ander. "Volgens mij vijf !" fulmineerde een derde die dat weer hoorde. Ons tot Silver League team ge-upgrade dames 2 team van vorig jaar maakte zich vooraf niet echt te sappel en zou het wel zien, ze doen maar, niet dan? Ja toch? Wel, wat we zeker hebben waargenomen waren drie-en-twintig toeschouwers, twee honden aan de lijn en bij de tegenstander twee buitenlandse werpsters die beurtelings beide wedstrijden pitchten en één buitenlandse korte stop en één buitenlandse catcher. Of er nog een vijfde expat in een Centrals uniform rondliep, geen idee, zou kunnen, maar het wordt hoog tijd om het eens lekker over ons Piratesteam te hebben!

Bijvoorbeeld over de groeiende vorm van Mandy van der Maas die het werpen al vroeg in de eerste wedstrijd overnam van Shanna, nadat onze verdediging een mooie inside-the-park grandslam homerun te slikken kreeg. Mandy stond fier een flink aantal innings op de plaat, wierp diverse strikeouts en de uitslag werd 6-1. Ook begint Rhowan Stuart ze aan slag weer lekker te raken, de keuze van onze coaches om haar op de nummer drie spot te zetten, zegt genoeg! Wat een enorme pech had Rhowan in de tweede wedstrijd, want als, als, ja als....

...Als, met twee honkloopsters, haar bom in de late innings van de tweede wedstrijd, bij 2-0 voor Centrals, niet precies line drive in de handschoen van de derde honkvrouw was geslagen waar deze hem toevallig een centimeter boven de grond open had, dan zou het zeker gelijk zijn geworden. Nu liepen we zelfs tegen een dubbelspel op. Een andere grote scoringskans hadden we, ook in de late innings, toen we één en twee bezet hadden met nul uit, maar wij die broodnodige opofferingsbunt niet konden plaatsen. 

Babette Kouwenhoven startte de tweede wedstrijd en kan terugzien op een prachtige performance (snelheid en controle!) en een stijgende lijn en Jill Kranenburg nam het pitchen prima over voor de slot-innings. Einduitslag 2-0. Zaterdag ontvangen onze meiden de Euro Stars die ineens achter elkaar wedstrijden beginnen te winnen, hoe zou dat komen? We gaan het zien maar niet tegen ons!

DAMES 1 HAD ER EENTJE MOETEN WINNEN VAN DE CENTRALS!

NET GEEN WINST VOOR HEREN 3

Nog steeds kan ik geen eerste winst van de Black Socks melden. Maar we houden de moed erin!
 
10/5 Pirates heren 3 - DVH 2: 8-10.
De eerste twee innings duurden samen ruim een uur, de hele wedstrijd bijna 3 1/2 uur. Dat klinkt heel saai, maar toch was het tot het eind een spannende, soms wat tumultueuze, pot honkbal. Josse Buschman was goed op dreef met de knuppel: 3 uit 4 (0,750) met 2 2honkslagen. Ook Robert Karlin had een 2honkslag. Robin Moos gooide 5-5-7-3 in 5 innings en Tom Minderhoud 5-6-4-0 in 4 innings. Twee werpers van DVH gooiden samen 9-8-9-3.
 

NET GEEN WINST VOOR HEREN 3

HEREN 3 (BLACK SOCKS0 VS OVVO

3/5 Pirates heren 3 (Black Socks) - OVVO: 2-12.
Eigenlijk was het niet eens zo'n slechte wedstrijd van de Black Socks, maar tegen het slaggeweld van OVVO waren ze niet opgewassen. Vermeldenswaard: Een mooi dubbelspel, meteen in de eerste inning, V8 en 8-5 (Timo van Amerongen en Marcel Valken) en een 2-5 "uit bij stelen" (Jeroen Kroes en Marcel). Een miraculeuze vangbal van de midvelder van OVVO zorgde ervoor dat Timo geen 3 uit 3 sloeg, maar genoegen moest nemen met het nog altijd respectabele 2 uit 3 (0,667). Thomas Eppinga en Mazi Forouzandeh deden het met 1 uit 2 (0,500) ook niet slecht. Tom Minderhoud gooide 1-4-11-2 in 5 innings en Robin Moos 2-0-2-1 in 2 innings. De werper van OVVO kwam tot 5-2-5-2 in alle 7 innings die de wedstrijd duurde.

HEREN 3 (BLACK SOCKS0 VS OVVO

Hoofdsponsor L&D

Pirates foto's

Sponsorportaal

footer-test