Facebook icon Twitter icon SlideShare icon
Baseball Softball Beeball
  • GROOTMEESTERS OOK RECHT OP ZOMERSTOP

  • Sacha en Isabelle in WK selectie!

  • HULDIGING TEAM L&D AMSTERDAM! De EC Winners 2016.

  • L&D Amsterdam verovert Europese clubtitel

  • Loek Loevendie ontvangt Penning Sportraad Amsterdam 2016

 • 20 JULI GOED NIEUWS OME LOEK

  Ome Loek kan weer praten en kan weer gezellig bezoek ontvangen.


  Hij ligt in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis etage 5C kamer 2.


  Bezoek is van 14.30 tot 19.30 uur


  Het is nog niet bekend wanneer hij naar huis mag


  Het Bestuur


  STRIKEZONE OP ZOEK NAAR LAATSTE BIJDRAGEN

  Mijn naam is Brian Farley, voormalig coach van het Nederlandse nationale honkbalteam dat in 2011 Wereldkampioen werd. Ik wil graag je aandacht vragen voor de StrikeZone. Een project dat ik van harte steun en dat het honkbal en softbal in Nederland op een structureel hoger niveau gaat brengen. En jij kunt aan de basis staan van dit succes.


  De StrikeZone wordt Nederlands eerste openbare trainingshal voor honkballers en softballers. De initiatiefnemers achter de StrikeZone zijn op zoek naar € 20.000 om hun financiering rond te krijgen. Steun de StrikeZone met een donatie via www.wijzijnsport.nl en beleef dit avontuur vanaf dag 1 mee.Steun je ons dan hoor je ook echt tot de liefhebbers en lefhebbers; de first movers die de StrikeZone na de zomer komen inwijden.


  De StrikeZone wordt een moderne indoor trainingshal, gevestigd in Lijnden (nabij A4/A5/A9), in het hart van honkballend en softballend Nederland. Toegankelijk voor iedereen, van topsporter tot recreant. Met de meest moderne techniek, die geheel in dienst staat van de sporters, van beeballer tot senior. Een faciliteit waar je 360 dagen per jaar kunt komen trainen onder de best mogelijke omstandigheden.


   


  Voor meer informatie en donatie ga naar https://wijzijnsport.nl/


  www.strikezone.nu


   


  25/07 PLAYBALL ALLE VELDEN HELE DAG 09:00 Veld 1
  26/07 PLAYBALL ALLE VELDEN HELE DAG 09:00 Veld 1
  27/07 PLAYBALL ALLE VELDEN HELE DAG 09:00 Veld 1
  28/07 PLAYBALL ALLE VELDEN HELE DAG 09:00 Veld 1
  29/07 PLAYBALL ALLE VELDEN HELE DAG SLUIT 17.00 UUR 09:00 Veld 1
  31/07 L&D Amsterdam P. Kinheim 14:00 Veld 1
  04/08 L&D Amsterdam P. Curacao Neptunus 19:30 Veld 1
  06/08 L&D Amsterdam P. Curacao Neptunus 14:00 Veld 1
  07/08 Amsterdam Pirates RH1 Curacao Tridents RH1 15:00 Veld 1
  JUNIOREN 1 EROP OF ERONDER

  Zaterdag werd er door de Junioren van Pirates tegen het Combiteam Quick/Almere onderling uitgevochten welk team er na de zomerstop in de kampioenspoule mocht uitkomen. Helaas verliep het niet helemaal volgens plan, waardoor er al snel tegen een 9-0 achterstand werd aangekeken. Kansloos? In zo een wedstrijd niet! Naarmate de wedstrijd vorderde werden de Amsteddammers steeds sterker. Er werd geen punt meer toegelaten en aanvallend kwam de ene harde hit na de andere. Zo werden de punten gesprokkeld en kwam de spanning terug in de wedstrijd. Helaas was de speeltijd voorbij en stond de eindstand van 9-6 op het scorebord.

  Vol trots kan er teruggekeken worden op de eerste seizoenshelft, waarin ontzettend hard is gewerkt en waarbij tot de laatste inning het behalen van de kampioenspoule mogelijk was.


  Nu gaan we allemaal genieten van een welverdiende vakantie.


  JUNIOREN 1, NA REGEN KOMT ZONNESCHIJN

  Na een week met 2 verliespartijen moesten de junioren deze week weer wat rechtzetten. Wederom 2 belangrijke wedstrijden, waar beide partijen gewonnen moesten worden om uitzicht op de kampioenspoule te houden.

  Eerst de reis naar Enschede op donderdagavond. Na een wat aangepaste warming-up schoten we direct uit te startblokken. na 5 runs in de eerste inning was het de taak om de getalenteerde groep uit twente tegen te houden. Heel makkelijk werd dat niet, dus het was belangrijk om zelf te blijven scoren. Met een voorsprong van 12-5 begon de duisternis al in te slaan. Zo scoorden de tukkers nog 3 x, maar bleek het toch te donker om nog door te gaan. Zo werd deze sportieve wedstrijd afgesloten met een eindstand van 12-8 in het voordeel van de Amsteddammers.


  Zaterdag was het de combi ploeg RCH /pioniers die verslagen moest worden. Daar was het begin echter wat minder scherp. Na een lastige eerste inning werd er dit keer tegen een 5-0 achterstand aan gekeken. De pitching kon zich gelukkig herpakken en veel honklopers werden er niet meer toegelaten. Aanvallend ging het iedere inning beter, waardoor er na twee en een half uur een eindstand van 9-13 genoteerd kon worden.


  Zaterdag 16-7 wordt er in almere onderling bepaald welk team er naar de kampioenspoule mag, Almere/Quick combinatie of de Amsterdam Pirates.


  HEREN 3 (Black Socks) VS NORTH STARS

  10/7 North Stars - Pirates heren 3 (Black Socks): 16-18.

  Gelukkig was het prachtig weer, anders was het geen pretje geweest om deze bijna 4 uur durende honkbalmarathon uit te zitten. Nu was er tijdens de saaie momenten gelegenheid om van de zon te genieten en veerde iedereen op wanneer er iets spectaculairs gebeurde. En beide ingrediënten waren volop aanwezig. Saai was het omdat de werpers van allebei de teams nogal royaal waren met het uitdelen van 4wijd, spectaculair door de soms mooie veldacties en de vele honkslagen, om over de fouten maar te zwijgen. Hoewel de Black Socks de hele wedstrijd op voorsprong stonden, werd het in de laatste inning nog heel spannend. De 3e nul wilde maar niet vallen en de North Stars wisten van 12-18 nog terug te komen tot 16-18.

  Vermeldenswaard: Diverse running catches in het midveld (Timo van Amerongen) en een sliding catch in het rechtsveld (Kevin Willems). Ook aan slag was Kevin een uitblinker met 3 uit 4 (0,750). Arnost Kraus deed het met 3 uit 7 (0,429) ook niet slecht.

  Tom Minderhoud gooide 2-7-3-5 in 4 innings en Robin Moos 1-5-10-6 in 5 innings. Drie werpers gooiden samen voor de North Stars 5-11-12-7.


  En nu is het zomerstop. Een goede gelegenheid voor een terugblik op de competitie tot nu toe.

  In geen jaren hebben de Black Socks zo goed gedraaid als dit seizoen. Dat komt niet alleen door de ruimere en stukken beter draaiende pitcherstaf, maar ook omdat er, mede via nieuwe aanwinsten, flink op los geslagen wordt. Zo sloegen 3 spelers >0,400 (Dook de Vries, Robin Moos en Yuri van Giffen) en 5 >0,300 (Daylison Cadeau, Ilja Buschman, Jeroen Kroes, Kevin Willems en Matthew Benny). Werden er vorig jaar in de hele competitie maar 3 wedstrijden gewonnen, nu zijn er van de 12 gespeelde wedstrijden maar 3 verloren en staan de Black Socks continu in de top 3. Kampioen worden zit er niet echt in (hoewel...), maar als de stijgende lijn wordt vastgehouden, opent dat perspectief voor 2017!


  ROOKIES COMPACT MAAR VERLIEZEN

  Pitching hield de Rookies, met slechts 3 hits, in de wedstrijd. De hit van de vijfde Diamond laat nog even op zich wachten. Weerstand was er van de hcaw pitching, een wolkbreuk en fitte spelers. De stop kan niet op een beter moment komen. Uitslag 2-0.


 • ByRobert
  In
  mrt 22, 2014
  Comments
 • Pirates foto's