Facebook icon Twitter icon SlideShare icon
Baseball Softball Beeball
 • ONDANKS TRIPLE PLAY TEGEN HOUDT RED MOSQUITOS DE 0-1 VAST!

  Tot de vijfde inning was het voor beide teamscoorsters niet zo moeilijk het wedstrijdverloop in kaart te brengen van WildCats U17 versus Red Mosquitos U17 in Alkmaar. Er kwamen er per slagbeurt hooguit vier aan slag! En dan gaat het snel hoor, binnen een uur waren de vijf reglementaire innings zelfs al gespeeld, dus met nog een kwartier te gaan! Einduitslag: 0-1 ! Huh?! Hoe dan?! 


  Ja, kalm maar, ik ga het zeggen, maar eerst citeer ik het refreintje van die smartlap van Saskia en Serge, een duo waar onze meisjes en misschien ook hun jeugdige papsen en mamsen nog nooit van gehoord hebben, maar ouwe  Kootsj toevallig wel: " Het zijn de kleine dingen die het doen, die het doen, het zijn de kleine dingen die het doen!" Héél toepasselijk op deze alweer 29e competitiewedstrijd van onze Rode Muggetjes. En ze gaan trouwens gewoon door met tegenstanders prikken en zuigen totdat ze er 40 hebben gespeeld hoor, net zoveel wedstrijden als er in de Silver League zijn gespeeld!


  O ja, over kleine dingetjes die het verschil kunnen maken, zeker in een werpstersduel. Want die deksele Yala van hun stond weer op de plaat, maar leek toch iets minder scherp dan afgelopen woensdag, toen zij de Mosquitos zowat in haar zak had. Demi Brinks (Pirates) modderde zich in de tweede slagbeurt naar één op een "1f3", voor de leken, de werpster pakt de bal, gooit naar één, maar de eerste honkvrouw vangt mis. Vervolgens slaat Anouk Boontjes (DSS) Demi een honk verder en gaat zelf uit. Daarna steelt Demi gelijk op de eerstvolgende pitch het derde honk en dat  verraste de Cats volkomen! Vervolgens sloeg Caressa Schoor (Sparks) Demi over de plaat met haar honkslag: 0-1. Die Wildcats kregen nog vier slagbeurten de kans om gelijk te maken of zelfs te winnen, maar dat "vertikten" ze en weet je hoe dat vooral kwam? Door Caressa, want die stond me toch een partij goed te pitchen! Een no hitter met de werpcijfers 7-1-0, maar "Caress" had ook wel superb veldwerk om haar heen hoor! Onze catcher Mackenzie van der Linden (Vennep Flyers) bijvoorbeeld, smeet maar liefst twee Cats uit op het tweede honk! Amy Felix (Pioniers) redde de stuiteraangooi van Sarah Evers (DSS) en maakte er een nul van. En de mooiste actie bewaar ik voor het laatst. 


  Eerst nu waar dit verslag haar titel aan dankt: dat geweldige "driedubbelspel" of hoe je een triple play ook moet vertalen (hebben jullie enig idee hoe je dat vertaalt, ik niet, sorry). Zo eens in je honkbal of softballeven komt er een spelsituatie, waarin je de kans krijgt om alle drie de nullen achter elkaar te maken op één geslagen bal. Dat kunstje flikten die WildCats: Mackenzie ging uit van werpster naar eerste honk, vervolgens werd Pitou Ludding (Odiz Frogs) op thuis uitgetikt door eerste honk naar catcher en gelijk op de volgende aangooi van catcher naar tweede honkvrouw werd ook nog Julia Westhoek (Pirates) tussen twee en drie uitgetikt! Dat was in de laatste Mosquitos slagbeurt en bleef het 0-1 en leek het op een knock down, want die Cats kregen nog wel effe drie longballhitsters aan slag! Caressa straalde echter zoiets uit als "have no fear, Caressa is here!" en strikete hun vijfde slagvrouw uit. Daarna ving rechtsveldster Ymke Vreeburg (DSS) prachtig onderhands een ogenschijnlijke hit! En waar elke softbalster van droomt is om de laatste nul van de wedstrijd te maken met een superactie..... en die kans kreeg Demi door miraculeus achteruitrennend als tweede honkvrouw een zogenaamde "over the shoulder catch" te maken! De koploper verslagen op hun eigen veld!


  De tweede wedstrijd scoorden de WildCats wel, zelfs 7 runs. Maar dat aantal hadden de Mosquitos al bereikt in hun eerste slagbeurt! En omdat daar nog zes aan werden toegevoegd, werd de einduitslag 7-13. Hoogtepunten: enorme triple plus gedurfde headfirst op drie van pinch-hitter Caressa, drie uit drie voor Demi en twee uit twee voor "Macky". Natuurlijk keken de Mosquitos wel drie keer uit voordat ze weer in een triple play liepen....


  De Mosquitos hebben de spanning in de competitie volledig teruggebracht door de dubbelwinst op de koploper! Nog tien wedstrijden de kans om ook eens zo een unieke triple play te maken, girls!


  Kootsj 


   .


  AMSTERDAM PIRATES ORGANISEERT OPNIEUW DE HERFSTSCHOOL SOFTBAL!

  VOORAANKONDIGING


  Vanaf zondag 5 november tot en met zondag 10 december gaat de TC softbal opnieuw een Herfstschool organiseren voor meisjes van 10 tot en met 15 jaar, pupillen en aspiranten voor alle clubs in onze regio! Zes trainingen van maar liefst 2 uren lang, elke zondag van 10.00 tot 12.00 uur. De laatste dag zelfs in de vorm van een indoortoernooi dat vier uren gaat duren!


  Waarvoor kan je inschrijven? In elk geval is de basis van elke training "Hitting", een blok van drie kwartier. Daarnaast kan je kiezen voor een blok pitching, catching of fielding. De TC heeft inmiddels al een aantal prima instructors vastgelegd. Het pitchen leer je van Maja Kouwenhoven, Mandy van der Maas en Shanna van Vegten. Ook de hoofdcoach van Amsterdam Pirates, ook volgend jaar weer onze hoofdcoach, Tom Groot, is weer van de partij. Snel hoopt de TC de overige instructors te kunnen bekendmaken.


  Over enkele dagen wordt de Pirates Herfstschool softbal ook landelijk bekendgemaakt. We mikken voorlopig op één sessie, waaraan maximaal 35 meisjes kunnen meedoen: vol = vol. 


  Voor niet-Pirates leden kost het 60 euro en voor Piratesleden 45 euro, voor vijf trainingen van twee uur en een zesde "training" in de vorm van een indoortoernooi, waarin je al het geleerde in de praktijk kan brengen! Wie al een eigen knuppel en helm heeft, moet die meenemen, maar wij hebben ook volop materiaal te leen hoor.


  Let op de officiële mededelingen op de KNBSB website en op de Facebookpagina van Amsterdam Pirates.


  Inschrijven kan op sliding@planet.nl en vermeld dan hoe je heet, hoe oud je bent, bij welke club je speelt, wat je favoriete positie is waar je op wilt trainen en hoeveel jaar je al op softbal zit.


  Aangemeld t/m 20 september:


  Van Pirates: Suleika Plugge, 9 jaar


  Van DVH: Kyrsten, Anna May, Thalia, Rosemarijn en Jamy


  TC softbal (Chris Stuart en Kees van Vegten) 


  DAMES 1 GAAT NOG EFFE LEKKER TOERNOOIEN IN.....PARIJS !!!

  Vrijdag 29 september t/m zondag 1 oktober doen onze dames en coaching nog even een lekker softbaluitje in......PARIJS! Het toernooi heet "Tournoi De Fleur" en elk team krijgt de naam van een bloem, zoals: Lilas, Carnivores of dragon flowers. Het extra leuke is dat het een "mixed fast pitch" toernooi is, dus onze coaches Stefan en Tom staan ook tussen de lijnen! Have a lot of fun of zeg je beter: beaucoup de plaisir et vertier, madames et messieurs!


  CTO Honk- en Softbal op Pirates terrein

  In de maand september zal er op het Pirates complex getraind worden door de CTO Softbal en Honkbal. Dit zijn geselcteerde honk- en softbal talenten die onder speciale begeleiding op ons complex trainen.


  De softbaldames trainen:: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 10:00 - 13:00 uur op veld 3


  De honkbalheren trainen: maandag en woensdag van 16-00 - 18:00 uur op veld 2. 


  Op de maandag is veld 2 vanaf 17:30 uur eigenlijk gereserveerd voor aspiranten. Zij kunnen beginnen met de warming-up op veld 3 waarna ze meteen om 18:00 uur naar veld 2 kunnen verplaatsen. 


  Bij slecht weer zal de Softbal gebruik maken van de hal.


  WINKEL PRO BASEBALL OPENINGSTIJDEN

  Voor openingstijden showroom:
  http://www.probaseball.nl


  Open op afspraak kan ook, bel even met 06-21808404 of 06-19692429. Onze webwinkel is ook up to date www.probaseball.nl


  25/09 Honkbal CTO 16:00 Veld 2
  25/09 Amsterdam Pirates DS3 Alcmaria Victrix DS1 20:00 Veld 3
  27/09 Honkbal CTO 16:00 Veld 2
  27/09 Softbal Dames 5 BSM 19:30 Veld 3
  27/09 Amsterdam Pirates DS5 BSM DS1 19:30 Veld 3
  29/09 Amsterdam Pirates DS3 Quick Amsterdam DS1 20:00 Veld 3
  30/09 Amsterdam Pirates HP4 Quick Amsterdam 10:00 Veld 4
  30/09 Amsterdam Pirates PS1 AFGELAST Hoofddorp Pioniers PS2 10:30 Veld 3
  30/09 Amsterdam Pirates PH1 Neptunus PH1 13:00 Veld 4
  GRACE LAAT ZIEN WAAROM ZIJ ALSNOG VAN OVERSEAS IS GEHAALD!

  Wie regelmatig de verslagen op de Pirateswebsite leest, weet ongetwijfeld dat we vanwege onze plotseling ontstane kampioenskansen ons beleid radicaal hebben omgegooid en alsnog een werpster van over de Oceaan hebben aangetrokken. Nou, na Grace een aantal weken aan ons klimaat te hebben laten wennen en haar heimelijk achter gesloten deuren op onze catcher hebben laten gooien, zodat die ook weet hoe zij die worpen moet vangen, was het zondagochtend eindelijk zo ver! Nadat onze vaste waarde op de werpplaat zich twee innings redelijk van haar taak had gekweten, kreeg Grace de bal met de bedoeling de flink uit de kluiten gewassen aspiranten van de HCAW/Zuidvogels selectie van het lijf te houden. Grace is onze taal nog niet machtig en dat kwam goed uit, want zo hoefde zij de opmerkingen van de flink bebaarde coach van de tegenpartij niet aan te horen en hoorde zij alleen wat stemgeluid uit het coachvak.....


  Twee innings lang liet Grace zien waarvoor deze softball ex-pat was gehaald: strike outs of simpele rollertjes die door onze infieldsters keurig werden gefield of gevangen! Na twee innings vond onze coach het voldoende en kreeg "Bella" de bal om de inmiddels 12-3 voorsprong in het slot te gooien. Dat liep niet helemaal volgens plan, het werd 13-7, maar net als onze vaste waarde Demi, was ook Isabella aan haar vijfde achtereenvolgende softbaldag bezig, waarbij tweemaal vroeg in de ochtend en vrijdag tot laat in de avond en dan ook nog eens met verschillende groottes van ballen en afstanden! Ga daar maar es aan staan, dus: knap gedaan hoor Deempie en Bella!


  Onze gelouterde dames 3 umpires (dank je wel Monty en Mara!) waren heerlijk relaxed en bijzonder rechtvaardig, maar wat jammer dat de hoofdcoach daar met woord en gebaar anders over dacht en bovendien nog bijval kreeg vanaf de tribune van enkele vaders van de opponent.... Zo liep deze coach al naar de scheidsrechter toe om "Hinderen!" te claimen, terwijl het spel nog in volle gang was en even later claimde hij bij een andere situatie dat onze slagvrouw/honkloopster uitgegeven moest worden, omdat zij "te ver was uitgeweken". Hoezo coach? Okee, hierna even een schets van wat er aan de hand was, misschien ook leuk voor de spelregelkenners onder onze lezers:


  Onze slagvrouw slaat een bal langs het eerste honk, rent naar het eerste honk, rondt vervolgens richting twee en halverwege schreeuwt de coach van de tegenpartij "Foutslag!", waarop onze loopster goedgelovig reageert en met een grote boog, zeg maar hoogte werpcirkel, terugloopt naar de dugout. "Nee, ga naar je honk, het is geen foutslag", riepen wij en zij weet nog op tijd haar tweede honk te bereiken. Vervolgens claimt hun coach dat zij uit moet worden gegeven "wegens te ver uit haar baan uitwijken".....  Onze loopster heeft al die tijd niemand in de weg gelopen, raakte in de war door het geschreeuw van hun coach en kon nog na die grote omweg op het tweede honk komen. Het was overigens geen foutslag, de bal ging aan de goede kant over of langs het honk en de bal was niet in de buurt om haar uit te maken of zo. Hun "aanwezige" coach had de scheidsrechtsters kennelijk toch kunnen overtuigen, want onze loopster werd uitgegeven wegens te ver uit haar baan lopen. Vraag: hebben de scheidsrechtsters de juiste beslissing genomen????


  Verder nog? Ja, Moniek Wijsman sloeg drie hits uit drie slagbeurten! We startten in de mist en we eindigden met een heerlijk warm zonnetje. En dan het allerbelangrijkste: de Piratsaspiranten zitten nog in de race en dat komt door Grace.... (nee hoor, niet alleen, maar het rijmt wel aardig, toch?) Ga maar es kijken op de website van de KNBSB, afdeling competitie softbal, aspiranten, tweede deel A. We moeten nog thuis tegen Onze Gezellen inhalen, wanneer is nog niet bekend.


  Coachopdrie


   


     


  SANNE METS (KINHEIM) WAS WOENSDAG WILD CATS WORST NIGHTMARE !

  Dit is een verslag van de dubbel die het ene jeugdsoftbaltalententeam uit Noord-Holland speelde, tegen het andere uit Noord-Holland: de 13-, 14- en 15 jarigen van de Wild Cats tegen het door Amsterdam Pirates gefaciliteerde Red Mosquitos, ook 13, 14 of 15. Dank weer aan de Pirates, want ook vanavond, woensdag 20 september, was het softbalveld egaal en belijnd en werd al snel de kunstlichtinstallatie ontstoken! De eerste wedstrijd kon nog net bij daglicht worden gespeeld en de Wild Cats trokken aan het langste eind:  1-5. Slechts drie hits van de Mosquitos, met de mooiste van Julia Westhoek (Pirates), een line drive, goed voor Mosquitos's enige tegenpunt. 


  Korte pauze, want er moest nog een wedstrijd worden gespeeld en 13, 14 en 15 jaar moet natuurlijk wel redelijk bijtijds in hun mandje liggen. De tweede werpster van de Wild Cats had het een stuk moeilijker met de slagzone vinden en de ballen langs de dangerbats van de Mosquitos gooien, dan hun pitcher van de eerste wedstrijd, Yala.


  Het begon al gelijk met een keiharde hit van Sanne Mets (Kinheim). Haar buikpijn en hoofdpijn leek geen invloed te hebben op haar spel, want in de eerste wedstrijd ranselde ze ook al een bal hard erin, toen nog ternauwernood gevangen door hun tweede honkvrouw. Veel vierwijdjes daarna, waarna telkens een harde RBI hit de honken schoonveegde, plus wat paniek en slordigheid in de de Wild Cats verdediging en de Mosquitos scoorden "zo maar" 12 punten in één slagbeurt!  De prachtigste hit spatte van het carbon van Elise Ooms (DSS), een half metertje binnen de rechtsbuitenveldlijn en omdat die bal maar bleef doorrollen, kwamen er drie vierwijdjes over de plaat! In die tweede wedstrijd werden de Wild Cats helemaal uit elkaar gespeeld leek het wel, maar toch toonden zij veerkracht door in hun laatste slagbeurt nog vijf knappe runs te scoren. Uiteindelijk werd het 19-7 voor Mosquitos.


  Sanne dus, al tweemaal genoemd, wat heeft dat kind een snelle en dodelijke swing zeg! Met zo'n houding van "Kom maar op met je pitches!" stond zij aan slag en na haar single, triple en nogmaals single dacht de werpster van de tegenpartij kennelijk dat het zo wel mooi was geweest en wierp vier wijd, komt ze tenminste niet verder dan honk 1 en probeer ik met twee nullen wel de volgende Mugjes uit te schakelen.... maar dat waren Demi (Pirates) en Amy (Pioniers) en die weten met worpen in de slagzone ook wel raad hoor!


  Nou, een dubbel met twee gezichten: de eerste game kwamen de Mosquitos er niet aan en de tweede was het andersom. Zaterdag spelen beide teams opnieuw tegen elkaar, dan op het veld van de Wild Cats. Welke Mosquitos gaan zaterdag weer de show stelen? 


  Dank je wel Joris (DSS) voor invalcoachen! Pascalle de Vreede (Flags) moet wel een Engelengeduld hebben, zo lang duurt het herstel van haar begin dit seizoen opgelopen beenbreuk, maar ze was er hoor: TOPPER!  


  Het seizoen van de Mosquitos duurt nog lang trouwens, hoor! Zeker nog tot en met half oktober!


  Kootsj


   


  VAN DAMES 5 MAG HET SEIZOEN LANGER DUREN!

  Net nu dames 5 er echt zin in krijgt, is het einde van de competitie in zicht.

  18/9 BSM - Pirates dames 5: 5-10.

  "Je kunt op ieder niveau een topprestatie leveren." Van wie zijn die >gevleugelde woorden ook alweer? Ach, dat doet er niet toe. Wél belangrijk is dat dames 5 een topprestatie leverde door koploper BSM er op hun eigen veld flink van langs te geven. Kwam BSM in de eerste inning nog op een 1-0 voorsprong, daarna keken de Bennebroekse dames alleen nog maar tegen een achterstand aan. De Pirates-aanval had geen medelijden met de werpsters van BSM (ook niet met die "snelle") en de verdediging hield de gelederen goed genoeg gesloten om de overwinning niet meer in gevaar te laten komen, zelfs toen het in de gelijkmakende 5e inning eigenlijk al te donker was om verder te spelen.

  Vermeldenswaard: Liefst 5 nette vangballen in het buitenveld - 3x V7 (Suly Cornelissen) en 2x V8 (Janneke Nijmeijer) -, keurige nullen in het binnenveld (te veel om op te noemen), degelijke pitching van Ina Stuart (0-1-8-3 in alle 5 innings) en "als een tijger" catchen van Sonja Heyl. Kortom, het was een topprestatie van het hele team!

  Denise Moos sloeg 2 uit 2 (1,000), Anneloes de Bie en Ina Stuart ieder 2 uit 3 (0,667) en Janneke 1 uit 2 (0,500).

  De beide werpsters van BSM gooiden samen 1-4-10-4.

  Bij winst was BSM kampioen geweest. Ze hebben nog 4 wedstrijden om de nodige punten binnen te halen. Hun volgende wedstrijd is weer tegen Pirates 5 (27/9, half 8). Reken maar dat Pirates 5 er alles aan zal doen om het kampioenschap van BSM nog even uit te stellen!


  BLACK SOCKS (Pirates 4) OOK IN 2018 IN DE 3E KLASSE!

  Running catches, lefties, double plays, dingers, te veel K-looking; allemaal te zien afgelopen zondag in de wedstrijd tegen DVH 2 waarbij de DVH-pitcher het met de cijfers 11-3-11 in 8 innings niet eens slecht deed ondanks de 12 tegenpunten. 11-3-11-9 daarentegen en de overwinning van de Socks is verklaard. Zoals altijd begint het bij gooien en vangen.

  Quick Amsterdam liet aan de andere kant van het IJ geen steek vallen en mag zich de kampioen van de 3e klasse F noemen.


  Voor de Black Socks is het seizoen 2018 begonnen.

   


 • ByRobert
  In
  mrt 22, 2014
  Comments
 • Pirates foto's