Facebook icon Twitter icon SlideShare icon
Baseball Softball Beeball
  • Sacha en Isabelle in WK selectie!

  • HULDIGING TEAM L&D AMSTERDAM! De EC Winners 2016.

  • L&D Amsterdam verovert Europese clubtitel

  • Loek Loevendie ontvangt Penning Sportraad Amsterdam 2016

  • PIRATES LENTE BBQ WAS EEN GROOT SUCCES

 • SOFTBALSTERS ALWEER DICHTBIJ DE SUMMER-BREAK !

  De vrouwenselectie doet het hartstikke goed in de kampioenspoule van de Silver League! Tot de zomerstop resten er nog twee in plaats van drie dubbels: komend weekend vrij, want die dubbel is op verzoek van UVV verschoven naar 3 september. Zij hebben een speelster bij Jong Oranje die komend weekend in Tsjechië het EK moet spelen, maar ze willen niets aan het toeval overlaten omdat zij thans bovenaan staan. Onze pitcher Mandy (topperrrrr!) is ook naar Tsjechië, dus OK, dan maar niet spelen. Op zaterdag 9 juli spelen we dan wel thuis tegen de BA Birds, maar vervolgens gaan we ook weer medewerking geven aan Roef! om gesplitst op dinsdag 12 juli en donderdag 14 juli, beide wedstrijden vanaf 20.00 uur op sportpark Ookmeer. Roef! heeft namelijk een aantal Belgische internationals in de gelederen en die rode duivellinnen moeten met hun landenteam op een later weekend iets belangrijks doen. Roef! komt dus als tegenprestatie tweemaal naar Amsterdam door de weeks om haar thuisdubbel zo te kunnen spelen: Voor wat hoort wat, dus kijk niet vreemd op als je onze selectie op 12 en 14 juli in de verkeerde dugout ziet zitten spelend met Brabantse speelballen! En tenslotte dan als laatste voor de break op 16 juli de dubbel in Bussum tegen HCAW. Jill Kranenburg (pitcher) is weer teruggekeerd op het roster van dames 1!


  Ons jeugdige tweede heeft inmiddels wel al een wedstrijd in winst kunnen omzetten in de degradatiepoule! Uit bij Robur'58 werd gewonnen! Afgelopen weekend wilde winnen niet lukken thuis tegen Euro Stars 2, maar zondagmiddag moet het gebeuren hoor..... thuis tegen Sparks 2 !! En zondag 10 juli ?? Dan wordt het een dagtrip, want dan moet er helemaal in Limburg worden gespeeld, om precies te zijn, in Beek tegen de dames 1 van de Cheetahs.


  Dames 3 heeft door omstandigheden (weer en ondertal) nog veel wedstrijden tegoed. Dankzij de geweldige medewerking van het vierde team van Olympia, konden we wegens nijpend speelsterstekort de wedstrijd van afgelopen vrijdag verzetten naar 4 juli, aanvang half acht bij ons thuis. In deze derde klasse poule wint iedereen van elkaar, dus is het best wel een leuke, spannende competitie!


  Dames 4 speelt nog op 1 juli en op 13 juli en begint daarna aan de zomervakantie. Momenteel middenmoter in de 4e klasse H, jawel, er zijn maar liefst 8 vierde klasse competities in den lande!


  Dames 5 speelt nog vandaag 29 juni en op 5 juli en heeft er dan 8 wedstrijden op zitten. Tot vandaag is er helaas nog niet gewonnen, maar wie weet, vanavond of dinsdag 5 juli ?! Alles kan met softbal hoor!


  Als ons herensoftbalteam op 4 en 8 juli wint, lopen ze zo door naar plek 3 in hun 3e klasse poule! Thans al 102 x gescoord in 9 wedstrijden, dus daar ligt het niet aan!


  Het aspirantenteam, met bijna wekelijks vier pupillen in de gelederen, blijft maar winnen! Afgelopen zondag dus tweemaal achter elkaar gewonnen, want ze moesten twee wedstrijden. Dat gaat dit seizoen nog wel een of twee keer gebeuren, twee wedstrijden achter elkaar, want ze hebben een druk programma, ook omdat de zomerbreak wel heel errug lang is, maar liefst twee maanden achtereen niet spelen.... (da's eigenlijk niet goed voor softbal, vinden wij, maar wat doe je er aan). Zaterdag kunnen de pupillen niet meedoen, omdat zij zelf een belangrijke wedstrijd hebben (zie hierna), dus maar even zien of we er negen bijeen krijgen zaterdagochtend in Uithoorn.


  De pupillen, zoals hiervoor al genoemd, spelen zaterdag hun tot nu toe allerbelangrijkste wedstrijd, namelijk tegen de nummer 1, DSS ! De Rangers hebben gelukkig aangegeven dat zij toch nog die afgezegde wedstrijd willen spelen, en wel op zaterdag 16 juli. Hopelijk zijn jullie er dan nog allemaal en niet op vakantie, meiden ?! Maar eerst dus aanstaande zaterdag die topperrrrr!!!


  TC softbal


      


  SCHAAKTOURNOOI, P/B/D OPEN 2016 NADERT ONTKNOPING

  Nog enkele partijen in round 3 af te werken op zaterdag 25 juni en de knock out fase gaat van start. Het deelnemersveld zal dan gehalveerd zijn, het niveau verhoogd, de spanning snijdend en geen ruimte meer voor verschuilen. De billen moeten bloot! Wie zal er met zwart winnen, wie loopt de minste verliespartijen op? Inmiddels heeft de strafcommissie uitspraak gedaan inzake het dopinggeval. Hij/zij heeft een internationaal speelverbod opgelegd gekregen t/m het P/B/D 2017. En nog protesteren ook!


  01/07 Huygens College 2 velden 09.00-13.00 uur 09:00 Veld 3
  01/07 NH Stars little league team EK voorbereiding 18:30 Veld 3
  01/07 L&D Amsterdam AFGELAST HCAW 19:30 Veld 1
  02/07 Amsterdam Pirates JH3 Hoofddorp Pioniers JH1 10:00 Veld 2
  02/07 Amsterdam Pirates BM2 Badhoevedorp BM1 10:00 Veld 4
  02/07 Amsterdam Pirates PS1 DSS PS1 10:30 Veld 3
  02/07 Amsterdam Pirates PH2 HCAW PH1 12:30 Veld 4
  02/07 Amsterdam Pirates JH1 HCAW JH1 14:00 Veld 2
  02/07 Red Mosquitos U17 Twins U17 14:00 Veld 3
  DAMES 5 HET WIL MAAR NIET LUKKEN

  Een druilerige avond in Purmerend bracht niet wat dames 5 ervan gehoopt had.


  26/6 Flying Petrels 2 - Pirates dames 5: 16-8.

  "Onbevredigend" is het woord dat het best past bij deze wedstrijd. Niet zozeer vanwege de uitslag (er werden eerder wedstrijden met grotere cijfers verloren die wél een gevoel van voldoening gaven), maar wel vanwege de vele onnodige fouten. Een hele tijd ging de prestatie-curve van dames 5 voorzichtig omhoog, maar de laatste 2 wedstrijden lijkt die opgang verstoord. Onervarenheid? Wedstrijdspanning? Angst om iets verkeerd te doen? Misschien van alles wat. Dit is wel het laatste jaar dat op "onervarenheid" een beroep kan worden gedaan. Volgend seizoen moet dames 5 het etiket "beginnersteam" hebben afgeschud.

  Omdat er door de Petrels nogal vaak 4wijd werd gegooid, waren er niet zo veel Pirates-honkslagen: Petra Scheffer en Annelein Castenmiller 1 uit 1 (1,000), Jennifer Vogt 2 uit 3 (0,667) en Helma Burgmeijer en Sylke Muller 1 uit 2 (0,500).

  Petra gooide 2-0-8-4 in 2 innings en Ina Stuart 3-1-6-2 in 3 innings. Twee Petrels-werpsters gooiden samen 0-12-6-5 in 5 innings.

   


  DAMES 5 HEEFT HET MOEILIJK

  Het wil maar niet lukken met dames 5. Ze zitten er steeds dicht tegenaan, maar óf de beslissende klap blijft uit, óf het is dat ene foutje dat ze achteraf de das om blijkt te doen. En nu was het een klap voor 4 punten van Thamen die ze in één keer kansloos maakte. Maar ze geven de moed niet op!


  22/6 Thamen 3 - Pirates dames 5: 14-7.

  Zowel Thamen als Pirates had nog 0 wedstrijdpunten. En daar moest nodig verandering in komen, vonden beide teams. Er kan er maar één winnen en de ietwat geflatteerde, maar verdiende overwinning was voor Thamen. Tot aan de 4e Uithoornse slagbeurt hadden de Piratesdames d.m.v. o.a. diverse mooie veldacties de stand gelijk weten te houden (7-7), maar op een grand slam homerun inside the park was er geen Amsterdams antwoord meer.

  Helma Burgmeijer sloeg 2 uit 2 (1,000), Karin Brinks en Sonja Heyl 2 uit 3 (0,667) en Ina Stuart 1 (2honkslag) uit 2 (0,500). Ook Karin had een 2honkslag.

  Petra Scheffer gooide 0-0-10-1 in 2 innings en Ina 1-1-6-2, ook in 2 innings. De werpster van Thamen kwam tot 1-0-12-5 in 5 innings.

  In de hele wedstrijd werd maar 1x 4wijd gegooid!


  HEREN 3 PAKKEN UIT

  Ik verbeeld me dat ik goed tegen mijn verlies kan, maar een stukje schrijven over een gewonnen wedstrijd doe ik toch met veel meer plezier dan wanneer we verloren hebben.


  26/6 Pirates heren 3 (Black Socks) - Urbanus 1: 18-8.

  Het leek een eenzijdige wedstrijd te worden. Nadat Urbanus in de eerste inning een 0-2 voorsprong had genomen, kwamen de Black Socks overtuigend op 11-2. Maar een opleving van Urbanus aan slag in de 5e inning (5 honkslagen, waardoor een tussenstand van 11-8), zorgde ervoor dat de Amsterdammers nog alle zeilen moesten bijzetten. En ach, dat deden ze toen maar even, met als gevolg een voortijdig einde van de toch nog leuke wedstrijd.

  Vermeldenswaard: Een dubbelspel 1-6 en 6-3 (Matthew Benny, Ilja Buschman en Kees Tempelaars) en een keurige nul op het 2e honk (al vallend) van korte stop Ilja.

  Aan slag vielen vooral Robin Moos met 4 uit 4 (waaronder een 2honkslag) en Daylison Cadeau met 2 (2honkslagen) uit 2 op (allebei 1,000). Maar ook Yuri van Giffen en Dook de Vries met 1 uit 2 (Dook een 2honkslag) en Ilja Buschman met 2 uit 4 (allemaal 0,500) konden niet over het hoofd gezien worden.

  Matthew werd de winnende werper. Hij gooide de hele wedstrijd (8 innings) uit met als resultaat 6-0-10-2. Urbanus gebruikte 3 werpers, die samen tot 5-9-18-6 kwamen in 7 innings + 3 man.

   


  ASPIRANTENSOFTBALSTERS KREGEN EEN TESTKEES: EEN DOUBLEHEADER !!

  Onze coaches durfden het wel aan: eerst een reguliere competitiewedstrijd spelen tegen Domstad Dodgers en onmiddellijk er achter aan een inhaalwedstrijd tegen HCAW/Zuidvogels! Maar tweemaal 90 minuten competitie softballen tegen twee verschillende teams met een korte pauze ertussen zou natuurlijk wel een testcase worden voor onze koploopsters. Nou, die test hebben zij met glans doorstaan hoor! Tot de laatste inning van de tweede wedstrijd stond iedereen nog met de handschoen open op de grond met zo'n houding van "Kom maar op met die bal!": GRETIGE PIRATES !!


  Omdat we eerder dit seizoen in de Domstad al dik van Domstad Dodgers hadden gewonnen, was er een gelegenheid om eens wat variatie in onze veldopstelling aan te brengen, nee, dat is geen onderschatting of zo, maar we moeten écht meer werpsters opleiden en het geleerde in praktijk brengen is de beste leermeester. Dus deden we het vandaag met Isabella, Daniëlle, Tamar, Moniek en natuurlijk onze vaste waarde Demi. Ook achter de plaat met succesvolle catcherskeuzes: Isabella, Merle, Maya (vuurdoop!) en Tamar. Op het moment dat de Dodgers met een andere werpster kwamen, was het leed voor hen eigenlijk al geleden, want we hadden een dikke voorsprong genomen. Die tweede werpster gooide met een enorme piesboog een soort slowpitch en onze meisjes konden op haar maar steeds niet de juiste aanpassing maken. Ze kwamen zo lekker aan, dat we zelfs op ballen boven ons hoofd gingen zwaaien en als we raak sloegen, werd het een vangbal! Zo zie je dat je je ook met zulke worpen aardig kan handhaven.


  Tegen deze Dodgers werd het uiteindelijk 18-10 na maar liefst 7 kwartieren spelen en daarna snel verhuizen naar ons tweede veld, alwaar HCAW/Zuidvogels al klaar stond om ons nog moeier te maken (misschien is dit geen goed Nederlands, maar wel begrijpelijk, toch?)   


  Demi startte en het leek of zij niet eens het achterste van haar tong hoefde te laten zien. Bijna routinematig. Na 2 innings pakte onze coach de bal uit haar hand en kwam Moniek. Pas bij 11-0 kon de tegenstander iets terug doen en ook scoren.Ook deze competitiewedstrijd konden we als overwinning bijschrijven en nu staan we dus prachtig mooi op een eerste, ongeslagen!, plaats!! 


  Meiden, wat hebben jullie goed op de tekens gelet! Dat kon het publiek vooral zien als er een "double steal" was, dus dat zowel de loopster van één als van twee, tegelijk vertrekken naar het volgende honk. 


  Tenslotte enorme waardering van team en coaches voor dames 4, die ook vandaag weer met twee umpires per wedstrijd aanwezig waren! Forza, dames 4 !! 


  DUBBELWINST MOSQUITOS DANKZIJ DIE STOERE "EYE-BLACKS" ??

  De Red Mosquitos zien er nog stoerder uit dan ze er al uit zagen door die prachtige eye-blacks onder hun ogen! Laat je niet in de war brengen door de naam "eye-blacks". De naam komt in feite van die zwarte vegen die honkballers en softbalsters onder hun ogen smeren om de schittering van de zon in hun ogen te minimaliseren, maar ook om de tegenstander te intimideren. Die eye-blacks kan je ook kopen als stickertjes die je dan eenvoudig op je gezicht plakt.En ze bestaan niet alleen in het zwart, maar eigenlijk in alle kleuren en je kan er zelfs nog een tekst of een logo op laten zetten.


  Nou, onze "eye-blacks" zijn rood, met 2016 in het zwart er op gedrukt plus een logo van een muskiet, en zagen er super uit op onze gezicht! Dankzij sponsoring elke dubbel in de kampioenscompetitie met eye-blacks en eind augustus in Praag tijdens een internationaal toernooi met 12 deelnemers, zelfs de muskiet met de Nederlandse driekleur erachter! Helemaal leuk, Mosquitos, maar heeft het ook meegeholpen aan de dubbelwinst op Blue Angels ?! Ach, het gaat om het totaalplaatje en zaterdagochtend om 10.00 uur zag dat er goed uit: eenheid van tenue, van top tot teen!


  Sanna Wessel (van DSS) kreeg de start toegewezen en zij begon wat onrustig, maar ging allengs beter gooien. Ze kreeg ook geweldige hulp van korte stop LoÏs Brinks (van Pirates) die een onmogelijke vangbal maakte plus nog twee of drie knappe veldnullen. En eerste honkvrouw Amy Felix (van Hoofddorp Pioniers) die een linedrive ving. Sanna stond ook in de aanvallende line up als clean-up hitter (nr. 5) en had ook nog wat energie over om twee prachtige RBI-hits te slaan: Sanna by far "Woman of the Match"! Gewonnen met 9-2 op het prachtige veld van de Pioniers.


  Tweede wedstrijd ook zo makkelijk gewonnen? Nou..... nee, niet echt, het werd een echte topsport U17 vijf innings, waarin Blue Angels een 0-2 voorsprong nam, 0-1 op onze pitcher Luca van Eijck (van DVH) en 0-2 op Loïs. De achterstand had groter kunnen zijn, maar Elise Ooms (van DSS) maakte een mooie vang in het linksveld en de Angels maakten een denkfout door de ballen richting Amy te slaan, die nu op drie speelde. Amy kreeg opnieuw een liner op zich afgevuurd, maar ving hem opnieuw 'boelkloedig' en kon er zelfs nog een simpel dubbelspel van maken omdat die Blue Angel loopster in het fuikie zat omdat ze die vang niet had verwacht. En toen kwam onze laatste slagbeurt. Mare van der Borden (van Pirates) opnieuw een koele hit en even later stond het 1-2 en hadden wij ineens twee en drie bezet, wel al met twee vrouw uit. Sterre aan slag en toen maakte hun prima pitcher een afschuwelijke denkfout: Sterre sloeg de bal naar de werpster en rende balend naar één met het idee dat zij de derde nul zou zijn, maar wat deed de werpster? Zij gooide naar thuis, catcher schrok natuurlijk en onze (gelukkig maar!) inslidende loopster van drie was safe! 2-2. Toen was het gebeurd en 3-2 kwam ook nog over de plaat: einde wedstrijd!


  Moet je kijken naar de stand: Mosquitos staat gewoon op de eerste plaats, omdat zij één tegenpuntje minder hebben tegengehad dan Alcmaria/Bears!


     


   


   


     


  ROOKIES VERLIEZEN NIPT

  Wat was niet aanwezig voor een puike wedstrijd?! Zon, publiek, ‘historische’ tegenstander, Diamonds, pupillen 2, madeliefjes… Kinheim komt voor, en nog meer voor, en nog meer voor, en Pirates komt terug, en terug maar te weinig terug. Dé klap bleef uit, evenals de energie. Meer zoetwaren?


  Zaterdag 25 juni round 3 schaaktournooi, aanvang 14:30, daarna knock out syteem


  Zondag 3 juli Pirates – HCAW, aanvang 15:00


  JUNIOREN 1, MOOIE DINGEN BIJ DE OUDSTE JONKIES

  De Junioren 1 van Pirates heeft vandaag weer laten zien waarom ze een van de gevaarlijkste ploegen zijn in de Junioren Topklasse. Waar vorige week de nodige foutjes werden gemaakt, ging het vandaag echt fantastisch. De pitchers zaten weer goed in de zone, waardoor de sterke verdediging kon shinen. Een strakke outfield assist, een solide infield en als genadeklap een dubbelspel om de wedstrijd af te sluiten. Aanvallend was er al snel een grote voorsprong, waardoor je wat kunt verslappen.. Maar in plaats daarvan werd de bal er nog even uit gemept. Zo verlieten de jongens en meiden het Bussumse Vallei met een uitslag van 3 tegen 11.

  Volgend week de wereldreis naar Enschede, die het ons in Amsterdam al erg moeilijk heeft gemaakt.  BLACK SOCKS LOPEN TEGEN VERLIES AAN

  Het was best even wennen om na 3 winstpartijen achter elkaar weer tegen verlies aan te lopen.


  12/6 Quick 1 - Pirates heren 3 (Black Socks): 11-6.

  Quick begon aanvallend behoorlijk sterk. En hoewel er iedere inning wel iemand van de Black Socks op het honk kwam, kregen de slagmensen toch niet voldoende vat op de gevariëerde pitches van de Quickwerper om de wedstrijd in hun voordeel te kunnen beslissen.

  Vermeldenswaard: Een diving V9 van Yuri van Giffen en een running V9 van Daylison Cadeau. Ilja Buschman en Dook de Vries sloegen 2 uit 4 (0,500), Ilja met een 2honkslag.

  Tom Minderhoud gooide 1-3-7-2 in 2 innings en Matthew Benny 4-1-3-3 in 6 innings. (Matthew groeide in de wedstrijd en kreeg in de laatste 4 innings maar 13 slagmensen tegenover zich. De ene honkloper bereikte het honk op een fout.)

  Twee werpers van Quick gooiden samen 9-3-9-3 in 9 innings.


  Dames 5 moet nog even wachten op de punten

  De eerste wedstrijdpunten voor dames 5 laten nog even op zich wachten, maar de moed en de goede stemming blijven erin!


  10/6 Ban Topa 2 - Pirates dames 5: 19-5.

  Dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, stond vantevoren al vast. De eerste ontmoeting (thuis) met Ban Topa liep immers uit op een 3-26 nederlaag. En de verwachting kwam uit. Ook nu was het beginnersteam van Pirates niet opgewassen tegen de ervaren speelsters van Ban Topa. Toch was het een leuke wedstrijd, waarin het Piratesveld een aantal keurige nullen maakte en het Piratesslaggeweld in de 4e inning middels 5 honkslagen en even zovele punten zijn tanden liet zien.

  Vermeldenswaard: Een V8 op hoofdklasse niveau. Annelein Castenmiller en Petra Scheffer sloegen 2 uit 2 (1,000), Petra met een 2honkslag.

  Petra gooide ook, en wel 0-1-9-1 in 2 innings. Ze werd opgevolgd door Jacqueline Veenhof met 0-3-0-3 op 5 slagvrouwen en Ina Stuart maakte het af met 0-3-3-2 in 2 innings. De werpster van Ban Topa gooide 3-0-10-1 in 5 innings.


 • ByRobert
  In
  mrt 22, 2014
  Comments
 • Pirates foto's